Само един нов случай на заболял от COVID-19, той е в София

Общо 202-ма са заболелите у нас
Обновена: 24 мар 2020 09:11 | 24 мар 2020 08:06, Александър Попов
326
Само един нов случай на заболял от COVID-19, той е в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общо 202 са случаите на болни от коронавирус у нас, за последното денонощие е регистриран само един нов случай. Той е в София.

Още по темата

Това не е тенденция, общият тренд е към покачване, заяви ген. Мутафчийски.

След проведени консултации с министъра на здравеопазването и премиера всяка една болница ще обособи отделения за лечение на болни от коронавирус. Другото предложение е за увеличаване на лабораториите, текат обучения в Плевен, Пловдив, Бургас. Ще се разшири броя на лабораториите и в София - в две частни болници и тази на БАН.

Вчера пристигнаха дарения от банки за 350 000 лв., продължават и даренията към болниците.

Засега са закупени 500 теста от държавата, останалите 6000 са от дарители, допълни Мутафчийски. 

"Апелирам към спонсорите от какво имаме нужда и те ни правят дарения в натура. Защото не можем да разполагаме с парите. Поне така е във ВМА. По принцип има разкрита дарителска сметка към МЗ - те разпределят сумите за маски, предпазни средства и т.н. Има дарител за 400 000 лв., препоръчах да ги насочат към болници в страната. Казаха, че ще го обмислят", допълни той. 

При повечето пациенти с коронавирус има сухота в устата, все едно имат чуждо тяло в гърлото си, от това се оплакват доста пациенти. Но като цяло симптомите са висока температура, посинели устни, което е заради дихателна недостатъчност, находката със слушалка и сатурацията, която е много показателна, защото ако излезе около 89-90% задължително трябва да влезе човекът в болница, каза още председателят на оперативния щаб.

Няколко дни искаме да кажем, че са излекувани 7 човека. Но все още има следи от вируса. Иначе са в много добро състояние, заяви Мутафчийски.

Той допълни, че за момента могат да се тестват около 300 души. Не съм против бързите тестове, против съм хора да се разхождат с измамното усещане, че тестът им е отрицателен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
0
 
10
 
! Отговори
до vass666 преди 4 години
съдия/прокурор и срам?!? Та нали те са тези които оправдават най-големите *** kлуци в БГ и тези които им плащат
212
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
kumunistite pak v deistvie kuba rusia kitai a kadesa kapitalistite pak se skriha v dupkitesi btv nova kagete nesto za tqh
211
0
 
18
 
! Отговори
vass666 преди 4 години
И още...няма ли някой премиер, депутат, министър или съдия/прокурор да се сети да дари 100-200 хил.лв. от офшорната си сметка , вместо по цял ден да висят в телевизийте и почиват в парламента??Малко солидарност и чувство за срам!!
210
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НякъФ тамОще ли има бaлъци които вярват на глyпocтите че някой изкуствено го бил пуснал вируса?
209
0
 
16
 
! Отговори
vass666 преди 4 години
Генералеее, къде са маските, ръкавиците , дезинфектантите и витамините за обикновените хора, потенциалните пациенти? И с по два костюма и три маски да маскирате докторите, болните няма да намалеят без предпазни средства и лекарства.Обяснете го това на тия политически дървени глави ,които за два месеца не можаха да организират производство и проспаха износа им .Ами да раздадат безплатно маски и ръкавици на хората, както раздават на депутати, министри и държавни служители.
208
2
 
6
 
! Отговори
НякъФ там преди 4 години
До анализаторВсъщност, може би именно това е най-същественото и спасяващото. Ако не изчеткаме точно "братята" американци и не покажем уважение към тях, може да ни го пуснат изкуствено и на нас и тук също да стане огнище, както направиха с Китай, които от доста време не са им удобни ;) Като не знаят мира - на им..
207
0
 
20
 
! Отговори
dr. Dre преди 4 години
Каква държава сме че трябва да разчитаме на дарения за да не *** хората? За какво си плащаме данъци и здравни осигуровки?
206
3
 
2
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
214, като не ти харесва, шапката, гащите и каи на майка си.... или си от тролчетата на заплатка при порко и черната вдовица и си дошъл тука да ни сплашваш как още утре ще има като в италия стотици хиляди умрели. в швейцария май границата с италия още е отворена или поне беше до преди седмица. всеки ден 40 000 италианеца на бач в швейцария. в швейцария има трима четирима умрели май, всичкитре са 80 години плюс.
205
1
 
4
 
! Отговори
до 216 преди 4 години
Направо доктори по иконимка са таксиджиите ахахах То се изискват невероятни умения да си седиш цял ден на г*за и да въртиш геврека
204
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тука нивото във форума е покъртително ниско, сякаш пишат само таксиджии
203
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дупнишкото кариреристче от ГЕРБ, генерал Годжи се видя, че не е нито лекар, нито генерал. Сега го готвят за Президент. Новата Цецка Цачева.
202
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 133Luxemburg - 142,53 заразени на 100 хилBulgaria - 2,87 на 100 хил!Хаха! То става подозрително! Конспираторите ще решат, че България е пуснала вируса на света! :))Ама споко, след седмица-две като се проявят симптомите на завърналите се българи от заразени страни ще трябват мноого повече тестове. Те сигурно нашите затова не се хабят много сега и си пестят тестовете...
201
3
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Анонимен 209НЕЗНАМ ТАМ СИ Е БОЖА РАБОТА И ПРОГНОЗИ ИЗОБЩО НЯМА ДА ПРАВЯ :)МОЯТА ЖИЗНЕНА ЕНЕРГИЯ Е НАСОЧЕНА КЪМ ПЛАМВАНЕТО НА ИНДИЯ, БАНГЛАДЕШ И ПАКИСТАН ЗА ДА СЕ ВИДИ ТОЧНО НА КАКВО Е СПОСОБЕН ТОЗИ ЛАБОРАТОРНО СЪЗДАДЕН ЗВЯР :)
200
0
 
3
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
всяка драматична опера в няколко действия. едно след друго. да се качва патоса и драмта. да им припаднали лелки по трибуните. съспенс. сега индия и бангладеш са наред. да видиш ти как 1/3 от човечеството се заразява за три деня.
199
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Африка и Южна Америка кога ще пламнат според графика ви?
198
1
 
11
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
50 милиарда. американците си дадоха 2.5 трилиона, 2.5 х милион х милион, на български не знам как се казва това число и ме мързи да гледам, в германия май за един трилион са се наточили. всичките фалирали рептилски фирми - дойчебанк, луфтханза, автофирмите им. ЦИРК е това. следете парата. а злато и сребро вече никъде не продават.
197
3
 
5
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
тука някви от софийската аристокрация иска на прииждащите от селата на около да им бъркат по дупките и да им мерят температурата. смях. овце. вземте се в ръце. утре ще е късно. това е грипче. умиращите са само терминални старци и хора паднали от седмия етаж. в швейцария са приготвили хиляди легла и вече чакат в цюрих трета седмиа да доде пущината *** не идва. чудят се сега как да плашат хората. от днеска обмислят вечерен час мискинините. всеки ден глашатаите тука хиляди заразне и после с тънко гласче и един двама умрели... смях. а банките и фалиралите им фирмички още на втория ден им дадоха едн
196
1
 
6
 
! Отговори
Ким Чен Ун: преди 4 години
В Северна Корея вируси няма щот от както се помним сме във военно положение!Имаше некъв съмнително болен,но го разстеляха!БГ да следва нашия челен опит!п.с.Разстреляйте и некоя мисирка публично с оръдие и край на вируса!
195
1
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЗА МЕСЕЦ МАРТ ОЧАКВАХ 100 ЗАРАЗЕНИ ТЪЙ, ЧЕ ОТДАВНА Е ПРЕИЗПЪЛНЕНО!!!ЗА МЕСЕЦ АПРИЛ ОЧАКВАМ 1000 НОВО ЗАРАЗЕНИ И СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ ТОВА НЯМА ДА БЪДЕ ИЗПЪЛНЕНО!!!------ПО ГРАФИК ТРЯБВА ИНДИЯ, БАНГЛАДЕШ И ПАКИСТАН ДА ПЛАМНАТ ПРЕЗ АПРИЛ И ЧАК ТОГАВА ВЕЧЕ ЩЕ АНАЛИЗИРАМЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ СЪС СВЕТОВНАТА СИТУАЦИЯ!
194
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е този медицински експертен съвет? Тия вместо да лекуват пари от говорене по микрофон ли ще вадят! Стига сте харчили пари за глупости. Купете бързи тестове и стига лъгахте че са неточни!

Спонсорирани публикации