Проф. Захариев: Европа трябва да намери верния тон с Москва

Страната ни със задоволителен резултат в преговорите за европарите
Обновена: 21 юли 2020 22:22 | 21 юли 2020 22:12, Веселина Йорданова
115

След над 90 часа спорове европейските лидери се поздравиха с постигнато споразумение за бюджета на ЕС през следващите 7 години. Премиерът Борисов обяви, че на фона на намалението България е договорила увеличение с около 1 млрд. евро спрямо сегашната финансова рамка. Колко точно ще получи страната ни?

"За жалост това е повтарящ се момент в международната политика на страната ни. Доминиращо е желаното въображение. Реализмът е нещо, което е изключително нужно, когато трябва да се гарантират национални интересни", каза за "Денят ON AIR" международният експерт проф. Захари Захариев.

Според него постигнатото в Брюксел е напълно задоволително от гледна точка на интересите на България.

"Към когото и да се върви или каквато и да е форма на кабинет, ако не се сложи точка на този подход, нищо няма да се постигне. Водещи специалисти са дистанцирани от реалното управление и властта. Тези недъзи не са само при нас", коментира експертът.

По думите му маратонът за бюджета в Брюксел приличал на част от бягане с препятствия от страна на ЕС през последните 10-15 г., тъй като идват нови предизвикателства отвън, а в пределите на ЕС избуяват все повече противоречия.

"ЕС съумя да прескочи поредното препятствие. Сложни ще бъдат дебатите в ЕП за бюджета. България получи максималното, което можеше да получи. Това е и следствие от перспективното геоикономическо мислене", отбеляза проф. Захариев.

Той добави, че България е в сравнително завидно положение по отношение на финансовата стабилност в сравнение с болшинството на страните членки.

Проф. Захариев отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че връзките на Европа със САЩ няма да търпят някакво позитивно развитие в бъдеще, тъй като политиките на Вашингтон и Брюксел влизали в конфликтни точки.

"Европа съзрява, че нейното бъдеще не може без Русия. Тя е неделима част от европейското геополитическо пространство. Колкото повече се обтягат отношенията със САЩ, толкова повече Европа ще трябва да намери верния тон с Москва", смята международният експерт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сат НАйдее бе! Ти си голям професор.
90
3
 
1
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Няколо пъти вече ви казах, че Боко и Гешев само се крият зад русофобски мантри, но всъщност се готвят да обърнат курса към Просия. Русофобстването е само камуфлаж. Те са си комунистически милиционери.
89
2
 
6
 
! Отговори
Да-а-а-а-а ! преди 3 години
До До Чебурашка -- Ама какво да пише човечецът, платили мо и толкоз - жалко за бедния, за много бедния руски народ - жалко и за ВМАНИАЧЕНИТЕ РУСКИ ГЕНЕРАЛИ - и "великият вожд", който 25 години не може да му помогне, а се перчи...
88
2
 
1
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До До "умния"Руснаци по морето няма бе умен. Изключение правят единствено постоянно живеещите, които са с всем малко.
87
1
 
5
 
! Отговори
до 106 преди 3 години
90 процента от тези , които имат имоти в България са пенсионери от силовите структури..това да ти говори нещо?
86
1
 
8
 
! Отговори
!!! 105 преди 3 години
Ти не знаеш ли за Русия кой е верния тон спрямо другите - артилерия, авиация, ядрени ракети! Внимавай какво си пожелаваш!!!
85
2
 
5
 
! Отговори
Куку преди 3 години
Верния тон е тактическо ядрено оръжие в Украйна,Полша и Прибалтика
84
4
 
5
 
! Отговори
До "умния" преди 3 години
Понеже са много бедни,затова 400 000 руснаци имат имоти само у нас.В Испания,Англия,Гърция,Турция и др.страни имат още повече и по-скъпи имоти.За твое сведение.А без техните туристи сезона съвсем ще умре.А ти продължавай да си изливаш злобата към нация,която ни спаси от 500-годишно робство и сега можехме да бъдем само един турски вилает и ти да ходиш с чал.*** на главата.
83
4
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Не Европа, а Русия трябва да намери верният тон!Щом военните почнаха да откриват илач срещу Covid-19, значи нещата там са тотално омешани!
82
5
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен.... огромен пазар и само *... Русофилските мантри за "необятншя руски пазар" си ги запази за сборище то край язовир Копринка. Русия е неплатежоспособен пазар. ЕС без Русия може, Русия без ЕС ще умре от глад.
81
4
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Алкашами много да не *** кой какво ни е орязъл или дал! Те нямат никакво отношение към тези пари, защото най - яростно прокламират:"Смърт на ЕС". Така че да си ходят в тяхната Русия и да не се интересуват от пари които НЕ им принадлежат!
80
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е огромен пазар и само *** би се отказал от него.А що се отнася до Путин,руснаците си го харесват и си го избират.Освен това е получил нобелова награда за мир и откакто е на власт не е нападнал нито една страна,за разлика от САЩ,които се мислят за световен жандарм.
79
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този професор нещо не е разбрал.Нашия екскурзиант-фигурант се е разходил до Европа за да хапне торта "сахер" и да получи сума,която и без това е била предвидена за България.Нещо повече-орязали са ни с 2 милиарда евро грантове,т.е.били са предвидени над 9 милиарда,а сме получили малко над 7 милиарда,защото "умника" им казал,че не иска грантове,а заеми.Това е резил,с който не можеш да се хвалиш,а да се срамуваш.
78
5
 
13
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
От руски роб като Захариев друго мнение не може и да очакваме. Истината е, че не ЕС а Москва трябва да намери верния тон с Европа. ЕС без Русия важи, Русия без ЕС ще загине! .
77
6
 
9
 
! Отговори
Сравнение преди 3 години
Путин убива в чужди държави негови опоненти.....а Европа трябва да се разбере с Путин. Отъждествява този тип Русия с Путин. Народ страдаш като над,с неговият палач...Ако свободният свят се разбере с Путин,това означава само едно оправдаване на този самозабравил се комплексар.
76
12
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Ще ви дойде акъла като спрат руската газ и почнете да купуваете втечнената краварска шистова- 4 пъти по -скъпа и толкова пъти по-некачествена !!!Кой не скача е червен! Няма хляб по 15 ст! Няма сирене от 2,60! Няма луканка от 6,00 лева КИЛОТО !Няма кашкавал от 4,00 КИЛОТО!Няма БЕЗПЛАТНО здравеопазване ! БЕЗПЛАТНО обучение!Кой не скача е червен прибраха пачките кюлчетата,а вие блейте ...
75
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кагда ва тниците ще стигнат "изостанала" България по доходи?
74
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък не искам да храня тъпии емигранти, които са ги наритали заради вируса. Гошо *** даже не може кирилизатор да си сложи ама иначе с претенции. А като отиде отатък и пола ще си сложи ако чужденеца поиска.
73
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
68 Италия загрява по тъч линията, скоро ще гледаме и Италекзит. А на мистика отдолу ще му подхвърлят пак за намеси, нищо че даже и Макарона му каза, че африканците са за предпочитане пред келепир *** и тиквени калинки
72
14
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
"Проф. Захариев: Европа трябва да намери верния тон с Москва"===Европа си е намерила верния тон с Москва. Сега остава и ние да го намерим, ама това ще стане, когато червените динозаври като теб измрат

Спонсорирани публикации