Президентът е с нов профил, различен от атакуващия с юмрука

ГЕРБ имат потенциал да са първи на 11 юли, смята Антоанета Христова
12 май 2021 17:30, Анисия Иванова
239
Президентът е с нов профил, различен от атакуващия с юмрука
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Президентът представи един различен профил от това, което сме свикнали да виждаме". Това каза политическият психолог проф. Антоанета Христова. Тя уточни, че тази промяна е настъпила със започването на процедурата по преговори за съставяне на служебно правителство, преди това е бил атакуващ с юмрук и това е асоциацията на неговото поведение.

По думите ѝ Румен Радев излъчва сигнали, които са позитивни, като човек, който е в предизборна кампания. Проф. Христова подчерта, че това е и обяснението ѝ за състава на служебния кабинет.

Още по темата

"Ако погледнем четворката министри - на правосъдието, на вътрешните работи, на финансите и служебния премиер, които ще организират изборите, ще разберем, че отговорните за изборния процес са БСП", подчерта тя пред БНР.

На въпрос дали властта е причината за съществуването на ГЕРБ, политическият психолог коментира:

"В момента ГЕРБ осъзнава, че не може да продължи по стария начин, по който е структурирана партията и лидерството в нея. ... Ако ГЕРБ иска да оцелее, трябва политиците в нея да започнат да работят като в партия с устойчиво присъствие, а не като лидерска партия. ... Националното съвещание на партията във вторник не показа знаци в тази посока".

Проф. Христова изказа теза, че ГЕРБ има "огромен потенциал" да са първа политическа партия на предсрочните избори на 11 юли, защото хората са изплашени от това, което се случи в 45 Народно събрание. Тя обаче уточни, че успехът на ГЕРБ ще зависи от предизборната кампания, която ще проведат.

"Потенциалът може да спихне, ако в кампанията не говори така, както трябва да се говори на избирателите".

Прогнозата ѝ за партиите на протеста е за най-добър резултат при "Демократична България", защото само представителите на това обединение не са влезли в "грозния тон на комуникация" в приключилия парламент. Тя допусна "Изправи се! Мутри вън!" да не влезе в следващото Народно събрание, докато патриотичните партии имат шанс за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
13
 
3
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Кой сега е победителя??Кой сега държи цялата власт??Заслужената победа е най-слатка!!
49
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е съветски агент и казвам съветски защото Русия при Путин с нищо не е по-различна от СССР при Брежнев.
48
7
 
2
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
Българските медии ежедневно ни поднасят някакви анализи и прогнози на различни капацитети. Такива прочетени вестници като Росен Плевнелиев рядко вече някой им обръща внимание, по-интересни са безброй многото познати и по-малко познати имена на политолозите. А има и политически психолози! И всички ни уверяват че този или онзи мисли така и така но ако би било иначе, то нямаше да е така а щеше да е иначе. И така до безкрайност! От какво живеят тези хора и кой им плаща? И имат титли! Професори!
47
5
 
25
 
! Отговори
Все едно е преди 3 години
Малко му остана на този нищоправец - Фигурантът Радев - до есента !
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от сега има с кого да сравняваме новите политици
45
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познайте какво е първото нещо, което е направил новия министър на МВР? Уволнил е административния секретар на министерството. Човека заема длъжността повече от шест години. Дребна подробност, която " най вероятно" няма общо с уволнението, е че човека е главен свидетел по делото срещу секретаря на президента.
44
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Победих, сладка победа :))
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Борисов създаде еталон за упрвление на държвата
42
8
 
5
 
! Отговори
прибраха се преди 3 години
прибраха се държавните служители от работа и пак се почнаха "комунисти, руснаци, зелени чорапи" и подобни опорки. или е един и същи - поне под тази статия. дали пък няма да подритвате сухи кучници пред бюрото по труда?
41
15
 
0
 
! Отговори
55-56 преди 3 години
Какъвто и юмрук да е вдигнал, винаги ще му лижеш подметките *** :)) Нали знаеш, че това не е твоя сайт, че да си позволяваш да обиждаш :))
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ПРОФИЛА МОЖЕ И ДА Е РАЗЛИЧЕН НО В АНФАСТ СЕ РАЗПОЗНАВА ВЕДНАГА. ЕДИН ПЪТ СЕ ?БЕ МЪЖКО ДУПЕ. НА ИЗБОРИТЕ ДЕВА МАРИЯ ДА СЛОЖАТ ОТ БСП ЩЕ ИЗГУБЯТ С 300.
39
0
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Разбира се,че е с нов профил - сега юмруците са ... много :)))Какъвто и да се стараете да ни го представите,ние вече си имаме изградени собствени представи въз основа на години те досега... Така,че не се напъвайте !
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хитлер е бил впечатлен от лозунгите и символите на комунизма като млад, затова приложи нацистки такива в стил Римската империя :)) Вдигнатия юмрук си е соц символ, който се използва по целия свет, предимно срещу самозабравилите се капиталисти :)) Пояснявам само, сега ще ме изкарат комунист :))
37
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова уплашени от герб не съм ги виждал никога. По всичко изглежда, че и парите за *** са на привършване
36
2
 
4
 
! Отговори
Румен преди 3 години
Следб30 години се свали юмрука. Какво постижение на армията???България е силна. Тази седмица започват маневрите с учение НАТО. /РУМЪНИЯ, ГЪРЦИЯ, Полша, Чехия./
35
7
 
21
 
! Отговори
Монката преди 3 години
Свали юмрука и сложи памперса като видя дебелия който го очаква .Славчо още не го е свалил
34
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявам се този да го няма есента. Вреден е за България!
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На сърп и чук!
32
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът на герпавите е сериозен разберете, само гледат на чий да се завъртят и да направят далаверката, за работа не ги търсете, затова и са по цял ден в сайт да пишат едно и също.
31
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ли да очакват хората от управлението на Радев? Престъпления и убийства и опити за прикриване и договорки под масата? За това ли беше цялата работа? Господин президент не се крийте като мишка а отговорете!