Президентът е с нов профил, различен от атакуващия с юмрука

ГЕРБ имат потенциал да са първи на 11 юли, смята Антоанета Христова
12 май 2021 17:30, Анисия Иванова
239
Президентът е с нов профил, различен от атакуващия с юмрука
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Президентът представи един различен профил от това, което сме свикнали да виждаме". Това каза политическият психолог проф. Антоанета Христова. Тя уточни, че тази промяна е настъпила със започването на процедурата по преговори за съставяне на служебно правителство, преди това е бил атакуващ с юмрук и това е асоциацията на неговото поведение.

По думите ѝ Румен Радев излъчва сигнали, които са позитивни, като човек, който е в предизборна кампания. Проф. Христова подчерта, че това е и обяснението ѝ за състава на служебния кабинет.

Още по темата

"Ако погледнем четворката министри - на правосъдието, на вътрешните работи, на финансите и служебния премиер, които ще организират изборите, ще разберем, че отговорните за изборния процес са БСП", подчерта тя пред БНР.

На въпрос дали властта е причината за съществуването на ГЕРБ, политическият психолог коментира:

"В момента ГЕРБ осъзнава, че не може да продължи по стария начин, по който е структурирана партията и лидерството в нея. ... Ако ГЕРБ иска да оцелее, трябва политиците в нея да започнат да работят като в партия с устойчиво присъствие, а не като лидерска партия. ... Националното съвещание на партията във вторник не показа знаци в тази посока".

Проф. Христова изказа теза, че ГЕРБ има "огромен потенциал" да са първа политическа партия на предсрочните избори на 11 юли, защото хората са изплашени от това, което се случи в 45 Народно събрание. Тя обаче уточни, че успехът на ГЕРБ ще зависи от предизборната кампания, която ще проведат.

"Потенциалът може да спихне, ако в кампанията не говори така, както трябва да се говори на избирателите".

Прогнозата ѝ за партиите на протеста е за най-добър резултат при "Демократична България", защото само представителите на това обединение не са влезли в "грозния тон на комуникация" в приключилия парламент. Тя допусна "Изправи се! Мутри вън!" да не влезе в следващото Народно събрание, докато патриотичните партии имат шанс за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
24
 
12
 
! Отговори
Кеф ми е преди 3 години
как ГЕРБ-ерите ГАЗ ПИКАЯТ начело с техният Господ-Бог,Идол,Патрон,Месия,Светец,Покровител и Спасител - Другарят Бойко Методиев Борисов!?!Свършиха ли авантите,муфтите,рушветите,аферите,далаверите???Особенно тия от администрацията - съпругите,синовете и дъщерите,зетьовете и снахите,любовниците,цялата фамилия или рода,наредени на държавната хранилка и поилка?!?Няма незаменими хора, рано или късно,всяко начало си има и край,всеки друг да бъде,никога повече ТОЙ!!!
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 33: Е как да не му благодари като работим всички за техния просперитет. Внасяме им ***, изнасяме всичко по-качествено. А парите от евро фондовете им ги връщаме почти всички, как да не е благодарна бе??? Даже едно парче торта трябва да му даде
28
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чао, Радев!Чакам с нетърпение есента, когато ще бъдеш изметен от президенството.
27
17
 
11
 
! Отговори
8313 преди 3 години
Всички коментатори трябва да се съобразяват с факта, че Меркел благодари на Борисов за сътрудничеството. При предишните сдавания на властта няваше такова нещо. Това означава, че тя се сбогува с вожда на ГЕРБ. ГЕРБ е създадена като вождистка организация заради нейния водач. Невъзможно е да очакваме промяна към демократизиране, защото от редовите членове до ръководния актив имат тоталитарна нагласа и са годни да слушат, без да мислят. А е потребно критично мислене, лична позиция и смелост.
26
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев дължи отговори за ръста на престъпността само за 24ч - престрелки, насилие и зверски убийства на жени! Защо се получава това нещо ? Има ли отговори той или някой от коалицията му ИТН или ДБ?Докога ще се крият ? КАКВА е причината???
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С НОВ ПРОФИЛ ВЪВ ФЕЙСБУК!
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКО НА бюлетината ми на изборите няма номера на избраната от мен партия ,ще я скъсам публично.С ТАЙНИ МЕНТЕТА--- НЕ ГЛАСУВАМ!
23
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приключи с Борисов и няма кой да му дрънка глупости! А иначе Борисов си беше голям дразнител за всички!
22
2
 
21
 
! Отговори
Вече преди 3 години
Съм спокоен!Радев каза,че ако той управлява няма да се краде!Ключарите,останаха без работа!
21
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички медии в БГ са Герберски! За това сме на 111 место,по свобода на словото!
20
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 23: Много интересно, защото редиците на герб са пълни с комунисти и деца на комунисти
19
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това праеителстео ни връща 30 години назад с децата на комунистическата номенклатура.
18
3
 
9
 
! Отговори
Румен преди 3 години
До12. Така, така и аз разбрах , че пътят ни е НАТО и ЕС с ? . А беше 1992г. А тия главанаци СЕГА махнаха юмрука. И разбраха , че да си РОБ на БОЛШЕВИЗМА е изгубена кауза.
17
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С машините много по-лесно се фалшифицира.Не случайно Фигуранта толкова натискаше за машини.За да набута Слафчу в новото НС с поне 80%вот.За това беше и изработен новият Изборен закон по нощите.Никъде в ЕС не се гласува с машини.
16
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честит Рамазан господин президент преди малко една дама честити празника във феисбук БСП Люлин цитирам дословно както видях вие сте пълен срам за пореден път
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що ве Радев ? :)) На мен ми харесва символа с вдигнатия юмрук :))
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да се окаже и 0 процента, че има ГЕРБ с венецуелските машини е много вероятно
13
19
 
8
 
! Отговори
к1 преди 3 години
Ей, тая Христова не се спря да рони крокодилски сълзи за ГЕРБ. Христова ГЕРБ наистина имат потенциал не да са първи а нулеви ( все пак нула е по напред от едно).
12
22
 
6
 
! Отговори
dodger преди 3 години
аз ако съм военен и в офиса ми нахълта *** каскет с въоръжени нинджи, то и аз ще размахвам юмруци после. Президента го е избрал народа, каскета никой не го е избирал
11
8
 
27
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 години
...И кво сега ?ФИГУРАНТА сега на ХРИСТОС ли ще се прави до изборите..?!.