Кацаров: Само при над 70% ваксинирани можем да премахнем ограниченията

Опасността не е преминала – има риск от нова вълна през есента
20 май 2021 16:22, Елка Василева
163
Кацаров: Само при над 70% ваксинирани можем да премахнем ограниченията
Снимка: архив, БГНЕС

Едва 5% са ваксинираните българи на възраст между 60 и 70 години и хората, които направиха страната ни последна по ваксинационни темпове в Европа, трябва да имат малко срам да критикуват. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров за Дарик радио.

Изказването на Кацаров бе по повод коментар на Костадин Ангелов, който изказа недоволство от новия ваксинационен план, според който с приоритет ще се ваксинират възрастните хора.

Още по темата

„Общопрактикуващите лекари вече няма да се редят по опашки, ваксините ще бъдат доставяни до логистични пунктове, което ще ускори процеса по ваксинация. Ваксините са безплатни за всички граждани, независимо дали са здравноосигурени или не“, посочи Кацаров.

„Хора, ваксинирайте се!", призова той. По думите му има достатъчно ваксини за всички желаещи. „Само когато постигнем над 70% ваксинационно покритие, можем да премахнем ограниченията“, уточни той.

По отношение на ваксините министърът заяви, че това е най-изпитаният метод – приложени са вече на повече от 1 млрд. души. „Не знаем колко точно хора са се срещали с вируса, затова съм възложил в следващите седмици да се направи епидемиологично проучване сред населението, което да ни даде реална представа за ситуацията. Ситуацията в момента не е драматична, намалява разпространението на вируса, но опасността не е преминала – съществува риск от нова вълна през есента“, посочи Кацаров.

Кацаров допълни още, че са взели решение да се присъединим към договора на Европейския съюз, според който производителите на ваксина се задължават при поява на нов щам да изменят състава ѝ, така че да бъде по-сигурна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров ли си, къв си бате не знам ама си яко смешен. Никой не ви ще отровите освен шепа Ковид филмари хахахахах
123
0
 
1
 
! Отговори
АРЕСТИ ЗА МЕД МАФИОТ преди 2 години
Терористите ползващи мед мафията за реклама на тн"ваксинации след поразяване с ковид генератори на милиарди хора се кефят че жертвите ДОБРОВОЛНО СЛЕД ПСИ ОБРАБОТКА ОТ ТН ВОДЕЩИ ПЛАТЕНИ ЛЕКАРИ СА СЕ РАЗПИСАЛИ че производителите и техните съучастници не НОСЯТ НИКАКВ АОТГОВОРНОСТ ЗА ПОРАЖЕНИЯ НА ТЯХ СЕМЕЙСТВАТА ИМ И НА КОНТАКТНИТЕ ИМ..
122
0
 
0
 
! Отговори
Арести за мафиоти преди 2 години
КАК МЕД МАФИЯТА ЩЕ ЛЕкУВА ЗАРАЗЕНИТЕ С ТН "ВАКСИНИ"...Вчера се наложи да спасявам майка си от съседи нагло поразени с КВоди мутанти и СИва чума масови убиици след поемане на втора доза широко рекламирана ваксина..Жената развива в момента в устата ,гърлото и стомашно чревен тракт черни нано мутанти .Мъжът е обемно проникващо обсебен от сив ачума масов убиец .Вижда с еясно като ореол сянка около главата и гърдния кош...
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яяяя! Нали герберите не бяха се справили с вируса "дето го няма"? "Царя е гол"! Много бързо ще лъснат всички предизборнни лъжи. Сега пуснаха "паретенката" с незаконните записи на опонентите на ГЕРБ. Не е за първи път. Само дето излизат записи само на Борисов и на никой друг!!! А обяснете ми това? "Гнома"май имаше проблеми с подслушване на главния прокурор тогава. Съратника му"намери"в БАГАЖНИКА на взривения автомобил на Доктора снимки от яхта на финансовия министър тогава! Бааалъциии!
120
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кълна и проклинам доктор стойчо кацаровОт рак да се споминеш, най-любимото пред очите ти да умре, целият ти род да изчезне,всичко което обичаш и милееш да загубиш, проклинам теб и рода ти до 9 коляно. Да бъде!!!
119
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, аз няма да се ваксинирам и колкото по-агресивно изисквате ваксинация, толкова повече ме убеждавате да не се ваксинирам.
118
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,,По думите на д-р Кацаров капацитетът на здравната система е "десетократен и няма повод за притеснение, проблемът се крие в организацията на процеса, която е причината за изтощаването на медицинския персонал",,м.септември 2020Айде да го видим тоя капацитет, как ще го мобилизира, като мед. персонал е изтощен от една година.Учиндолска калинка.По- скоро торен бръмбар.
117
1
 
17
 
! Отговори
ООООХ... преди 2 години
АМА ТОВА СИ Е ЧИСТО ИЗНУДВАНЕ И ВСЯВАНЕ НА СТРАХ
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчо се хвали с чужди постижения.Нали нямаше вирОз ,бе Стойчо.
115
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е ваксина, а тестов продукт. Как е възможно в медиите да има подвеждаща информация?
114
3
 
12
 
! Отговори
!!!! преди 2 години
Тия ваксини дали да пробвани даже на мишки и плъхове???Съмнявам се!!!Човечеството е подложено на един огромен експеримент от т.нар. световен елит..........политици, масони, банкери и разбира се .............не на последно място могъщата фармацевтична мафия!!!!
113
1
 
13
 
! Отговори
???? преди 2 години
Защо хората не вярват на ваксините?Я кажете, селяни прости???Ами там има много пари, много интереси, много политика...................фармацевтичната мафия няма почивен ден!!!!
112
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Летеца Кемиал Всички политици по целия свят са професионални политици. Цял живот това са правили, бащите им това са правили, и дядовците им това са правили. От наш Станишко, до Байдън. Когато се появи някой външен за средите им човек, го изкарват сатаната. Както стана с Тръмп. Ето сега в България колко партии са против ковид мерките - от 40-50 само три са изказали в подобен дух (но без нищо конкретно). И трите са малки партии - АБВ, Възраждане и КОД. Не сме излезли от еднопартийната систем
111
1
 
18
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
Бърже, на ваксината, че комисионните ни чакат, а и Биг Фарма трябва да има на кого да си продава лековете, като от ваксината народа масово придобие автоимунни заболявания Нещастници мpъсни!
110
1
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
И на тоя му текат лигите...
109
1
 
17
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 2 години
съществува риск от нова вълна през есента, посочи Кацаров. ясно ясно издаде заповедта неволно от ес
108
1
 
3
 
! Отговори
ром с лимонда преди 2 години
Бати , ако даваш по 1000лв ке си бием и сода каустик. даи стимула
107
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този *** гербераст да си завре отзад тая скапана ваксина
106
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно, и президентът е в заговора щом е назначил тоя за министър. Идат избори, да му мисли...
105
1
 
13
 
! Отговори
emma преди 2 години
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy