Зафиров: Най-логично е БСП да води процесите в социалния сектор

Той е оптимист, че бъдещата коалиция може да изкара пълен мандат
Обновена: 8 дек 2021 22:18 | 8 дек 2021 22:18, Веселина Йорданова
34

Най-логично е БСП да води процесите в социалния сектор в бъдещия кабинет, коментира зам.-председателят на БСП по коалиционната политика Атанас Зафиров в "Денят ON AIR".

Той посочи още, че е оптимист за това, че коалицията може да изкара пълен мандат от четири години.

"Призовавам нашите сънародници да проявят още малко търпение. Надявам се в рамките на днешния или до края на утрешния ден да имаме готово завършено споразумение между всички участници в бъдещия коалиционен формат. Ние бяхме готови с нашите забележки още в понеделник, затова бяхме насрочили и заседание на нашия Национален съвет, на който да разгледаме споразумението и да излезем с окончателни решения. За съжаление, поради забавяне в комуникацията с останалите партньори, се наложи да отложим с ден-два подписването", каза Зафиров.

Той отбеляза, че заради упоритата работа в последните дни забележките биха били само редакционни. Зафиров се надява до края на седмицата да се проведе заседание на Националния съвет на БСП и до петък да има подписано споразумение.

"Самото споразумение е в три части. То включва политическа рамка, в това число и структура на Министерския съвет. В експертната рамка са обобщени резултатите от всички 18 експертни групи. Третата част е законодателната рамка. Законопроектите, които са безспорни и са заложени в работата на бъдещето управляващо мнозинство. Там имаше известно забавяне, тъй като част от бъдещите законопроекти не бяха отразени в първоначалния вариант. На практика всички компоненти от това споразумение в голяма степен са изчистени и затворени. Вървим към подписване", обясни зам.-председателят на БСП пред Bulgaria ON AIR.

Зам.-председателят на БСП поясни, че има уговорка всеки от участниците в бъдещата коалиция да получи достойно полагащо се представителство в бъдещето управление. Според него, ако се приеме принципът всяка една партия да има вицепремиер, е логично и БСП да има такъв.

"БСП от много време изработва експертиза във всички сектори. Неслучайно ние бяхме единствените с управленска програма за първите 100 дни. Аз съм удовлетворен, че голяма част от нещата, които бяха записани в тази промяна, намериха своето място в споразумението", изтъкна той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли изобщо логика някаква си мини партийна с 26 депутата като БСП при това с празна каса и неплатен наем на Позитано 20 от 200 000 лева да има изобщо думата да иска нещо? Логично ли е? Логично ли е виновната за срутището БСП да изпаднат на 4 - то или пето място на изборите, а лидерката им г- жа Лъжа да подаде оставка, а след това да я назначат за ВТОРИ ПРЕМИЕР? А? Селянката от село Крушовица приватизира на 28г.Техноимпекс и Булгаргаз, а сега вече провалена ще става министър? НАРОДА НЕ Е КАЗАЛ
10
1
 
19
 
! Отговори
Фигурант преди 2 години
Видяхте ли как подарихте властта на комунистите?
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП = Българска селяндурска пародия!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-логично е бсп да изчезне.
7
1
 
15
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
На слвдващите избори - БСП - 3.8 %.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП уж социалистическа партия, а нито веднъж не е споменавала Тодор Живков, нито веднъж не са споменавали неговите успехи за България! Да не говорим за неговите предшественици - Вълко Червенков, Георги Димитров и т. н.
5
1
 
14
 
! Отговори
4ера преди 2 години
МАСЛАРОВА ДА ГО ПОЕМА СОЦА !!!!!!!!!!!
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАЙ-ЛОГИЧНО Е ДА ВЛЕЗЕ В СИЛА ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯ И ДА СЕ ЛИКВИДИРАТ ОТ УНИВЕРСИТЕТИТЕ, И ОТ ДЪРЖАВНИ ДЛЪЖНОСТИ ВСИЧКИ ДОКТОРИ И ПРОФЕСОРИ ОТ БСП ВИНОВНИ ЗА ПРОВАЛА НА ПРЕХОДА.САМО ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯ ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП имат 26 депутата само, но говорят като победители.За тях са гласували под 300 000 избиратели.Това е свръх наглост от страна на комунистите.Какво социално министерство искат като не могат да разделят на 2 магарета сеното? БСП 3 фалираха България след 1989г. още в първите 15г.Създадоха свръх инфлация по времето на Жан Виденов 1 щ долар стигна 3 000 лева. Заплатата беше 5. щатски долара, а пенсията 3 щ д.БСП продаде държавните предприятия за жълти стотинки и който ги изкупи, ги наряза на скраб.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП е ултра дясна партия! Ама УЛТРА! Нищо ЛЯВО няма у нея! Обслужва западната мафиотска милионерска върхушка!
1
1
 
16
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
Най-логично е БСП да не води нищо. Тази партия исторически се доказа като вредна за България и трябва да изчезне. Мястото ѝ е в историята.