Петков и Ковачевски: Добросъседството ще се измерва в резултати

Работните групи между България и РСМ ще се срещат ежеседмично
178
Петков и Ковачевски: Добросъседството ще се измерва в резултати
Снимка: Правителствена пресслужба

Добросъседството вече ще се измерва в реално постигнати стъпки и резултати. Линията София-Скопие ще бъде реалност. 30 дни ще имаме точните специфики, а до 60 дни тази линия ще бъде работеща. Това съобщи премиерът Кирил Петков на пресконференция с премиера на РСМ Димитър Ковачевски.

Още по темата
Очертахме точния календар. Фокусираме се върху всички общи възможности за обогатяване на нашите отношения, заяви още той. Българска делегация, водена от Петков, е на еднодневно официално посещение в Скопие.

Като премиер започвам с един от най-важните въпроси за РС Македония - евроинтеграцията на страната. Двамата с българския премиер Кирил Петков искаме да използваме новата енергия за постигане на общата цел - за по-добро бъдеще на двете страни, каза Димитър Ковачевски в началото на пресканфернцията.

Според Ковачевски "двете страни влизат в нов порзорец в двустраните ни отношения", предаде БГНЕС. Ковачевски съобщи, че властите в Скопие са изпратили вербална нота в ООН, с която съобщават, че Република Северна Македония и Северна Македония е едно и също и се отнася за територията на РСМ и че няма никаква териториални претенции. "Това е първата голяма крачка", каза още Ковачевски и съобщи, е ускорено изграждане на ГКПП Клепало.

Двете правителства ще имат на 25 януари съместно заседание в София. Двете страни са се договорили да създадат работни групи по конкретни теми, които да се срещат всяка седмица.

България първа ни призна. След 30 години отваряме нов прозорец в отношенията ни. Имаме една цел – да създадем условия за по-добър живот на народите на двете държави. Македонците и българите са два близки народа, заяви още домакинът Димитър Ковачевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
7
 
2
 
! Отговори
ПРАВИЛНО! преди 2 години
САМО РУСИЯ И КГБ НА ПУТИН , МОЖЕ ДА НИ ОБЕДИНИ С МАКЕДОНИЯ!
121
2
 
4
 
! Отговори
Bai h oi преди 2 години
Сама я па ке ти кажувам првиот човек ви светото исто е макядонац уахахахахаха ха ха хах
120
0
 
4
 
! Отговори
Хименео преди 2 години
Я ти кажувам Дека првиот космонавт що е стапил у космосът на луната е велик макядонац верувайте що ви я кажувам ха ха ха ха ха
119
0
 
4
 
! Отговори
Екзекутор преди 2 години
Некъде четох братиня че египетските пирамиди са строени от македонци и хеопс бил македонец маааалииииииййй ха ха ха ха ха ха
118
1
 
4
 
! Отговори
Имамбайалдъ преди 2 години
Айде Митре,войводата кажа ке требе да идем у шумата,,,аааа кажи на войводата я много кашлювам и пърдам и ке издам дружината,и те така се прибрал великият маке при булята на топло...ха ха ха ха ха ха
117
1
 
8
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
"..ЗА ДИПЛОМАТ , НЕ СТАВАШ КИРЕЕЕЕ...ти си будалааа , щом се пробаш да надхитряш , некой у Македонияяяя...".....ха,ха,хааааа
116
2
 
20
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Както предсказах вчера, но ме изтриха - нашето Кире се надупи на макетата. Щели сме да хвърчим от София до Скопие. 180км, все едно до Австралия. Няма *** в Северна Македония, ще въртим голям бизнес, за чудо и приказ. Като гледам , как у нас всичко потъва, а цените летят, си представям каква далавера ще е с Македония. Колкото по-бързо разкараме Про стото Кире и Зеления чорап, толкова имаме шанс да не потънем много. Ама надали, ще пием горчивата чаша до дъно!
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грешка Македонския химн е от 1943 година.
114
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонския химн е от 1945 година.Нашия е по-нов.Ти сега ли се сети да го слушаш Къде беше миналите години от 1945 година до сега?
113
2
 
17
 
! Отговори
боцко преди 2 години
кирчо скоро ше играят тоягите
112
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е много неправилно посещение и много лош знак за намеренията на българското правителство. България не е кандидат за ес, защо трябва премиерът да ходи в някаква незначителна държава, която била кандидат за ес. Нека техният премиер да дойде в София, щом зависят от нас. Но ясно е вече и от много други действия, че премиерът е една незначителна пионка, която се командва от американското посолство и което не е изобщо приемливо.
111
0
 
17
 
! Отговори
Щази преди 2 години
Кирчо май ще яде шнура! Кокорчо си го яде всяка вечер от разни културисти!Уж щеше да спира корупцията, а посрещахората с "20% за партията".Сега дава дупе и на МАКЕдоналдс. Ама така ще е, все пак амбреееееажиии ни управляват.Поздрв за всички ооолигофрееени, които гласуваха за тях.9 милиарда безотчетно изхарчени за 9 дни. Тия ще ги изтърпим около 2 години, но ще плащаме техните борчове, поне 200 години!
110
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро скоро ще търси убежище в канадското посолство.
109
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше ветото и не беше подигравателния тон на Каракачанов и Джамбазки,Македонците вече щяха да са Българи.Но намесиха се тъмни сили с пари и направиха тази омраза никому ненужна.На Макета им е писнало от национализъм,но няма да позволяват някой да ги нарича с най-различни обиди .А най-мрязят да ги наричат Сърби.Те знаят кои са и какво се е случвало.Нали имат възрастни хора баби,дядовци,прабаби с които си говорят всеки ден.Аз лично съм питал дядо ми кой съм и защо съм.
108
2
 
4
 
! Отговори
Бул гур преди 2 години
До 112 Анонимен Прадядовците ти са бягали в Пиринска Македониа, а не в Софията. В Софията са се озовали в последствие.Бежанците са бягали до най близкото възможно място след като сме дали земи репарации и е трябвало да освободим територии,като загубили войната.Хубаво е да се казва истината,а не лъжите в нашата измислена история.
107
1
 
2
 
! Отговори
Напред преди 2 години
България ще си върне РС Македония като влезат в ЕС. Ще изкупим всичко що е маке
106
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се излезе никога на глава със тези. Ние сами ги признахме и пуснахме вълка в кошарата. Ако ние не ги бяхме признали никога нямаше да бъдат самостоятелна държава. Тоест, ние си плюхме по нас самите, защото и на сърбите и на гърците им е ясно че в Македония живеят българи и албанци, такова нещо македонци няма. А сърбите не са глyпaви че са им промили мозъците, ние сме глyпaви защото ги признахме. Сами си затрихме 2 000 000 българи и ги обърнахме срещу нас.
105
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приемайте ги тия "македонци" от Битолския вилает че ми писна. Това ще е удар по сърбе и руси
104
1
 
3
 
! Отговори
малии преди 2 години
Главния Министър Ваксинатор на държавата.Ццццц.Каква промяна ни се заформи само.Хората се чудят как да си платят храната и сметките, на него само ваксини му в устата.Ако не Македония. После пак ваксини...
103
1
 
3
 
! Отговори
до109 Аноинмен преди 2 години
Напротив, хитри са. Простият всучая се оказа нашият Кирчо. Показа се се като последният Бай ***.