Петков и Ковачевски: Добросъседството ще се измерва в резултати

Работните групи между България и РСМ ще се срещат ежеседмично
178
Петков и Ковачевски: Добросъседството ще се измерва в резултати
Снимка: Правителствена пресслужба

Добросъседството вече ще се измерва в реално постигнати стъпки и резултати. Линията София-Скопие ще бъде реалност. 30 дни ще имаме точните специфики, а до 60 дни тази линия ще бъде работеща. Това съобщи премиерът Кирил Петков на пресконференция с премиера на РСМ Димитър Ковачевски.

Още по темата
Очертахме точния календар. Фокусираме се върху всички общи възможности за обогатяване на нашите отношения, заяви още той. Българска делегация, водена от Петков, е на еднодневно официално посещение в Скопие.

Като премиер започвам с един от най-важните въпроси за РС Македония - евроинтеграцията на страната. Двамата с българския премиер Кирил Петков искаме да използваме новата енергия за постигане на общата цел - за по-добро бъдеще на двете страни, каза Димитър Ковачевски в началото на пресканфернцията.

Според Ковачевски "двете страни влизат в нов порзорец в двустраните ни отношения", предаде БГНЕС. Ковачевски съобщи, че властите в Скопие са изпратили вербална нота в ООН, с която съобщават, че Република Северна Македония и Северна Македония е едно и също и се отнася за територията на РСМ и че няма никаква териториални претенции. "Това е първата голяма крачка", каза още Ковачевски и съобщи, е ускорено изграждане на ГКПП Клепало.

Двете правителства ще имат на 25 януари съместно заседание в София. Двете страни са се договорили да създадат работни групи по конкретни теми, които да се срещат всяка седмица.

България първа ни призна. След 30 години отваряме нов прозорец в отношенията ни. Имаме една цел – да създадем условия за по-добър живот на народите на двете държави. Македонците и българите са два близки народа, заяви още домакинът Димитър Ковачевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като си маке по произход,значи имаш тези черти които описваш.В огледалото ли гледаш докато пишеш?
101
1
 
9
 
! Отговори
Дааам преди 2 години
Само избяга от зараждащата се ковид криза и отклонява темата с инфлацията. Е не ти се получава. Зреят протести невиждани досега, навън е пролет.
100
2
 
0
 
! Отговори
Горан преди 2 години
Ама имграхме на Евро 2021, вие бyгарите де играхте ?
99
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предпочитам САЩ да имат интереси тук вместо досегашните,които и да са те.Направиха ни за смях и сълзи .За смях понеже никой не ни разбира,а за сълзи понеже умираме най-много и най-много са откраднали от нас,а и сме най-болни и едни от най-бедните в Европа.
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Впрочем прапрадядовците ми са македонци-бежанци. Ако беше мноо убаво у макето, що са бежанци и то чак у софията? Мразя макетата, нема да лъжем. Те притежават най-гадните черти на българи, румънци, сърби и гърци. Коктейл от гадни черти. Един чалнат роднина взе да прави родословно дърво и дълбоко задълба у македонията, при което ме отврати само. Бог да го прости.
97
1
 
6
 
! Отговори
Хора... преди 2 години
Хора, я влезте в ютюб и вижте какъв е "македонският " химн. Само заради това трябва да държим ветото докато мърдат сръбските еничари.
96
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко ли кинти са му дали на Киро тези от РСМ?
95
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересите на гражданите на Македония и България:са да няма корупция,да има правосъдие,да могат да живеят свободно,без омраза,никой да не ги заплашва,да не са бедни,да не са най-болни в света и да не умират най-много,както и да не мигрират най-много,да се раждат здрави деца и да няма войни в двете държави.Историята е важна ,но само за историците, Те да спорят и да доказват кой е създаден първи македонеца или българина и кой от кой произхожда,но предлагам да пият и по една ракия и на мезе.
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо няма да се постигне. Макетата са много *** и инат...
93
0
 
13
 
! Отговори
! преди 2 години
Добре, че другарят Георги Димитров не успя да направи пълната беля. Защото сега щяхме да слушаме, че българите и тракийците са два близки народа.
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Две макета-близнаци, се таковат насред скопие и се скопяват.
91
0
 
4
 
! Отговори
Един от митинга преди 2 години
До АнонименПочваме от Кире /кестена/!
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил петков е вече доста голям и възрастен и трябва да мисли с главата си за себе си и околните. Ако е избрал да слугува на чужда държава да се сърди на себе си. Никой не го е вързал с въже за премиерския пост. Ако от България изтичат милиарди в посока към сащ диагнозата е ясна, всичко е въпрос на сметки и те показват много ясно дали премиерът е предател и какво заслужава.
89
5
 
13
 
! Отговори
ПРИЯТЕЛИТЕ ОТ САЩ преди 2 години
СМЕНИХА ПРАВИТЕЛСТВАТА В ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ ЗАРАДИ СВОИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ
88
4
 
0
 
! Отговори
Истинска реалност ! преди 2 години
Русия, Украйна, България, Македония и света се нуждаят от спешна, реална, истинска и цялостна оправия в позитивна насока ! В мен живее свят, който всъщност не е открит ! Аз се нуждая от приятелка, кариера в политиката, както и всички останали неща, които са необходими за нас - хората !
87
1
 
9
 
! Отговори
Не разбрах преди 2 години
Какво се вижда през новия прозорец, нещо различно от досегашното ли ? Да не би Самуил и Паисий да махат от него и да викат "Ние не сме българи, а северномакедонци" ?!
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да ни скъса, но ще го направим за смях ако посмее. Много да внимава в картинката. По кестените на цар Освободител ще се люлеят предатели.
85
1
 
0
 
! Отговори
F преди 2 години
До 97Аз съм русофил. Но президента няма нищо общо с русофилството. Радев е пионка на американското посолство. Защитник на инициативата ли морета което си е антируски проект. Отделно почти всичките му обучения са в щатите. Или там според теб обучават руски шпиони и визионери?
84
1
 
0
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 76 - май не можахте да разчетете казаното от Американската амбасада. Да ви го преведа: "..яхвай коня и отивай да бършеш л.ната! Не ни интересува как и каква цена ще платите вие - банановата република. Искаме Македония в ЕС, за да си мерим п.ките с руснаците. Вашето достойнство и интереси не са ни приоритет.." Така, дали е по ясно? Топките на Премиера са стиснати и ги извиват. Гони срок.
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто, Просто ама много-просто !