Петков и Ковачевски: Добросъседството ще се измерва в резултати

Работните групи между България и РСМ ще се срещат ежеседмично
178
Петков и Ковачевски: Добросъседството ще се измерва в резултати
Снимка: Правителствена пресслужба

Добросъседството вече ще се измерва в реално постигнати стъпки и резултати. Линията София-Скопие ще бъде реалност. 30 дни ще имаме точните специфики, а до 60 дни тази линия ще бъде работеща. Това съобщи премиерът Кирил Петков на пресконференция с премиера на РСМ Димитър Ковачевски.

Още по темата
Очертахме точния календар. Фокусираме се върху всички общи възможности за обогатяване на нашите отношения, заяви още той. Българска делегация, водена от Петков, е на еднодневно официално посещение в Скопие.

Като премиер започвам с един от най-важните въпроси за РС Македония - евроинтеграцията на страната. Двамата с българския премиер Кирил Петков искаме да използваме новата енергия за постигане на общата цел - за по-добро бъдеще на двете страни, каза Димитър Ковачевски в началото на пресканфернцията.

Според Ковачевски "двете страни влизат в нов порзорец в двустраните ни отношения", предаде БГНЕС. Ковачевски съобщи, че властите в Скопие са изпратили вербална нота в ООН, с която съобщават, че Република Северна Македония и Северна Македония е едно и също и се отнася за територията на РСМ и че няма никаква териториални претенции. "Това е първата голяма крачка", каза още Ковачевски и съобщи, е ускорено изграждане на ГКПП Клепало.

Двете правителства ще имат на 25 януари съместно заседание в София. Двете страни са се договорили да създадат работни групи по конкретни теми, които да се срещат всяка седмица.

България първа ни призна. След 30 години отваряме нов прозорец в отношенията ни. Имаме една цел – да създадем условия за по-добър живот на народите на двете държави. Македонците и българите са два близки народа, заяви още домакинът Димитър Ковачевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
8
 
! Отговори
до 93 преди 2 години
Има неща, с които не бива да си правиш шега. Едно време и баце мислеше, че като дигне тока с 20 стотинки сичко ше е наред, ама го скъсаха от протести и накрая подаде оставка. Същото е и тука- Кирчо си мисли, че може да си прави некви договорки и да предава националния интерес, която целия народ казва, че иска да ги издъним от вето - следват серия от протести и бум - оставка.
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано му стигне вазелина на нашия.
80
4
 
13
 
! Отговори
SS преди 2 години
Радев е изцяло американски шпионин зависим от Козяк и се прави на русофил да казват че е към руснаците и да плюят по тях и да отклонява вниманието че го командват от САЩ.Как мислите натовски генерал завършил в САЩ става президент назначава хора изцяло подготвени в щатите. Прави всичко в полза на запада и каза че крим е Руски да отклони вниманието. Как мислите към руснаците ли е??? Кой от запада ще допусне проруски хора да станат някой в БГ..... ама баламите вярват. Колкото Корнелия е комунистка
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 82 Дадохме им зелена светлина за НАТО,обаче те продължиха да ни плюят, нема да видят ЕС :))
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой ще ви пътува по скапаната линия София - СКОПИЕ ?
77
0
 
9
 
! Отговори
хан Крум преди 2 години
Седнал е да му обясни , че от македонец може да стане европеец само през български паспорт или сливане с България!!!
76
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес макетата в ЕС, утре ИК и сите жендари в България! Това е планът на краварите, а кирчо има правото само да изпълнява!
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва първо резултати изгодни за България и после преход от 30 години за да покажат че резултатите са трайни и необратими и чак тогава няма вето.
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 82 Влезнаха в НАТО и са срещу България.
73
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонците едно приказват на срещите с нас после ходят по света и разправят друго. На македонец доверие можеш да имаш когато ада замръзне, луната стане едновременно зелена и червена, слънцето засвети в лилаво и дявола дойде лично да ти даде пари без да ти иска нищо. Относно Кирчо, тоя лигльо само да посмее да направи някаква отстъпка пред макетата и ще изхвърчи за Канада по-бързо от щъркел на юг есенно време!
72
0
 
17
 
! Отговори
Реалността преди 2 години
Не е така, не сме го избрали ние! Бяха машините срещу хората! То едно кра че-тало плямпаше постоянно как с машини било най-честно и ревеше да не се броят КОНТРОЛНИТЕ разписки!!! А и навсякъде "извираха" нови и нови машини....
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 78Аз това казвам, че ги залъгва, тоест празни приказки :))) Каза едно големо нищо и макетата се вързаха :)))
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия работни групи ги имаше и досега и буксуваха а след като МК влезе в НАТО даже и не се събираха.
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите им казаха , че ще има срещи, тоест ги залъгват сърбетата :))) Докато не си признаят, че са с български корен, нема да има прошка за тех, дори на дедо Господ да се обадят......хахахахаха :)))
68
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП продължаваме промяна но промяна към по-лошо.
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30 г. на омраза и подозрения са резултати. Сега ще видим какви са тия нови резултати на Петков.
66
24
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Хайде спрете се хейтъри!За първи път от диста време имаме приличен и позитивен премиер. Спрете да мрънкате, това, онова. Днешната Македония е отделна от Нас държава, със собствен народ. Не може да имаме повече претенции, след толкова дълго време. Пък и именно нашите претенции към тях, основателни или не, са голямата причина, за днешното ни разделение. Оставете ги, те сами ще ни потърсят.
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова са ги подпушили нашите,ме и та крака им отиваме!?От какъв зор?
64
7
 
2
 
! Отговори
toti преди 2 години
Вярно има история,но бъдещето е напред а не назд,това има нов стимул за младите и ако дойде време БЕЗ ГРАНИЦИ ще е най добре...и историята ще ни благодари!
63
0
 
14
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Киро иска да ходим със самолет до Скопие, понеже колите с българска регистрация са провокация за "братята"