Зачестяват сигналите за измами с "майстори" на покриви

Проверете фирмата, намерете повече информация за нея
Обновена: 31 яну 2022 09:39 | 31 яну 2022 09:18, Ния Христова
108
Зачестяват сигналите за измами с "майстори" на покриви
Снимка: Pixabay

Зачестиха сигналите за измами с ремонти на покриви от мними майстори. Как можем да се предпазим от измами и какви са правата ни?

"Това не са редки случаи, има ги в практиката. Винаги е важно да направим подготовка, когато правим такива ремонти. Ако може да проверим фирмата, която ще извършва ремонта, да получим повече информация за нея. Това винаги помага. Когато се използва състоянието на клиента, това се нарича агресивна търговска практика. Това е, когато му се предлагат услуги, които не е поискал, или е в положение, в което не може да откаже", каза председателят на Сдружение за правна помощ на потребителите адвокат Димитър Деков в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той подчерта, че всички тези ситуации са уредени от Закона за защита на потребителите.
 
"Агресивните търговки практики са забранени. Човекът трябва да се обърне към най-близките си, след което да потърси и специализирана помощ - адвокат, КЗП. Когато възникне спор между потребител и търговец, обикновеният начин за решаване на спорове са пред съда, но често заради ниската стойност на този спор потребителите решават да не се занимават. Оставят го където е, защото повдигането на една съдебна процедура е достатъчно дълга и достатъчно скъпа, не оправдава повдигането ѝ при такъв спор", допълни адвокат Деков.
 
"Надявам се, че в България ще развием алтернативна система за решаване на потребителски спорове, която предлага бърза и ефективна защита на правата на потребителите. Тази процедура ще бъде евтина, възможно е да се направи и онлайн. Тя ще облечи не само потребителите, но и съдебната система", посочи още адв. Димитър Деков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
8
 
! Отговори
Балканджия преди 2 години
В наше село преди години минаха едни такива убавци. Хванали на леля Цена къщата, разтурили половината покрив, като нахвърляли керемидите из градината, а тя милата уж само за почистване на улуци ги цанила. Стойчо полицая ни каза да не звъним никъде, че обикновено ги предупреждавали и ще избягат. Събрахме се няколко мъже, заедно с кмета и Стойчо и ги вързахме на площада. Посъветвахме ги добре и ги оставихме да седят голи и вързани до сутринта. Отогава ром не се е вясвал в селото.
70
1
 
5
 
! Отговори
kiril преди 2 години
Никога не хващайте *** за работа. Особено ако са самонаети Абсурд!
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учете се да разбирате и да работите всякакви ремонтни работи и строителство, защото вече 80% от строителите са от боята. С такива изобщо не се захващайте. Имате ли имоти, които трябва да се поддържат, по-добре си ги ремонтирайте сами или с приятели/семейство. Или в краен случай само проверени фирми, които знаете че не наемат индийци.
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива "майстори" идват да ви работят винаги на тумби от по няколко и винаги въоръжени най-малкото с ножове. Най-едрите не пипват работа, тяхната работа е да ходят по тебе и да те баламосват, докато охраняват другите. По-леките се катерят по покрива и започват да трошат и да хвърлят. Никога не си почистват след себе си. Винаги си спестяват работа или материали, които трябва да се вложат. Ако сами се хванете и не ви е страх от височини, ще си го направите много по-качествено.
67
1
 
7
 
! Отговори
видял преди 2 години
Този бизнес е монополизиран от ц...те. Затова е проблемен.Не знам как е в момента, но преди години пътят ми всеки ден беше по Самоковско шосе, и всяка сутрин имаше колона от коли с надписи "ремонт на покриви" в посока София. Пълни със сещате се. Вечер колоната беше в обратната посока...
66
1
 
2
 
! Отговори
Роко Скиавоне преди 2 години
Кво ше анализирате и ще правите комисии,това е рабита за полиция и така.Повечето хора да наблюдават възрастните си родители когато предприематбтакива действия,а не само да ги чакат да умрат и после да им продадат имота.Кметовете също може да съдействат да знаят от къде идват тези хора в селото ,какви са.Старите хора са лесно уязвими.След като се хванат такива ,,майстори'ь да има жестоки глоби и затвор
65
1
 
3
 
! Отговори
Покрив преди 2 години
Рашков да не пие, а да оправя нещата.
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ще му се случи от покрива случка." - Лошото е че никога не идва само един. Винаги са най-малко петима. Половината стоят плътно до теб и те гледат къде ходиш и какво правиш.
63
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядо ми го измамиха такива и го заплашваха че ще дойдат да го убият, ако не им плати. Той се обади в полицията и си уреди среща с тях в центъра да им предаде белязани пари и да ги хванат. Само той и полицаите знаеха за капана. Изобщо не дойдоха на срещата. Имаха информатор в полицията, който ги е предупредил че е капан. Полицията работи заедно с измамниците.
62
1
 
4
 
! Отговори
анонимен 21 преди 2 години
До до 52програмистите а,и какво програмирате,стола и бюрото да не мърдат,ех,още малко ше програмирате,като тръгнат китайците напред още,ше бачкате за 1000-2000 месечно
61
1
 
9
 
! Отговори
Рамбооо преди 2 години
Масово измамени хора по селата
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В никакъв случай не търсете майстори от интернет сайтове. 90% са такива мошеници че не можете да се отървете като научат къде живеете.
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Лошото е, че много хора се плашат от тях." - Не се плаша толкова за себе си, ще намеря начин да се измъкна, но се плаша за имота си, за инвестицията си. Не се живее постоянно в имота и някой ден се връщат и го разграбват или палят за отмъщение.
58
1
 
9
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Само огнестрелно оръжие с голям калибър помага срещу тези "майстори".
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Темата за ромейската престъпност е в пъти по-важна от доста други. За ромейската престъпност тук трябва да има специална рубрика със сводка и цифри на измамените и откраднатото ежедневно.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото е, че много хора се плашат от тях. И на мен се е случвало да ме изнудват и да ме заобиколят 10 души и да кажат как в мой интерес е да платя повече. Не поддавайте, нищо няма да направят. В краен случай се обаждате на полиция.
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Темите, които наистина заслужават да се пише по тях присъстват много рядко тук. Тази тема заслужава да се обсъжда и пише много често, заради висок обществен интерес, вместо да се замита под чергата. Да, за вас говоря ***. Пишете за истинските проблеми и нужди на хората, а не коя какъв грим имала.
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме имот на цял последен етаж в София. Решихме да правим ремонт на терасите и да сменим настилката. Бях намерил фирма да изкърти едната тераса (60м2). Бяха българи, големи симпатяги. Всичко за нула време- чисто и точно, с фактура. На другата година бяха заети същите хорица за другата тераса, та намерих едни от един сайт. Шок и ужас. То не беше изнудване за пари, то не беше чудо. Изгоних ги с полиция. ТО не бяха заплахи, не беше чудо. Е, нищо не направиха 6 години вече- страх ги е.
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Физическото изтребление е решението на проблема с такива индийски бригади. Нека да започнат за намират трупове на такива пишман майстори и другите ще спрат с тази опасна за живота им работа.
52
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давате им адреса на някоя изоставена къща да няма свидетели. Като се накачулят на пакрива, се събирате отбор юнаци, махате стълбите и палите къщата, като започнат да скачат от покрива и да си чупят краката - бой. Само така ще ги откажем от тази професия.