Хотелиери по Черноморието питат кога ще напуснат украинците

Недоволството расте, ситуацията била хаос
Обновена: 12 май 2022 08:35 | 12 май 2022 08:29, Камелия Цветанова
222
Хотелиери по Черноморието питат кога ще напуснат украинците
Снимка: БГНЕС

Расте недоволството сред хотелиери по Южното Черноморие, приютили бежанци от Украйна. Причината е, че  дни преди обявения срок, в който бягащите от войната трябва да напуснат хотелите, няма никаква яснота как и кога ще се случи това.

Държавната агенция за бежанците обяви, че до края на този месец ще премести бягащите от войната в държавни ведомствени бази. Междувременно се оказа, че няма регистър колко са тези бази, с колко легла разполагат и в какво състояние са. Проверка на bTV показа, че част от тях е нуждаят от сериозен ремонт, а други са заети, а недоволството по Черноморието, където туристическият сезон започва, расте.

„Ние сме много притеснени, защото днес е 12 май, а до 31 остават само две седмици. Нямаме абсолютно никаква информация какво ще се случва, как се случва, откога ще започне и кога ще приключи това. Това води до много голямо напрежение както за хотелиерите, така и за самите бежанци. Има много рискове, които ние поставихме в нашите писма и искахме отговори на тези въпроси, за да можем ние да си планираме“, казва хотелиерът  Радостин Дачев, приютил 350 украинци. „Ситуацията в „Слънчев бряг“ в момента е хаос“, допълва колегата му Венелин Ташев, в чийто хотел има 2600 души.

По думите му има хотели с резервации от 18 май, а той очаква първите туристи на 22 май. Има хотелиери, които нямат договори с туроператори и могат да оставят бежанците при тях, но все още няма яснота какво предстои.
Украинската бежанка Светлана от Мелитопол обясни, че няма вариант да се върне в града си, който в момента е окупиран и в момента там дори няма храна, затова призова държавата да продължи програмата за бягащите от войната.

Людмила също иска да има яснота какво предстои, защото без да знае къде ще бъде разселена тя не може да започне работа, макар че иска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още по темата: украинцихотелиери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
39
 
! Отговори
Ми555 преди 2 години
Русия ще издържи на войната, защото има РЕСУРСИ. НО НИЕ - НЕ! Обективен съм, не политик.
104
1
 
34
 
! Отговори
До 152 преди 2 години
Ти правиш ли разлика между хотели 2 звезди и 3 или 4 звезди ПО МОРЕТО?!? И защо държавата Не направи същого и с други бежанци, които също бягаха от война????
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааа не знам, не разбирам
102
1
 
28
 
! Отговори
Мефистофел преди 2 години
Му-ха-ха.!. Робите на мамон пак осъзнаха, че са във вечния капан на собствената си алчност!
101
1
 
14
 
! Отговори
До 150 преди 2 години
Ми не е вярно, това което пишеш. Във Франция са настанени по хотели, е по-скоро с по 2 звезди, и им е даден срок до края на май, но и във Франция е същото...никой не знае какво ще правят украинците от 1ви Юни.
100
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПростоКиро-кокорчовски ***...вчета, накриво сте заченати от ко..мун...яшката Мун...ьовска Държавна Сигурност, накриво сте израснали и МНОГО накриво ни КРАДЕТЕ отвсякъде! ГРАБИТЕ от всички и от всичко, пускате си го в ДЖОБИЩата и "щедро" раздавате на калпак, сиреч - на който си искате. КРАЖБАТА и безглутеновите ви МЕНТЕТА в КОМУНЬО-псевдо-управлението ви са НЕВЕРОЯТНИ, "ИЗЧЕГЪРТАХТЕ" единствената ни глътка въздух от 76 години насам и ОТНОВО ни бухнахте в радевизЪма-тошовизЪма на БКП!
99
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В другите държави ги настаняват във временни бежански центрове, тука понеже сме ларж - в хотели.
98
16
 
6
 
! Отговори
Да преди 2 години
Да се увеличат парите от 40 на 160 лв. до края на сезона. Така ще са доволни и хотелиерите и украинцити.
97
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече ми писна да слушам и чета за бежанците от Украйна...ми тук са,Да! Направихме и ние едно добро....кой се притеснява от това, за Бога! Няма ли други проблеми в тази държава, че сте се запритеснявали за това? Няма ли мафиоти,неоправени пътища, корумпирани съдии и полицаи? В България е хаос и за това нито Киро и Кокорчи са виновни, нито украинците.
96
2
 
41
 
! Отговори
Ицо, Маджо те търси преди 2 години
Всяка една *** от ДБ, ПП, ДПС, ГЕРБ да взема по 1 бежанец в дома им, и да освобождават хотелите. Ако нямат възножност - да ги настаняват по бежанските центрове с иракчаните, сирийците и афганистанците. Българите искат да почиват лятото на спокойствие. Подчертавам върху думата ПОЧИВАТ, а не да слушат смотания им език и претенции.
95
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бежанците от Сирия и Афганистан приютихме е палаткови лагери, а тези бежанци пристигнали с мерцедесите в петзвездния хотели на пълен пансион. И в двата случая разходите са за сметка на бедните българи, по решение на управници - Небългари.
94
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Dnes.bg да взимат мерки срещу нацистите!
93
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 141 от 138:Аз съм антикомунист и не съм ром.А ти си нацист с лошо възпитание.Най-вероятно си престъпник и си избягал от затвора.
92
1
 
43
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
В ГЕРМАНИЯ НАВСЯКЪДЕ ПИТАТ : ,, КОГО ПРИЮТИХМЕ ? " !!!
91
3
 
22
 
! Отговори
НИКОГА!!! преди 2 години
Отговор е един - НИКОГА!!!
90
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ме интересува богати ли са бедни ли са. Щом са бежанци има закон за бежанците в България. Настаняват се в центрове, чакат си документи за пребиваване, или за напускана на страната и всичко е описано за статут бежанец. Извинявайте, но това са хотели, молове, ресторанти... Това бежанци ли са или туристи и то на наша издръжка.
89
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номер 136 е нацист и пише за генетика.Всички знаем прословутата идеология на нацизма за чиста арийска раса...първо ще убият евреите,после всички с тъмен цвят на кожата.Нацизмът води до убийство на цели народи.Взимайте мерки и звънете в полицията да подадете сигнал!
88
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моите впечатления от Златни пясъци са че украинците са много нахални и нагли.В чужда страна може поне да са малко по възпитани.Ясно е че се мислят за най красивите и умните ама трябва с мярка.Е има и добри хора ама са единици.
87
21
 
13
 
! Отговори
До 132 преди 2 години
Викаш притесняват те украинските ни братя националисти а ? Не те притесняват не-грите докарани от Цион и Меркел в Европа да ни унищожават жените и генетиката , не те притесняват Ци:-га-ните от махалите които убиват българския етнос физически не те притесняват олигарсите от ДС които за последните 33 г унищожиха българската държава и изгониха 3.5 млн българи зад граница ? Притесняват те украинците които бягат от куршумите а ? Къв бо-:*** червен си ти
86
1
 
26
 
! Отговори
Един познат преди 2 години
Запорожец от 17 години е в Хайделберг и равправя ужасии за укрите. Сигойнерите, казва, са цвете да мирисане в сравнение с тях.