Хотелиери по Черноморието питат кога ще напуснат украинците

Недоволството расте, ситуацията била хаос
Обновена: 12 май 2022 08:35 | 12 май 2022 08:29, Камелия Цветанова
222
Хотелиери по Черноморието питат кога ще напуснат украинците
Снимка: БГНЕС

Расте недоволството сред хотелиери по Южното Черноморие, приютили бежанци от Украйна. Причината е, че  дни преди обявения срок, в който бягащите от войната трябва да напуснат хотелите, няма никаква яснота как и кога ще се случи това.

Държавната агенция за бежанците обяви, че до края на този месец ще премести бягащите от войната в държавни ведомствени бази. Междувременно се оказа, че няма регистър колко са тези бази, с колко легла разполагат и в какво състояние са. Проверка на bTV показа, че част от тях е нуждаят от сериозен ремонт, а други са заети, а недоволството по Черноморието, където туристическият сезон започва, расте.

„Ние сме много притеснени, защото днес е 12 май, а до 31 остават само две седмици. Нямаме абсолютно никаква информация какво ще се случва, как се случва, откога ще започне и кога ще приключи това. Това води до много голямо напрежение както за хотелиерите, така и за самите бежанци. Има много рискове, които ние поставихме в нашите писма и искахме отговори на тези въпроси, за да можем ние да си планираме“, казва хотелиерът  Радостин Дачев, приютил 350 украинци. „Ситуацията в „Слънчев бряг“ в момента е хаос“, допълва колегата му Венелин Ташев, в чийто хотел има 2600 души.

По думите му има хотели с резервации от 18 май, а той очаква първите туристи на 22 май. Има хотелиери, които нямат договори с туроператори и могат да оставят бежанците при тях, но все още няма яснота какво предстои.
Украинската бежанка Светлана от Мелитопол обясни, че няма вариант да се върне в града си, който в момента е окупиран и в момента там дори няма храна, затова призова държавата да продължи програмата за бягащите от войната.

Людмила също иска да има яснота какво предстои, защото без да знае къде ще бъде разселена тя не може да започне работа, макар че иска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още по темата: украинцихотелиери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
90 хиляди гърла от Украйна са вече тук, ние ще ги издържаме и ще се надпреварваме с тях да кандидатстваме в нашата страна за нашите работни места!Да не говорим че и носят и си филис.
84
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много искали да работят, ама нямали желание. Никой не им пречи да хващат метлата и парцала и да чистят след себе си поне. Защо не бяха навряни в държавни бази в началото, а на хотел? За туристи забравете. Хотелът ще напуснат само на сила и ще го оставят като след бомбардировка. Ще отнеме месеци за ремонт на хотела. Достатъчно е да наводнят всичко и да изпочупят де що видят. А алчните хотелиери само ще гледат. Хиляди нагли са им се натресли и няколко полицаи нищо не могат да направят
83
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако всички укри са като тея дето се срещам с тях по пътищата, Путин и Байдън трябваше едновременно да им пуснат бомбите. Нема таков добиттък. За тях правила няма, те са най-великите. Даже турските тираджии са вдигнали ръце. И оня ден и вчера 3-4 от тея се опитаха да ме изблъскат от пътя, и ако карах дребна кола със сигурност щяха да успеят. Нагли и самозабравили се. Предполагам че виждаме "елита" им, обикновенните хора са на произвола на съдбата.
82
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавта да спре да плаща по 40 лева на ден. Това е решението. Хотелиерите сами ще се оправят тогава. Докато има кой да плаща, ще има и кой да яде баницата
81
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ме притесняват тия жени и деца дето ги дават. Притесняват ме бандеровците с голите глави дето избягаха първи от куршумите и се изпокриха тука (а уж не могли да напускат заради мобилизацията). Оставиха обикновените хора да мр ат да воюват с роднини и приятели за нищо... А на запад доволно потриват ръце - бежанци за гетата, парички, инфлация, криза, долара се качва, външния дълг за 10% инфлация им е намалял с 3 трилиона на една специфична държава...
80
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунизма,фашизма и нацизма са забранени.Теб от ДАНС трябва да те разследват за рекламиране на нацизъм.Пък и нагъл...продължава!
79
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дошлите в България украинци са незаконно забогатяли, както нашите мутри. Не им завиждам на кървавите пари, колкото и много да са те. Съдбата ги наказва такива богаташи. Лошото е, че и поведението им е мутренско по ресторантите и скоро ще им се случват случки. М/у другото, колко от обеднелите българи могат да си позволят ходене по ресторанти сега?!
78
1
 
9
 
! Отговори
До 104 преди 2 години
Прилича на историята с Остап Бендер на румънската граница. :-)
77
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Ивелина, Ивелина, те сами са си създали това мнение в българите. Първо лично съм ги наблюдавал как не работят, докато са на работа. Второ, нагло и нахално отношение, което е липса на възпитание. Трето, когато си на чужда територия, първо се съобразяваш с правилата в държавата, не се опитваш да наложиш своя си ред.
76
19
 
2
 
! Отговори
България преди 2 години
Комунизма е забранен в България и в целия свят . Не знам защо ДАНС спи и не лови подобни терористи които пропагандират комунизъм болшевизъм ? Виждаме комунизма какво доведе в целия свят а и сега отново в Украйна . Всеки който пропагандира комунизъм трябва веднага да влиза в затвора
75
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците забраниха българския език със закон и в Киев разкъсаха 13 наши знамена, а мисирките по цял ден само за Украйна баят.
74
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Украйна избягаха богаташите и средната класа. Я им вижте колите! Румънските граничари казаха, че превозвали по 1 милион евра и килограми злато. Бедняците се бият в Украйна.
73
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ивелина,те нас ни мразят и обиждат.А ние да се снишаваме и да сме им роби ли?
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, и аз съм на мнение,че този нацист,който пише тук трябва да бъде хванат и разпитан от службите.Не е за първи път в коментарите нацизъм и свастики да се рекламират.От Dnes.bg да информират службите.
71
43
 
6
 
! Отговори
Ивелина преди 2 години
Стига сте ревали срещу украинците. Имайте малко срам и свян бе , съдисти . Жалки малодушници комунисти. Целият живот ви е едно жалко злобно комплексарско съществуване . Какво добро сте направили в този живот освен да мразите
70
4
 
27
 
! Отговори
До Майна преди 2 години
Вземи си направи едно тату на челото тогава. Укр знаме и Азов! Така укр знаме ще е постоянно с теб!
69
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 115:Имаше война,лагери и убийства.Не говори глупости.Нацизма да ми го хвалиш е все едно комунизма да ми обясняваш как е велик.И двете не стават.
68
4
 
6
 
! Отговори
До 91 агрегатвн преди 2 години
Сега, ако има Данс, МВР и Прокуратура, пи Ай Пи-то ще тв хванат за врата и в ареста, после на съд! Нв пропагандирай нацизъм че... И Днесовзи такива директно трябва да ги дойладват, не да си бъекат в носа!
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говорят руски бежанците,защото са от бившия СССР бивши болшевики и ни продават русофобия,за да ни командват и манипулират.Те са руснаци с роднини и близки от Русия.
66
4
 
10
 
! Отговори
България преди 2 години
Цяла Европа обича и милее за ТРЕТИЯ РАЙХ . Всички европейци искат НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ . Защото тогава имаше семейство традиции морал сигурност работа обединение и САМОСЪХРАНЕНИЕ