19 от откритите край Локорско мигранти остават в лечебни заведения

8 от настанените първоначално днес са изписани
Обновена: 18 фев 2023 18:34 | 18 фев 2023 17:07, Красимир Ангелов
50
19 от откритите край Локорско мигранти остават в лечебни заведения
Снимка: БГНЕС

19 от откритите в петък край Локорско мигранти остават в лечебни заведения, заяви здравният министър Асен Меджидиев.

Още по темата
Мога да кажа, че на абсолютно всички 34 човека беше предоставена медицинска услуга и 27 от тях във вчерашния ден бяха настанени в пет софийски болници, които събраха допълнителни екипи, за да може реакцията да бъде максимално бърза. Другите бяха прегледани и обслужени, посочи служебният здравен министър.

По думите му няма починал човек от настанените в лечебните заведения.

Към момента в болници остават 19 души, посочи министърът и допълни, че днес осем са били освободени.

"Към момента в лечебните заведения под лекарско наблюдение остават 19 души. В реанимацията на Военномедицинска академия са трима, като двама от тях вече са екстубирани и контактни. Очакваме и третият пациент да бъде екстубиран по-късно днес или утре. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” остават 7 пациенти, от които двама в сравнително по-тежко състояние, в реанимация. Те са седирани и поддържат добра сатурация.

Другите петима пациенти са на кислород. В реанимацията на УМБАЛ „Св. Анна“ – София има един пациент – контактен, със спонтанно дишане. В „Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда“ остават четирима души, в стабилно състояние. Двама от тях са с охлузвания, а другите двама са с белодробни изменения и след направени рентгенови изследвания ще останат под лекарско наблюдение до понеделник.

В хирургията на МВР болница са четирима души в сравнително леко състояние, с хипотермия, охлузвания и дехидратация”, обясни д-р Меджидиев и уточни, че в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ вчера са прегледани четирима от пострадалите, направени са им необходимите изследвания и са освободени",  посочи здравния министър.

"Със съдействието на Държавната агенция за бежанците 14 непълнолетни лица вече са настанени в бежанския лагер в кв. "Военна рампа", като там на разположение са лекар, медицинска сестра и психолог. На пострадалите са осигурени храна, дрехи и всичко от първа необходимост”, посочи още министър Меджидиев.

"Благодаря на всички медицински екипи, на колегите в болниците и на ЦСМП за проявения професионализъм. Здравната система за пореден път доказа, че в тежки ситуации реагира по изключително адекватен начин", беше категоричен здравният министър. Той припомни и създадената през вчерашния ден организация, в следствие на която 11-годишно дете с онкологично заболяване беше транспортирано по въздух до Любляна, Словения.

Какво още каза здравният министър вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива нашественици настанени по лагерите на свободен режим постоянно срещаме по веригите хранителни магазини отправящи се към стелажите с алкохол.Понеже са ''правоверни'' и не го употребяват.Незабавна депортация.Не ги желаем на изхранване в България.
25
1
 
4
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Живо ме интересува, въпросните "спасени" нашественици, наричани "мигранти", имат ли вече повдигнати криминални обвинения за престъпление към Република България - незаконно проникване на територията й, а ако не, какво съобщение изпращат по този начин нашата клика от управляващи умнокрасивяни, към бъдещите нашественици? Другото ми питане е, кой ще плати сметките за транспорт, лечение и храна на "спасените"? Сметката следва да бъде изпратена на ЕС, Брюксел и Меркел, а не на бедният Българин!
24
0
 
9
 
! Отговори
Изринете ги преди 1 година
тези пара.....зити!!! Кой плаща за тяхното лечение?? Пак ние!! Да бяха пукнали всичките!! Не сме ги канили тука и не ги искаме!!!
23
4
 
18
 
! Отговори
Бг преди 1 година
При тато граничарите ги отстрелваха такива,и затова нямаше нелегални,и мино поле имаше.А сега е псевдодържава.
22
4
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
БОРИСОВАТА ОГРАДА ПО ГРАНИЦАТА Е КРЪГЛА 0 АМА ЩО ПАРА СЕ ПРИБРА ЗА НЕЯ! НЯМА ПО ПРЕСТЪПНО ОТ БОРИСОВОТО УПРАВЛЕНИЕ!
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 25Това писах, че българите плащат за всичко, накрая нито сосиални, нито нищо, но за мигрантите пълно обслужване :)))
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не са тръгвали да преминават нелегално граници. Да не са вярвали на балканси каналджии. Да информират другите като тях дето чакат да влязат в Европа и дано се спрат най-после. Тях ще ги лекуват безплатно, а ние ще си плащаме.
19
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23Значи си пр ост като Боко :)))
18
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главният виновник за огромната криза и разпад на Институциите и държавата е Румен РАДЕВ . След ЮМРУКА ,до днес показа с министрите си пълна некадърност и провал ....РАДЕВ - оставка ,докато е време !
17
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Борисов миграцията беше НУЛА !!!!!!!
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато смотаните и некадърни политици и депутати не приемат закон за доживотен затвор на каналджиите, все ще е така. Но няма да го приемат, защото и те се облажват от огромните пари в този буквално наречен бизнес.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Счупих си крак преди половин година. Знаете как е - куцаш и чакаш. Първо такси да те закара. А той те гледа все едно си касичка. Добираш се някак си до болница. Ама не е тая болница, че нямали рентген. Отиваш до Пирогов за и чакаш първо за преглед, после за рентген, после да те гипсират. И ти с тоя счупен крак се скъсваш да обикаляш като сбъркан. И после ще ми казват, че някакви си мигранти ще ги лекуват без пари? То не бяха хотели, плажове, а сега и да ги лекуваме без пари? Ама не са ли НАГЛИ?
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДОКАТО НЯМА ДЪРЖАВА ЩЕ Е ТАКА.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 15 - Имаше, за хората. То е ясно, че няма как да е безплатна, но такса при лекар нямаше, можеше да отидеш когато искаш, не да ходиш за направления, да няма такива, когато ти трябват и да те мотаят само. И сега има здравни осигуровки, ама не помагат нещо.
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука ги лекуваме без документи и на аванта а в спешното в ВМА за регистрация те питат какво образование имаш. Малоум*нициииии! Тия веднага с първия полет обратно .
11
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ги лекуваме, ще ги храним, поим.Цял отбор доценти и професори е мобилизиран..А за здравно осигурените ни сънародници се пращат линейки след 1 час, те умират при разкарване между болниците или по тротоари те, защото никой не ги лекува .И тези като оздравевеят, какво ще ги правим? И тях ли в 5 звездни хотели, като украинците?
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11 - Ти пък, като си гласувал за ПП, та сигурно те обгрижват като мигрант или украински бежанец. Гласува баба Иванка за БКП, щото по ония времена е имала безплатна (за нея) медицинска помощ точно при управлението на БКП. И други екстри.
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да им изключи системите, моля.
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи, баба Иванка, като сборен образ, с години да чака адекватна медицинска помощ, докато я оказали на мигранти, та сега евентуално и на нея. Смяташ ли, че ще дочака такава? Едва ли ще и се случи. Ако баба Иванка досега беше имала такава помощ, никой нямаше да мрънка заради оказаната на мигрантите.
7
3
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Кой, кога и как реши, че преминаването на границата на Република България, на място различно от ГКПП е законно? Защо законите не важат за такива престъпници?