Слави за атентата срещу Гешев: Арогантен опит за убийство

Това е покушение срещу институциите в държавата
Обновена: 1 май 2023 17:09 | 1 май 2023 17:05, Александър Попов
274
Слави за атентата срещу Гешев: Арогантен опит за убийство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира инцидента, при който взривно устройство избухна пред колата на главния прокурор Иван Гешев.

"Днес беше извършен атентат срещу главния прокурор Иван Гешев. Иначе казано, беше направен публичен, демонстративен и арогантен опит за убийство. Още по-отвратителното е, че в колата, заедно с главния прокурор, са пътували жена му и двете му дъщери. Каквото и да се говори, факт е, че подобен атентат е атентат не само срещу един човек, а срещу една от институциите в държавата. Практически, това е покушение срещу държавата. Всеки може да има собствено мнение за професионализма на главния прокурор, но в човешки план случилото се е ужасно, чудовищно, брутално престъпление. Все гордо заявяваме, че сме държава, член на Европейския съюз, но такива актова поставят въпроса дали изобщо сме държава.

Още по темата
А какво мислите за реакцията на колегите журналисти? Няколко часа след атентата, те продължаваха да го наричат “инцидент”. Инцидент? Инцидент е да се подхлъзнеш и да си обелиш коляното. Това е опит за убийство. Тотална липса на професионализъм в така наречената журналистика. Срамна работа.

Има два аспекта в този атентат. Първият е обществен, защото не  е важно името на главния прокурор и кой е той. Важна е институцията. И втори - чисто човешки, защото ако този атентат беше успял, щеше да заличи едно българско семейство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мирише на нагласено....
161
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много политически коментари по повод главен прокурор, издавате се герберасти.
160
2
 
21
 
! Отговори
hhjki преди 1 година
този атентат е същият като този срещу доган с гумени играчки :) :) :)
159
1
 
2
 
! Отговори
Слави и ти си преди 1 година
у ***, трудно се напуска мафията и нарко средите, сатрапите и диктаторите обикновено увисват по въжетата. гущерът си реже опашката, ама като свърши и тя - какво правим. българския народ не е глупав, колкото и да си мислиш, няма излизане от тази ситуация, измамниците са за затвора. затова и ти не си обяви данъчните декларации, нали ;) щото си по-по-най.
158
1
 
21
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Айде и чалгарят се разквича. Всички мафиотски изчадия се подкрепят едни други. Явно яйцето е опряло в дупето.
157
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И нека *** на заадници да започне ..... сега!
156
3
 
6
 
! Отговори
султан диван преди 1 година
Няма как. Наредиха ми и аз да се включа в хора....та всички да разберат каква ценност е за държавата този гешев, как мафията и атентаторите не могат един взрив да направят....и от 3 кг тротил дори и ямичка да няма....толкова е смешно и нелепо........ ама ми плащат, какво да правя!
155
3
 
13
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Чалгаря верва. Комедиант.
154
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С какъв 'кортеж' се движи тоя сме шник?Бананова република.
153
6
 
19
 
! Отговори
sd преди 1 година
Убеден съм че това е постановка на самия гешев. Той се мята като риба на сухо защото знае че от САЩ искат главата му. след като нищо не помогна - в това число и молитвената закуска с Байдън в САЩ - гешефта е готов на всичко. не бих се учудил ако обвинят Бобокови - в ''заговор'' за убийство. Или тези от Нексо.Дори ''атентата'' да е автентичен, от тук не следва че Гешев е чист като сълза. Много от най-отвратителните мутри на прехода също загинаха в атентати.
152
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то се очакваше от Промяната като не могат да спечелят избори да започнат с тероризъм,жалко ,срамно и гнусно
151
9
 
5
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 1 година
Извършителите няма да ги открият, но всички ги знаят - ПОИМЕННО!!! А поръчителя е ясен - човека с юмрука. Той поръча всичко това още 2020г.
150
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брей, тия лоши Кирчо и Кокорчо, бе ... след като вдигнаха цените, сега пък се опитаха да убият и светилото на нацията Милиционерина с каскетя - Гешов.
149
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не знаех, че в уж "демократична" страна като БГ, висшите чиновници все още се придвижват с кортеж, като при тоталитарния режим.От какво ли се чувстват застрашени, ако са почтени? И Сл. Трифонов са го виждали с брониран джип с тъмни стъкла, заобиколен от градове, когато е навън
148
2
 
7
 
! Отговори
КАМЕН преди 1 година
Този не се ли казваше Станислав ? Да не е станал следовател от ДАНС или пък милиционер като бившия си сценарист Росен Петров, за да се интересува от атентати. Честита 2023 г. на Гешев с бюджета им на подчинените му прокурори за 2022 г. Те нека си живеят с миналите слави и величия, а пък аз съм си един обикновен богат българин.
147
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чалгааа, чалга, за две стотинки акъл нямаш. Ловят те на бастyн.
146
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен Атанасов на полиграфа трябва да бъдат проверени и Кирил Петков и Асан Василев
145
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
проврете така нареченият генерал Атанас танасов на полиграф,доносниците са много съмнителни и могат да поръчат подобна гнусотия
144
2
 
13
 
! Отговори
Балабоноф преди 1 година
Хората на ДПС се активизират начело с плешив славуньов да се изсера на плешивата му тиква.уродлива аз!
143
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Па кой че сака да го тепа, оно мафията по-добър чадър не си е имала