Бизнесът в България е гъвкав, адатпира се към младите хора

Посвещаване на кауза често е част от кариерното им развитие
18 май 2023 22:26, Анисия Иванова
16
Бизнесът в България е гъвкав, адатпира се към младите хора
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В поколението Z нагласата към предприемачество е нещо естествено и не се счита за толкова рисково, колкото при предишните поколения. В кариерното си развитие те поставят на първо място нуждата от автономност и това от работната им позиция да има някаква полза, да са посветени на кауза. Бизнесът в България е доста гъвкав, каза Андрей Илиев, съосновател на Leader Academy, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Роселина Петкова.

Той вижда, че следващото поколение идва и то със своите нужди. Стремежът е отношенията и интересите да се срещнат някъде по средата, за да се работи заедно и продуктивно. Това, на което бизнесът се учи, е да се адаптира към тази гъвкавост на младите хора.

"Цели на проекта Gen Z Revolution е именно революция - както за младежите от поколение Z, така и за бизнесите като цяло. Ясно да се посочат потребностите, нуждите на младежите от поколението. Това са млади хора, родени между 1999 и 2012 година, което днес означава между 12 и 25-годишни, но ние сме се фокусирали върху кариерното им развитие - тоест 16-25 години", каза гостът.

За младежите проектът означава подкрепа на "сто изгряващи звезди", уточни Илиев.

"Ще подберем сто младежи, които да подкрепим в рамките на една година в кариерното им развитие. Подкрепяме ги, като им даваме възможност да са част от едногодишна кариерна акселерираща програма. Самото име казва доста. След тази една година целта е да има резултати в кариерното им развитие, като посоката би могла да бъде или да стартират бизнес, да изградят личен бранд, или да стартират в компания. А за компаниите, които имат интерес към младите кадри, предлагаме и искаме да предложим тези 100 младежи, на които те да дадат средата, да могат да покажат в какво са добри", допълни Илиев.

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ала-бала-портокала... Бизнесът се адаптирал към младите глезанковци, а не младите да се адаптират към това, от което има нужда бизнесът. Поредните алабализми, с които ни залъгват и разсипват бъдещето на младите българи, които освен да ги мотивират да вземат наркотици и да висят на вратовете на родителите си, друго не вършат... България все повече потъва, за да могат разни самозванци да си правят експерименти и да превръщат бъдещето на страната в екскременти!!!
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И какво казва "акселериращата програма"? Че не можете да преведете от английски "ускоряваща програма" ли? Име не звучи толкова ню, модерн и фешън? Важното е да се намерят балъци на чийто гръб да съществуват *** като вас. Същото е и в селското стопанство - важното е какъв проект ще напишеш, а не въобще дали вършиш нещо свързано с него.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Все някакви основатели на академии и все "умни ментори". Та като са толкова умни защо не направят успешен бизнес различен от този да скубят заблудени. Развиват си някакви дървени философии и мантри, които нямат нищо общо с действителността. И пак въпросът ми е: Защо те не са пример за това, което обясняват!?"
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами,няма да го дочакаме социализма,каквото и да имаш в предвид.Късмет!
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
хаха защото не си бил затова точно в на капиталистите устата ще отидеш иначе си прав това е идеята била винаги да бачкате за капиталистите затова елитът най-много го е страх от идеите за социализъм но с точно с това некадъррно поколение ви чака глад няма да има кой един хляб да ви замеси ще ядете само моабети от марето гарбиел
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Поколението z e като всички поколения,нищо ново не се случва.Играта е една и съща винаги,опитват се да ги прилъжат да работят за олигарсите,държавата,трябват роби...Така направиха и с нас,след падането на Живков.32 години и все от същото.Наистина съжалявам, че се съгласих с жена ми и останахме тук...Света е голям,възможности много,бийте си шута и дим да ви няма, ;) и хич да не ви пука за държавата.Ако ви е страх,стойте си тук и така...
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този говори пълни глупости! Поколението Z иска всичко веднага и без никакви положени усилия!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И селфи правел с това новинар бе бро
7
1
 
24
 
! Отговори
Каскет и Тиква преди 11 месеца
Гъвкави глупости.България е най бедната и корумпирана мафиотска държава.Осмивана и презирана.Дори и македонците се гаврят с нас.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще зема да попитам Александра Енева какъв е тоя екземпляр та си вре носа навсякъде
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Познавам ги малко по-добре от тоя песнопоец ако си мисли друго
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Неговите мутренски приятелчета ли му нареждат знам ги и кои са единия мие комшия аре жив и здрав не мидреме от тебе
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
демокрация/капитализъм = олигархия с добри намерения
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чудиш се с кого да се заядеш ли а съвест имаш ли
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С такива като Пламен Якимов на всяко гърне мерудия гледам висят за слава в забелязано в Ловеч партия ГЕРБ има дасе чуди що за умници произвежда.Тоя му пречи оня му пречи трети всеки ден пишем Абе Пламене ти имаш работа да управляваш квартал община и не знам какво а не да даваш обеснения и да звъниш на 112 всеки ден за глупости