МЗХ: Пилонът на Рожен е частна инвестиция на фондация

Той ще е на земеделска земя с променено предназначение
20 юни 2023 13:40, Стела Стоянова
349
МЗХ: Пилонът на Рожен е частна инвестиция на фондация
Снимка БГНЕС

Проектът за изграждане на пилон с националното знаме на Рожен е частно инвестиционно намерение  на фондация "Наследство в бъдещето". Това съобщават от Министерството на земеделието след извършване на проверка, информира БНР.

Пилонът ще се издигне на земеделска земя, чието предназначение е променено.

Пилонът ще се изгражда в терен частна собственост в местността Рожен, земеделската земя е осма категория, с начин на ползване - ливада с площ 2316 кв. м.

Още по темата
След регулярна процедура за промяна на предназначението на земята е издадено разрешение за временно ползване на 196 кв. м земеделска земя за неземеделски нужди от Областна дирекция „Земеделие“ - Смолян.

Собственик на имота е Сдружение "Рожен - наследство в бъдещето".

Предоставена е схема за поставяне на временен обект, има и становище на регионалната инспекция по околната среда и водите Смолян за съгласуване на обекта.

Разрешението за строеж и поставяне е издадено от главния архитект на община Смолян.

Проектът предизвика разгорещен дебат в българското общество. Срещу него се надигат общественици, еколози и обикновени граждани, които не желаят поредната приумица, този път подкрепена от президента Румен Радев, да загрозява българската природа.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: Роженпилон на Рожен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
7
 
10
 
! Отговори
Начи, преди 10 месеца
Украински знамена на сградата на Столичната община може, а бългърски на Рожен не може..Де гиди майцепродавци жълтопаветни....
270
9
 
11
 
! Отговори
Продължавайте преди 10 месеца
Дразенете, дразнете още малко нормалните хора със нормални семейни ценности и обич към родината.Дразнете ги още, много малко..... *** на колелата ще им се видят хлъзгави на Софиянци......
269
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трудно е да общуваш с хора за които българския флаг загрозява природата
268
2
 
6
 
! Отговори
Хм преди 10 месеца
Всичко опира до функционалност, а може би и до възвращаемост. По света е пълно с иначе безсмислени неща, които обаче са се превърнали в символи, а повечето носят и пари. Тука не сме много рационални, щото оставяме дори готови грандиозни обекти да се рушат без да носят никакъв приход, дори и национални светини...
267
2
 
1
 
! Отговори
До 272 преди 10 месеца
Ами направи бе, никой не те спира !
266
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пилонът не е начин българинът да се иПраеи малко по нагоре както сте писал Българинът трябва да се изпраеи по видоко от пилона нвкой да го забележи досега йок Ашкулсум Машала все тая
265
9
 
11
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Като се направят 100-1000 ветрогенератори посред природата, долу-горе със същите габарити няма проблем, но за един Български трибагреник вече голяма новина всички телевизи, партии, еко-меко защитници, *** скочиха. Как не ви е срам!
264
2
 
5
 
! Отговори
До Кики преди 10 месеца
Не бе, това не са никакви либерали, а закостенели мозъци !
263
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Частна с фондация и взимане на пари от таз фондация Що нема такива частни с фондация за по фобро съществуване на възтастни или за сираци и тн Щото някой пак взе едни пари да се прави на майка Тереза айде стига толкоз Пилон Кръст не знам какво още може би неизлюпеното яйце на САЩ
262
8
 
11
 
! Отговори
Просто преди 10 месеца
Не разбирам какво толкова против имат някои ! Става въпрос за българското знаме, а не за някакъв кичозен паметник, при това теренът е частен, с всичките разрешителни, а фондацията е с патриотичен профил и насоченост ! Но явно има хора, които без да оплюят нещо не могат, а за това винаги си намират някаква причина !
261
7
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 10 месеца
Пилона цели да накара българина да си повдигне малко главата нагоре и да се извиси, но на неолибераите не им трябва българин с вдигната глава и затова е тоя рев. ------////------- Абе, тьпо Кики, за какво да си повдигна главата - че българския президент участва в едно екологично престъпление - в из сирането на 80 кубика бетон на планинска ливада, в нарушение на всички закони и разпоредби на Републиката? Затова ли да се гордея?
260
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Частна инициатива с държавни пари, вижте кой са дарителите БДЖ, Община Девин и разни такива. Нямаме пътища, нямаме болници, ама поне един голям пилон за 1 милион лева да имаме.
259
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А обсерваторята на Рожен грозна приумица ли е? Нея ще я бутаме ли? Дойте направо да заравним и Смолян, за да може екоталибаните да ликуват.
258
4
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 10 месеца
Пилонът ще се изгражда в терен частна собственост в местността Рожен, земеделската земя е осма категория, с начин на ползване - ливада с площ 2316 кв. м -------///-------- Тоест, Рундъл съдейства на някакви частници да унищожат една българска ливада осма категория? Импийчмънт!
257
5
 
2
 
! Отговори
от БАН преди 10 месеца
Точно така е баче Кико. Който не може да го разбере, значи за него вече няма надежда. Да яде, да с.е.р.е. и да чака да го заровят.
256
6
 
3
 
! Отговори
Ххх преди 10 месеца
И тази статия ,както и предишната по темата е написана много пристрастно и най вече срещу Радев
255
10
 
7
 
! Отговори
Кики преди 10 месеца
Пилона цели да накара българина да си повдигне малко главата нагоре и да се извиси, но на неолибераите не им трябва българин с вдигната глава и затова е тоя рев. Те искат допълнително да смажат и ликвидират и малкото останал патриотизъм, искат българина да си държи главата приведена и да става все по-апатичен към случващото се, да спре да гласува, за да могат определени кръгове все по-лесно да прокарват пошлите идеи за затриване и асимилиране на България.
254
4
 
2
 
! Отговори
от БАН до анонимен преди 10 месеца
Нещо бъркаш събитията със 70 години разлика. За това говоря. Неграмотни бол.
253
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До от БАН__"освобождението от русия", то не беше ли окупация с поставяне на рашисти по високите постове на държавата?... русия, която е била против съединението на България, за това освобождение ли говориш?...
252
0
 
3
 
! Отговори
Хан Крум преди 10 месеца
Да ама казват, че е под егидата на *** и изнудват фирмите за пари от негово име.