75% от работещите едва свързват двата края всеки месец

Мика Зайкова прогнозира живот на сглобката до местните избори
Обновена: 8 сеп 2023 12:44 | 8 сеп 2023 12:22, Камелия Цветанова
508
75% от работещите едва свързват двата края всеки месец
Снимка: БГНЕС

„75% от семействата на работещите в България не могат да поемат ежемесечните разходи”. Това заяви икономистът Мика Зайкова пред NOVA NEWS.

Още по темата

Зайкова заедно с Кремена Атанасова, председател на Синдиката на административните служители „Подкрепа“, обясниха разликите за една и съща длъжност в различни ведомства.

Това демотивира служителите, стана ясно от думите им.

Според Атанасова е нужно да има и допълнителни възнаграждения с постоянен и с временен характер. Тя даде пример със заплатите в НСИ, на чиито данни всички се позоваваме.

"Заплатите им са 803 лв., а повечето са с един чужд език. Управляващите слагат знак за равенство между реформа и съкращение", каза тя.

Според Зайкова основните критерии за формиране на заплати трябва да бъдат издръжката на живот, както и условията, при които работят. Тя даде пример със служителите от ДАИ, които нямат служебни коли. „Хора с еднакъв труд, трябва да получават еднакви заплати”, каза тя.

„Управляващата „сглобка” ще стои до местните избори. Всички обвиняват местните органи, но те бяха оставени две години на командно дишане. Нямаше бюджет и само се актуализираше бюджета, но в тази актуализация бяха пропуснали местните органи. Те нямаха пари да си платят някой да направи проектите”, каза Зайкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
439
3
 
4
 
! Отговори
Мисир преди 7 месеца
Абе вие и под рецепта за кисело зеле ще се разделите на русофили и русофоби. И на едните и на другите са ви еднакво празни манерките.
438
21
 
6
 
! Отговори
Vs преди 7 месеца
Факта, че ни управлява 12 години неграмотен селянин от Банкя е напълно достатъчен, и ясно характеризиращ "българския народ! Казано е - "*** народ - слаба държава! А новата "сглобка 69" доказва горното още по -силно!
437
2
 
6
 
! Отговори
Посолството преди 7 месеца
Viva EU е един доволен наш работник! Набираме хора за отдела по дезинформация! Елате при нас- Козяк 16 работодател на годината! Имаме и унисе кс тоалетни :)
436
7
 
4
 
! Отговори
Viva EU преди 7 месеца
Не знам какво мрънкате от ЕС. Аз, моето семейство и приятелите ми, както и техните приятели сме В ПЪТИ ПО-БОГАТИ от бай Тошево време. В ПЪТИ!
435
0
 
7
 
! Отговори
Мария Байдънета преди 7 месеца
Да ядат торти тогава! Какъв е проблема?
434
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Почти 20 години пълноправно членство е ЕС. Резултатите са плачевни. За 30 години се върнахме поне 100 години назад.
433
0
 
6
 
! Отговори
Посолството преди 7 месеца
Това не може да се случи на нашите българоговорящи американски платени богове..аа ботове! Работите за нас! Плащаме 900 милиона на година на българоезичните медии!
432
1
 
5
 
! Отговори
Еврогейец преди 7 месеца
Минимална заплата-780лв бруто му стига на неблагодарния българин да върже двата края!
431
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това някакво мрънкане за държавните служители ли е? Колкото и да им дават, много е. Заплата само защото някой роднина ги е назначил, без да вършат нищо.
430
1
 
7
 
! Отговори
Посолството преди 7 месеца
Долна руска пропаганда! Всички българи са милиардери!
429
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В България само безделниците и хората с 0 финансова култура са бедни.
428
1
 
11
 
! Отговори
Сенеката преди 7 месеца
Сит на гладен вяра няма ...е положението от коментарите...не знам дали сме бедни или не ама толкова разделени и сипещи омраза към хората от нашия народ до нас ,под нас или около нас никога не е било ...
427
9
 
4
 
! Отговори
Xa-xa преди 7 месеца
Нямат пари тези дето не им се работи. Пък този народ по пътищата за Гърция (и не само) и из МОЛ-овете кара на минимална :)
426
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Свързахме ги двата края и картинката се изяснява.
425
16
 
9
 
! Отговори
Човек преди 7 месеца
Заведенията и магазините се пръскат по шевовете, а тая ни обяснява колко беден бил народа. По-богати не сме били никога. Може да сме най-бедни в клуба на богатите, но пак сме по-добре от всички останали.
424
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всички реват , че не стигат заплатите , вместо да натиснем управляващите да спрат спекулата с цените , на която удобно викат инфлация
423
5
 
2
 
! Отговори
Майната Ви преди 7 месеца
До 447 твоята информация е от агенция ЕЖК (една жена каза)! Работя с китайски фирми от повече от 20 години и съм бил там много пъти. Няма такива неща каквито разказваш. Китай строи ударно. Имат готови, в момента необитами все още градове, които ще се напълнят за 2 до 3 години като се има предвид прирастът на наслението. А колкото до това което говори госпожата ви съветвам да видите този клип, в който една бедна българка гордо кара кола пред казиното в Монако: https://youtube/shorts/XjA
422
1
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 7 месеца
До 444 Ааа, не така. Китай и Индия са "приятелите " на Путин.Хайде да не се обиждаме.
421
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 450 Минава, само ние се туткаме.
420
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мика,крайно време е за пенсия.Това лято имаше тежки задръствания на околовръсното в Бургас при положение,че по голямата част от трафика минаваше традиционно през задръстванията на Трапезица .Минават от там за да се насладят на уникалната архитектура на работническо -селският град построен за НХК.Масово 20 годишни и нагоре таралясници.Само реват,че нямат пари.Туй то.Виж 1то изречение.