75% от работещите едва свързват двата края всеки месец

Мика Зайкова прогнозира живот на сглобката до местните избори
Обновена: 8 сеп 2023 12:44 | 8 сеп 2023 12:22, Камелия Цветанова
508
75% от работещите едва свързват двата края всеки месец
Снимка: БГНЕС

„75% от семействата на работещите в България не могат да поемат ежемесечните разходи”. Това заяви икономистът Мика Зайкова пред NOVA NEWS.

Още по темата

Зайкова заедно с Кремена Атанасова, председател на Синдиката на административните служители „Подкрепа“, обясниха разликите за една и съща длъжност в различни ведомства.

Това демотивира служителите, стана ясно от думите им.

Според Атанасова е нужно да има и допълнителни възнаграждения с постоянен и с временен характер. Тя даде пример със заплатите в НСИ, на чиито данни всички се позоваваме.

"Заплатите им са 803 лв., а повечето са с един чужд език. Управляващите слагат знак за равенство между реформа и съкращение", каза тя.

Според Зайкова основните критерии за формиране на заплати трябва да бъдат издръжката на живот, както и условията, при които работят. Тя даде пример със служителите от ДАИ, които нямат служебни коли. „Хора с еднакъв труд, трябва да получават еднакви заплати”, каза тя.

„Управляващата „сглобка” ще стои до местните избори. Всички обвиняват местните органи, но те бяха оставени две години на командно дишане. Нямаше бюджет и само се актуализираше бюджета, но в тази актуализация бяха пропуснали местните органи. Те нямаха пари да си платят някой да направи проектите”, каза Зайкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
419
3
 
13
 
! Отговори
Гадни немски коли преди 7 месеца
Той и Костадин Костадинов се вози на бял тунингован немски Porsche Cayenne с ляти джанти, но не мрънка.
418
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най-големия исторически паркинг кога ще обявява независимост от България?
417
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А какво става със зелената сделка, икономиката на ЕС мина ли на вятърни перки и слънчеви панели?
416
2
 
11
 
! Отговори
Мартин Карбовски преди 7 месеца
До Да сменим темата - аз повече харесвам руската посланичка
415
2
 
5
 
! Отговори
Да сменим темата преди 7 месеца
Украинките са по-красиви от рускините. Вижте украинската посланичка в България например.
414
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вчера един пич се върна от Китай, и разправя, че там мизерията е ужасна, в Китай нямат канализация и ползват външни тоалетни.
413
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Гледам хвърчат тука, бъркаш. Има доста над 50К. Не си спомням статистиката, но богатството в България се разпределя по много сходен начин със Западна Европа. Разбира се говоря за проценти, не абсолютни стойности. С други думи, и тук, и на Запад имаме еднакво количество бедни и богати. Разликата е, че на запад бедните си знаят мястото. Знаят, че образованието им е ниско и за това печелят малко. Устите им не са грамадни като на тези тук. А и не са зли, като нашите. Манталитет. Не се променя!
412
2
 
10
 
! Отговори
Porsche Cayenne преди 7 месеца
Да, поршетата са много гадни коли, но вземете пример от Костадин Костадинов който си вози руското умирисано гъзe на бял Porsche Cayenne и не мрънка, че му е лошо. Стоически издържа на гадния капитализъм и лош живот в ЕС.
411
2
 
8
 
! Отговори
до 438 преди 7 месеца
То няма нужда да си бил в тоталната мръсотия Китай (бях да им видя интересната култура и то 4 пъти, редом до прекрасната природа), за да видиш каква е СРЗ и по-важното PLI. Мизерия стряскаща. В заводите има мрежи против самоубийци, че не е лесно да се работи по 20 часа на ден за 10$. Единствената по-отвратителна и *** държава, в която съм бил, това е Индия. Но пак интересна култура.
410
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Цената на литиевите батерии расте. ЕС няма никакви залежи от литий за производство на батерии.
409
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Споко, западът е добре, десетилетия напред е пред останалите.
408
0
 
4
 
! Отговори
една жена преди 7 месеца
Тук заприлича на рибарски форум :)
407
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не е важно какво произвеждаш, а колко пари можеш да му вземеш. Това е причината западния свят да е с десетилетия пред останалите. Всеки може да произведе примерно тениска, но колко фирми могат да я продадат за 500 кинта. Е това не разбират русофилите. Не е важно да произвеждаш евтино, а да продаваш скъпо. Средната класа и богатите ще продължат да си копуват скъпите западни стоки, за останалите китайско менте
406
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вчера един приятел се върна от Китай и разправя, че там само няколко милиона богати китайци имат коли, останалите 1.5 милиарда са на колела.
405
7
 
6
 
! Отговори
Руски Трол преди 7 месеца
Руския Tpoл си има каталог с готови коментари по всяка тема. Някой му ги е пише и му ги спуска свише, а той само пише: Категория "Автомобили" и почва - Copy-Paste, Copy-Paste, Copy-Paste. За това виждаме едни и същи коментари под всички статии.
404
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз си сменям Уруса на всеки 3 години, а жена ми е на Кайен.
403
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вчера един пич се върна от Китай, и разправя, че карал китайска кола, гола вода са китайските коли, за нищо не стават.
402
2
 
1
 
! Отговори
Гледам хвърчат тука преди 7 месеца
едни статистики. Данните от Уики-то са стари, има по-актуални на "worldometers.info" избирате GDP сортирате по per-capita и гледате резултата. Русия около 15к, а България около 13к. Водят ни, но това не е новина. Проблемите след GDP-то ги знаем, не се разпределя по тоя начин, много хора у нас не достигат тия цифри годишно. Онзи ден бях в банката и там ми зададох интересен въпрос "Вашият годишен доход е до 10к, между 10к и 50к, или над 50к?". Това са трите категории, повечето у нас са в първата.
401
0
 
1
 
! Отговори
Си Дзи Пин преди 7 месеца
Китайските електрички се произвеждат за няколкото милиона богати китайци, а не за бедните българи.
400
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
30 години демокрация , какво очаквате ?