Адв. Рангелов: Очаквам до 8 г. затвор за убиеца на Ферарио Спасов

"Безсмислено прекъснат човешки живот от безотговорно лице"
13 ное 2023 22:00, Александър Попов
45

Делото за смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов бе прехвърлено в Ловеч. Адвокат Людмил Рангелов смята, че това е добро решение, защото ще гарантира безпристрастност и обективност на разследването.

По думите му при трагедията с Ферарио Спасов прокурорът е подходил шаблонно към подобно ПТП.

"При ПТП със смъртен случай, когато водачът не е употребил алкохол и наркотици, най-често няма задържане. Липсва достатъчно информация за личността, а обществената опасност от извършеното деяния очевидно е голяма. Говори се за недопустимо висока скорост. Ако прокурорът бе постановил 72-часово задържане, през тези три дни щеше да стане ясно кой точно е водачът на ПТП-то. Ако тук няма форма на умисъл, най-малкото е една престъпна самонадеяност", обясни адв. Рангелов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Гостът добави, че обществото винаги има подозрения за корупция и нещо нагласено, но в случая става дума за обичайна повърхностност по отношение на фактите.

"Тук е сериозна опасността лицето да се укрие. Това е безсмислено прекъснат човешки живот от напълно безотговорно лице", изтъкна адв. Рангелов и сподели, че очаква присъда в диапазона от 6 до 8 години затвор за обвиняемия за смъртта на Спасов.

"Независимо от екстремното увеличаване на санкциите, няма дисциплиниращ ефект върху водачите", констатира адв. Рангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: Ферарио Спасов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Глок19 преди 5 месеца
ЗА този *** Начо и другите убийци на пътя 9X19,а прокурорчето от Велико Търново, е с яно ,че нарочно е предизвикал некомпетентност ,да не е взел нещо? от тези ***,които 100%се занимават с ало измами.,бог да го прости Феро.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
8 години ама друг път. Човека си плаща. То цирковете с него започнаха още в деня след катастрофата, този ни говери за 8 години.
33
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Как до 8 години?, Рангеле,за този убиец и за другите убийци на пътя ,трябва смъртното наказание да се върне ,бог да го прости Феро и жертвите от Плевен ,волейболната треньорка с момчета .
32
0
 
4
 
! Отговори
ДъРжАвАтА На НаЧо преди 5 месеца
Искам и аз такъв скъп Мерцедес като Начо
31
0
 
4
 
! Отговори
ДъРжАвАтА На НаЧо преди 5 месеца
Не очакваш ли дарение за прокурори в нужда от щедри благотворители от маалата с протекции от мутроковунисти с цел оневиняване на Подсъдимия който вече е на свобода.
30
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
този индиец до кои клас е карал как е получил шоф книжка в белене до животако бъде на свобода ще изтрепе още хора това е безмозъчно същество ами тезикъщи които показаха по медиите те как са построени законни ли са с какви средства
29
0
 
4
 
! Отговори
ДО 36 преди 5 месеца
Ако не знаеш-- данъчните посягат на голеееми само ако им се нареди ! Има си и рутинна работа, но по принцип са мнооого внимателни ! Все пак сме във Бг и Ал Капоне ще бъде осъден за неплатени данъци ,ама друг път !По скоро цялото данъчно ще бъде уволнено !
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всяка кола може да се превърне в машина за убийства, даже и някоя таратайка от 2000-та в предно и 60 к.с. За справка, момчето, което уби двама на пешеходна пътека в София преди няколко месеца. Реално полицията трябва да следи за нарушенията, които агресивните шофьори правят редовно - превишена скорост, неправилно изпреварване, отнемане на предимство. А за колите по 200 бона, купени от безработно без доходи, трябва да следят данъчните.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз имам по-реалистични очаквания. Две години и половина условно с изпитателен срок от три години и шест месеца без книжка. Реално момчето ще си кара и по-рано, просто няма да се вдига толкова шум. Единствената причина сега да има шум и да не е потулен случаят, е убийството на известна личност. Както беше с Милен Цветков. Ако не вярвате, се замислете от колко време това момче вилнее необезпокоявано и колко още такива има (онзи с поршето още вилнее из София).
26
0
 
4
 
! Отговори
Не пишете глупости-- преди 5 месеца
Защо не осъдят тези за умишлено убииство които регистрират автомобили вдигащи по 260 км при положение че те много добре знаят че със тези автомобили БАВНО И НОРМАЛНО не се кара ! Значи регистрират ни ги и ги раздават кой да утрепе някои кои себе си кой и семейството си ! Има ли във Б-я условия за движение на такива атомобили които не усещат 100--120 км ?Вижте че всяка втора кола е резачка ! Тука всеки ден ще е така !
25
0
 
4
 
! Отговори
Не пишете глупости-- преди 5 месеца
По добре е държавата да обезопаси пътищата и да ограничи скороста на тези мощни автомобили до 120 км ,да свали скороста на магистралите също до 120 докато не построй истински магистрали ,да се захване със продавачите на дрога ,а не да тича сед някакви потребители ! Трябва възпитание и бой по тъпите чотури ,превенция, а не затвори ! Всеки ден ще е така ! И 120 км са много за намлад шофьор да му ограничават автомобила до 80 !
24
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Недейте са умни.На всеки може да се случи
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То много бря за убийство ,както е тръгнало нашето правосъдие ,в Шенген че влезем на върба,цяла България видя тия от пп как дописват протоколите и съд ги пуска с подписка ,защо имаше доказателства а не ги осъдиха ефективни присъди !!!
22
4
 
0
 
! Отговори
Не пишете глупости-- преди 5 месеца
Защото много от вашите роднини ще изгният по затворите заради неумишлени катастрофи със жертви ,10 г е много затвор през това време и семейства се разпадат и децата ти ще забравят как се казваш ! Той така карал --вие да не сте били там ,трябва да се види имали ли са колани имало и е маневра от страна на Ферарио във соца при катастрофа и един убит, ако шофьора не е пил и др такива се даваше 3г-затвор за един убит човек и 5 до 6г за двама загинали ,не ми се пише по тази грозна тема !
21
1
 
7
 
! Отговори
До живот преди 5 месеца
Защото в противен случай ще продължи да вреди на околните веднага щом излезе от затвора.
20
4
 
5
 
! Отговори
българин преди 5 месеца
Този дядка защо въобще го питате?
19
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
Г-н адвокат, ако за смърт по непредпазливост от 6 до 8 години е висока санкция евала. До 30 години би следвало да е.
18
2
 
2
 
! Отговори
българина преди 5 месеца
няма защото лежат малко и все още не са много с по 15 г присъди, мотаят ги с години делата
17
1
 
6
 
! Отговори
мечешки рап преди 5 месеца
Немски,немски,съд,съд,съди,съди,при закони наши,при закони наши на години шест,шест.Немски,немски,съд,съд,осъди,осъди българин,българин ритнал жена в метро,в метро на години три и половина при таван 5 при тях,при тях за средна,средна,телесна повреда,без,без да се смили,смили,че българин,българин имал,имал ментални проблеми,неосъждан бил,бил,но вече е е,вече е.
16
0
 
4
 
! Отговори
Прокурор Начо преди 5 месеца
Истината е че гражданинът Ферарио е дърт наркоман известен в нашите среди а гражданинът Начо е уважаван бизнесмен който дори не е виждал наркотици на живо.Няма как да е виновен според тройната ни експертиза.