1200 души ли ще бутат държавата?, изсмя се Р. Петков

Бившият МВР шеф защити полицията, иначе "лумпенизацията можеше да доведе до много тежки последствия"
15 яну 2009 13:01,
448
1200 души ли ще бутат държавата?, изсмя се Р. Петков
Снимка: БГНЕС

Червеният депутат Румен Петков заяви, че според него сегашните протести няма да дестабилизират държавата до степен за предизвикване на предсрочни парламентарни избори.

„Не мисля, че това е потенциалът, който ще събори държавата, коментира депутатът пред журналисти.

Ние виждаме, че протестът се изчерпва с участие на около 1200 души в столицата и стотина в Пловдив“, заяви той.

Според него полицията е действала много категорично, с пълно право и заслужава поздравления и подкрепа, защото действията й са били законово обосновани и в интерес на обществото и държавата.

„Когато организатори са нелегитимни субекти, неясни за обществото, резултатът не бива да изненадва, каза Петков.

„Цинично е поведението на тези, които подтикнаха лумпените - не мога да кажа кои са, - но те носят на първо място отговорност за ситуацията, при която пострадаха и невинни граждани, и служители на реда“, коментира още той.

Според него полицията е овладяла ситуацията достатъчно навреме и не е допуснала "лумпенизацията да достигне размери, които биха довели до много по-тежки последствия".

Петков смята, че аналогиите със събитията от 1997 г. са несъстоятелни, тъй като "ситуацията е съвършено различна, сега страната е в стабилно икономическо и финансово състояние въпреки световната финансова криза, а недоволството тогава бе извело на улицата несравнимо по-голям брой хора".

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
447
1
 
0
 
! Отговори
pe6o преди 15 години
Такива като тоя, трябва да си готвят принадлежностите за бръснене и да се отправят към затвора.
446
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
долна алкохолизирана комунистическа крадлива нагла арогантна и безскруполна мутра
445
1
 
0
 
! Отговори
И.П.Енчев / < enc преди 15 години
Таланти за съответните постове избрани по Новата Мандаринатна система чрез краен изпит за лоялност на поста.Драги сънародници-БЪЛГАРИ;Нека спрем даването си на глас напусто за избор на аматйори и лъжци в правителството. Моля да спрем избота на Аматьорски правителства. Нека Изберем ПРОФЕСИОНАЛНО Правителство, състоящо се от честни и преданни на Народа таланти в него. Нека избираме Талантливи субекти за Професионална работа, напредък и благоденствие на всички нас и святата ни Родина-БЪЛГАРИЯ.!Нека премахнем един път за винаги тази остаряла депутатска Парламентарна "САМО-ИМУНИЗИРАЛА" се аматйорска система където членовете в парламента са фанатични защитници само на идеологията или религията към която принадлежат или проповядват, "защитени" от ежедневно променящите законите създавани за тази цел, но не и представители на Народният глас!Отшумя "Псевдо-Парламентарната Демокрацията" заедно със 20-ти век, тука е време да покажем че е настъпил момента за Истинска Демокрация създадена от Народа и защитаваща Народа, а не само Култово-Личните идеологии , религии и прослойки в него!.Осъзнайте се хора и нека съвместно променим това си състояние попаднали доброволно и в което УМИШЛЕНО ни манипулират и държат!!Нека не се отричаме от свещенното Демократично право на Гласуване , а напротив да гласуваме до един, знаейки че това е за бъдещето на самите нас.И давайки гласа си , НО, Cъзнавайки за КОГО, КОГА и КАК, будни а не хипнотизирани.Които се отрича от правото си на Глас значи се самоотказва от праавото си на участие в Благоденствието на Обществото, оставяйки се да бъде лесно МАНИПУЛИРАН чрез Мас-медиите и всички по-горе споменати модерни средства!Нека бъдем Внимателни поне към себе си и нашата малка Родина - БЪЛГАРИЯ!"Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали." Факта е неоспорим!Знанието за истината води до яснота, Незнанието - към безпорядък и зло. Позналият истината е съвършен. Лао ДзъС уважение,И.П.Енчев / enchev.i***abv.bg
444
1
 
0
 
! Отговори
И.П.Енчев / < enc преди 15 години
Те са именно тези сили които ни държат в противоречие един срещу друг, умишленно подсилвайки да си изтъкваме природните си разлики в идеи, вяри и произход.Те именно чрез новите технологии, Интернета, Мас-медиите, Жи-еС-еМ-ите, вестници, списания и пошли реклами, крадат косвенно, най-ценното , правото ни на Съзнателно разбиране и активно участие във Вътре-общественият живот на страната.Хора, Сънародници, БЪЛГАРИ, осъзнайте се и не давайте да бъдете манипулирани!!Не давайте да ни крадат Най-Ценното Социално право, Правото на Глас даден за благоденствието в Общественият Живот.Правото на Глас за Бъдещето на нашето поколение. Нека осъзнаем че Старата Обществена Култ-Идеологическа и Култ-Религиозна Система, останала и до сега на основата на Поляризацията сред нас, е единствената спънка в живота и щастливото развитие на живота в Държавата ни!Нека осъзнаем че трябва да променим Старата Обществена Култ-Идеологическа и Култ-Религиозна Система!Тук не става дума за отричане или забрана на тези Личнo-култови увлечения (Идеологии и Вяри) а само категоричната им и Конституционна Забрана за намеса (на този Личен Култов фактор) в Общо-Държавните Отношения и устройство. Разбирайки всичко това, само тогава можем да преустроим не само нашата малка Родина - БЪЛГАРИЯ, но и света, показвайки пътя на Истинският Демократизъм.Само тогава можем да постигнем хармонията в живота и получим Благоденствие, приемайки разликите си дадени ни от Природата въз основа на Приемствеността в Новото Обществено Устройство. Драги сънародници, нека съвместно покажем на Света както Винаги БЪЛГАРИЯ е била Първа във всичко, така и сега какво значи Демокрация основаваща се на Избирателна-Система, не на партии, секти и коалиции а на ТАЛАНТИ за съответните Постове.
443
1
 
0
 
! Отговори
И.П.Енчев / < enc преди 15 години
Статията за която споменавам по горе я прикачвам цялата, говори сама по себе си че това е явна провокация със съзнанието на "масата" защото няма нито източника, института направил Статистическото изследване, нито пък Отговорното лице взело задължението за изследванията, нито и Периода и Райoна на извиршената статистическа работа. *********************************************** Делът на висшистите и студентите, които са казали, че със сигурност биха гласували или по-скоро биха гласували е по-малък с близо 12%, сравнено с всички гласоподавателиПочти 50% от студентите и хората с висше образование заявяват, че няма да гласуват, сочи проучване на агенция "Барометър.инфо".Избирателна активностСравнявайки данните с предходни изследвания се забелязва, че нагласата за гласуване сред студентите и хората с висше образование е по-ниска на фона на общата избирателна активност за парламентарни избори. Делът на висшистите и студентите, които са казали, че със сигурност биха гласували или по-скоро биха гласували е по-малък с близо 12%, сравнено с всички гласоподаватели. От друга страна пък делът на негласуващите при висшистите е с 6% повече.Електорални нагласиПри хората с висше образование и студенти процентът на тези, които биха гласували за ГЕРБ и БСП е почти изравнен - около 15, ДСБ и СДС събират по малко над 2%.Голяма е разликата при АТАКА и ДПС, имайки предвид, че всяка една от тези политически сили събира между 5,5 и 6,5% от всички гласоподаватели, но от групата на образованите едва 1,54% подкрепят Атака, а 1,43% - ДПС.Движение "Напред" единствено се радва на по-голям дял одобрение от страна на тази група анкетирани. При предишно изследване нагласа за гласуване за нея бяха обявили над 5% от всички гласоподаватели. В момента сред висшистите и студентите движението има 7,35%.Емигриране в чужбинаКато цяло прави впечатление, че все по-малко хора биха емигрирали на всяка цена.По-голямата част от анкетираните биха емигрирали поради икономически и социални причини, а само около 9% посочват политически аргументи за своето евентуално емигриране ("Заради лошото политическо управление" - 6,25% и "Политиците се оядоха с власт" - 1,79%).На въпроса "Защо не бихте емигрирали в чужбина" посочилите политически причини да останат в България са близо 1/3 от респондентите ("В България има реална политическа алтернатива" - 23,75%, и "Сменя се политическата класа" - 9,01%).За какво точно става дума ?
442
1
 
0
 
! Отговори
pilot преди 15 години
prekrrrasna
441
1
 
0
 
! Отговори
VESEL преди 15 години
ТОЗ Е ТОЛКОВА ДОЛЕН ТИП.НАПРАВО НЕ МОГА ДА ГО ГЛЕДАМ
440
1
 
0
 
! Отговори
Misho преди 15 години
Tazi grozna tvar e izbrana ot tozi tqp narod. Ovchi dushi!
439
1
 
0
 
! Отговори
Един луд преди 15 години
Ей *** ,КАКВА МАЙКА ТЕ Е РАЖДАЛА _ГРОЗНА ТВАР
438
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АЛКОХОЛИЗАРАНА, ДРОГИРАНА, АРОГАНТНА, ***, ГРОЗНА, ДОЛНА, ПОДЛА, МУТРЕНСКА *** - ДА ПУКНЕШ ДАНО, *** !!!
437
1
 
0
 
! Отговори
ВИКТОР преди 15 години
ГНУСНА ЧЕРВЕНА БРАДАВИЦА , МАЗНА МУТРО ВЪН!
436
1
 
0
 
! Отговори
SAS преди 15 години
MOLQ SKRII SE 4E SHTE POVYRNA\ZATWOR ZATWOR ZATWOR ZATWOR
435
1
 
0
 
! Отговори
nkf преди 15 години
ЩЕ ГОРИШ В АДА,*** ДОЛНАААААА
434
1
 
0
 
! Отговори
vseki преди 15 години
*** дано Румен Петков.Бял ден да ни видят полицаите, които биха хората!Проклети, трижде проклети да са!
433
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
мъртвец
432
1
 
0
 
! Отговори
KK преди 15 години
Всички знаем как се управлява държава, никой, който има възможност да го реализира, не го прави според правилата... Защо ли?Защото всички искаме да бъдем най-най, на всяка цена, най-отгоре над всички и над всичко. Е, за каква загриженост говорим? Щом има хора,които не са над всички очаквания, те могат да бъдат погребани, забравени. Ами то си е точно така.Всички, които се имат за нещо повече над останалите, не забелязват тези, които са под тях. А тези отдолу, били страдали. Ами да страдат, хак им е, като са некадърни да са отгоре, така им се полага.ДАЛИ НЯКОЙ ОТ НАС ЗНАЕ КАКВО ИСКА?МНОГО, МНОГО СЕ СЪМНЯВАМ!!!
431
1
 
0
 
! Отговори
ozzy преди 15 години
Това плевенско червено недоразумение пак се изцепва. Гнусен, мръсен и мазен наглец, който трябва да бъде линчуван пред народното събрание. Хора, опомнете се. Днес е събота, повечето от вас не са на работа. Хайде всички дружно пред парламента, необходимо е единство. Целта я знаем всички.
430
1
 
0
 
! Отговори
котаракъ преди 15 години
АБЕ, ТОВА ПРИРОДНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ - Р.ПЕТ. - МОЖЕ ЛИ ДА НАПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ДЪРЖАВА И ПРАВИТЕЛСТВО ???ТО ,БИВА ***, АМА ЧАК ПАК ТОЛКОЗ ...
429
1
 
0
 
! Отговори
Красимир преди 15 години
ИСКАХ ДА КАЖА БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ А НЕ БЪЛГАРИЯ НАД БЪЛГАРИТЕ !!!
428
1
 
0
 
! Отговори
красимир преди 15 години
ей 427 знаеш ли как ще разкъсам атака ще пребъде истински българската партия БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО БЪЛГАРИЯ НАД БЪЛГАРИТЕ!!!! ГЕЙ УМРЯ! БЪЛГАРИЯ Е НАЙ - ВЕЛИКАТА И ПЪРВА НАЦИЯ В СВЕТА! БЪЛГАРИЯ - ТОВА СИ ТИ, БЪЛГАРИЯ!!! САМО ДУМАТА Е ПОВЕОД ЗА ГОРДОСТ, МЪЖЕСТВО И ЧЕСТ!!! УМРЕТЕ ***. АКО БЯХ ТАМ ЩЯХ ДА ПРЕТРЕПЯ ПОЛИЦАИТЕ!!!