Нищо лично! Чакам оставките, ревна Цветанов

МВР шефовете от страната подават рапорти за напускане
24 авг 2009 17:43,
244
Нищо лично! Чакам оставките, ревна Цветанов
Снимка: БГНЕС

"Нямам нищо лично към когото и да било. Няма никакъв политически оттенък към когото и да било. Има само реално свършена работа и конкретни планове за действие по отношение на това, което обществото очаква от правителството на ГЕРБ, водено от премиера Бойко Борисов".

Така вътрешният министър коментира подадените оставки от МВР шефовете по места.

Само преди три дни той сам ги подкани да подадат рапортите си за напускане на системата.

“Не съм доволен от резултатите, поканих всички областни директори на полицията да подадат оставки”, каза тогава той.

Днес обаче допълни, че не се е произнесъл по нито една от оставките.

Цветанов отбеляза, че към момента справката за т.нар. водно огледало на Кърджали все още не е готова.

Министърът чака да получи адекватната позиция на регионалния директор на полицията, защото тя била важна за работата на МВР.

Снощи кърджалийският полицейски шеф Стефан Ангелов обяви, че напуска поста си, без да посочи мотиви.

Явно обаче липсата на доклад за скъпия предизборен ход на БСП и ДПС на река Арда е изяла главата му.

Още по темата

"Водното огледало” беше открито с тържества и речи дни преди парламентарния вот, на 27 юни т.г., и беше един от "гвоздеите" в предизборния маратон на БСП.

Корекцията на Арда е свързана с над 40-годишните мечти на местните хора реката да стане плавателна и когато язовирът започне да прелива, да не застрашава тях и цялата инфраструктура.

Софийската фирма „Станилов” ЕООД, за която се твърди, че е близка до експремиера Станишев, е главният изпълнител с 52% дял от инвестицията.

По 16% държат местните „Саварона” и „Ардастрой”, които пък са приближени до ДПС.

Стойността на целия проект е 77 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
0
 
! Отговори
Полицай преди 14 години
Добре,но като даваш такива съвети,не знам от каде си,но заеми ти поста бе,***!
201
0
 
0
 
! Отговори
оставки преди 14 години
Ако МВР под новото ръководство успее да намали престъпленията у нас дори и само с 20 - 30 %, то това ще е много голям напредък и ще се върне доверието на хората към полицията, ще се вдигне и рейтингът на ГЕРБ ! За целта областните директори , които не си вършат добросъвестно задълженията, трябва да освободят заеманите от тях постове ! Няма незаминими хора !
200
0
 
0
 
! Отговори
1 - 5 преди 14 години
Добре, обаче имаме ли гаранция, че новите топполицаи, които предстои да издигне Цветан Цветанов, ще бъдат по-добри от старите? Разбира се, че нямаме. И сред новоназначените все ще се намери някой Иван-Ивановец, който да си заработва в разследванията я ловна пушка, я друго...Въпреки всичко, нас, ако питате, има поне две важни причини вътрешният министър да се постарае да направи нов екип.Първата:Има вероятност новият ръководен екип на МВР да прояви повече въодушевление и да успее да убеди гражданите, че полицията не е неспособна да им служи и да ги пази.Втората: Дори и да не успее, сам по себе си опитът да се даде повече сигурност на населението би трябвало да донесе на новото правителство одобрение. '
199
0
 
0
 
! Отговори
1 - 4 преди 14 години
Във всеки случай ще му бъде много трудно на министър Цветанов, ако реши да не приеме на някои директори оставките, да обясни на другите защо го е направил. Няма критерии черно на бяло. Самият зам.- вътрешен министър Веселин Вучков е написал статия Полицейската статистика - широко затворени очи. В нея се твърди, че при сумиране на отчетените в МВР проценти разкриваемост на престъпленията се получава 120%. (?!) Общоприето е шефовете на служби да се надлъгват в цифрите. По данни от международни организации м. г. у нас са извършени 610 хиляди престъпления, а регистрираните са едва 113 000, т. е. 20%.Едно е сигурно: тия дни вътрешният министър ще се събужда и заспива под дъжд от укори, че прави с метлата на ГЕРБ политическа чистка. Знаем това, тъй като този филм сме го гледали вече веднъж преди 12 години, когато Богомил Бонев, считаният за най-успешен досега вътрешен министър,смени всички полицейски директори в страната с изключение на двама. Поучително е може би да си припомним резултата.През мандата на Бонев, който също смени почти всички областни полицейски началници, бандитите сякаш разбраха, че държавата е по-силна от тях. Скриха се мутрите с лимузините, които днес пак виждаме пред баровските заведения и офиси на централните улици; махнаха се лепенките на ВИС и СИК от колите и магазините; търговците спряха да плащат рекет на момчетата с вратовете; от МВР бяха уволнени Галевите, които днес си имат частен град и тъй нататък.
198
0
 
0
 
! Отговори
1 - 3 преди 14 години
6 Може би дознателите в областните дирекции водят все пак срещу дръзките престъпници дела, които се внасят в прокуратурата и съда с достатъчно доказателства и злодеите се лишават от свобода? Хайде, де. Нали знаете оная популярна между разследващите полицаи шега: Отначало обвиняемият упорито мълчеше. После неочаквано започна да отрича всичките си предишни показания. И досъдебните производства се точат Бог знае докога. Ако Бог няма, никой не знае.7 А може би шефовете на всички нива в МВР се мъчат неистово да се изчистят от некадърните и корумпираните? Напротив. В повечето случаи борбата с калпавите служители на реда свършва там, където почва да действа поговорката Гарван гарвану око не вади.Чуваме вече експерти да възразяват: Никой никъде по света не е успял да пребори престъпността. Да, но някъде успяват да я контролират така, че да не се превръща тя в паралелна местна власт. А у нас хората възприемат като едно и също нещо местния полицай, бандита и кмета.Вярно, не може да се поставят под общ знаменател всички областни дирекции на МВР. Но ако някоя от тях е успяла да сведе до поносими граници беззаконията, ние още не сме го забелязали.
197
0
 
0
 
! Отговори
1- 2 преди 14 години
3 Може би някъде катаджиите са различни, не дебнат да питат: Ще се почерпим ли или ще пишем? Нищо подобно. Навсякъде тези от КАТ са исторически личности в смисъл, че се забъркват в разни истории с нарушители.4 Може би по места цивилните детективи са без грешка и например спират обирите на европари? Ами! Всеки регион си има паметник на злоупотребите със средства по ФАР, САПАРД или Красива България. Сочат го с пръст: Ей за тоя пазар или водоем, или ремонт на детска градина са дадени милиони, но еди-кой си е сложил половина та в джоба си, вижте мазилката как се рони... А пък еди-къде си на кмета на шурея му фирмата се е уредила с поръчка за инфраструктурата...5 Може би все пак на аферите с ДДС им се вижда краят, тъй като в провинцията дедесарите всички ги знаят? Нищо подобно няма. Всяка година у нас се крадат между 1,3 и 2 милиарда лева от ДДС. Във всяко градско гето се разхождат поне по двама роми, на чието име се водят по 20-ина фирми-фантоми и дългове за милиони. Ченгетата даже не им искат личните карти, защото ония щели да кажат: откраднати са. Отделен въпрос е, че всеки час в България 2 жилища се опразват с най-прости домови кражби.
196
0
 
0
 
! Отговори
1- 1 преди 14 години
' Оставките на областните полицейски шефове в България са сега на бюрото на вътрешния министър Цветан Цветанов. Той поиска така да стане.Не разбираме защо го прави - негодуват тихо някои от топполицаите.А защо не?Нека да поразсъждаваме.Да разгледаме 6-7 хипотези.1 Може би полицията в отделните области е с безспорен авторитет и населението ще изпадне в недоумение от смяната на нейния шеф? Не, естествено. Посетете който щете град и питайте когото срещнете за местните ченгета. Като журналисти сме правили много пъти такива анкети и се обзалагаме, че ще чуете следното: Корумпирани са, вземат и от проститутките, и от наркодилърите... Не си дават зор да гонят крадците, оберат ли те, не ги търси... В РПУ-то е ужасна мръсотия, не дай Боже да си вътре и да ти се доходи по нужда...2 Може би силите на реда са респектирали подземния свят поне така, че той да е невидим в населените места? Никак даже. Продавачите на дрога, проститутките и бизнесмените с препраните си пари са пред очите на всички - пред училищата, по улиците, в баровете и в лъскавите си коли.
195
0
 
0
 
! Отговори
pro7 преди 14 години
Стига сте правили престъпници. Защо Ви е необходимо господата от МВР да преминат от другата страна на бариерата? Знаят методите, действията и т.н нима Б.Б и Цветанов не знаят това?
194
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 14 години
Всички досегашни ОБЛАСТНИ полицейски началници и подопечните им в РПУ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ ОТ СИСТЕМАТА ПОРАДИ НЕСПРАВЯНЕ С РАБОТАТА! НЯКОИ ЧАК СЕГА, КАТО ИМ ПОИСКАХА ОСТАВКИТЕ, СЕ СЕТИХА ДА СЕ БОРЯТ С ПРЕСТЪПНОСТТА. А ДОЕГА КЪДЕ БЯХА?! ДА СЕ МАХАТ ЧАС ПО-СКОРО!
193
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само духачи сте се насъбрали в тези коментари.
192
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цецо-*** ли ти каза? На уше?
191
0
 
0
 
! Отговори
хлъц-пръц преди 14 години
Е кво лошо има да питам? Кой ги е броил, ти ли, сладък??? И на колко водки ги изкара 630 000???
190
0
 
0
 
! Отговори
до 189 преди 14 години
Или си *** или си много ***, за да отговарящ ,като от детската градина.Тази информация е публична и се ползва от интелигентни хора, а не като теб.Ти си мислиш,че някой ходи да ги брой ли ? Да не си бил ти ?
189
0
 
0
 
! Отговори
до 188 преди 14 години
Браво, че си ги преброил! А не са ли 630 000 000???? И не се ли падат по 100055609696969 марсианеца на глава от населението????
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сега в България има 63 000 души военизирани служители на МВР и 5 000 администра;ия.Всеки може да пресметне на 8 млн.души колко се пада на глава от населението.ОБЩО 68 000 души.И ЕС ни обвинява, че са най-много в Европа.Резултатите сами ги виждаме.Ще почакаме и ще видим.Ние сме търпелив народ и найзвече заблуден.Но сме добри слушатели и големи наивници.
187
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Смешни гербери, с шутове ще ви изгоним, говедааааа
186
0
 
0
 
! Отговори
Пенко преди 14 години
Ще подадат оставки-ама"нанай'-нали трабва да вземат по 24 заплати ако ги съкратят.МВР колкото зло направи през тези 20г.-толкова рецидивисти и престъпници не са сторили.Дано всичките пари си ги изхарчат за лекарства-мамицата им корумпирана.Само не се опитвайте да ми кажете че през миналите 20г. не са лапали.Лапаха и то здраво,ама кел файда за Нас !
185
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Чакаме си парите за разбитите коли и незаконно взетите от хората ви пари' - призова за пореден път народа !
184
0
 
0
 
! Отговори
Мина преди 14 години
Кой точно НАРОД "изволнят", че немога да се сетя? и нали "изволнят", как така нищо не правят? Ох, милинкият Кук-чо.Я, *** си вземи хапченцето и бягай в леглото,че лелята с голямата спринцовка идва!
183
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
как що ни занимават? че много мутра гладно има, къде ще го назначат сичкото мутра, ако преди това не изволнят народа? бе... важното е време да върви, дотук изтекоха 3% от мантата на тоя парламент и премиер, пък още нищо не са направили, освен да плямпат....