МВР-шефът иска задържани бандити, а не обяснения

Не мога да допусна МВР да бъде регистратор на престъпления, каза той
21 авг 2009 15:09,
76
МВР-шефът иска задържани бандити, а не обяснения
Снимка: БГНЕС

 

„Основният приоритет, който стои пред МВР, е работата, свързана с икономическите престъпления, повишаване на бдителността за всичко, което се извършва в изпълнителната и местната власт“, заяви вътрешният министър.

Сред приоритетните задачи, с които ще трябва да се заеме Икономическа полиция, е разследването по случая с 77 милиона евро, усвоени по програма САПАРД за изграждането на „огледало“ в Кърджали, допълни Цветан Цветанов.

Ще продължат и проверките на нощните заведения в столицата, обеща той.

Вътрешният министър изрази неудовлетворение от досега отчетените резултати на МВР в рамките на този един месец, откакто той оглавява ведомството.

„Не мога да допусна МВР да бъде регистратор на престъпления, а не да противодейства на тежката и общата престъпност“, допълни той.

В рамките на 15-20 дни Цветанов ще проведе персонални срещи с всички директори на структурите на МВР, които ще трябва да представят пред него приоритетите си за задържане на лица от тежката престъпност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
немедлено преди 14 години
Немедлено всички пенсионери вън от МВР. Не трябват скатавки, да работят. Тези само клепат колегите си, а не бутат нищо само да не прецакат пенсията! Да излизат в полагаема пенсия и да не пречат с присъствието и бездействието си!
74
0
 
0
 
! Отговори
В4 преди 14 години
много точно казано - право в десетката
73
0
 
0
 
! Отговори
в4 преди 14 години
Който иска да работи-търси начин,който не иска търси оправдание!!!
72
0
 
0
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 14 години
БРАВО НА ЦВЕТАНОВ !!!! УСПЕХ !!! ДАНО УСПЕЕШ ДА РАЗЧИСТИШ ОТ СТАТИСТИЦИВ МВР !
71
0
 
0
 
! Отговори
ЕДНО ЧЕНГЕ преди 14 години
Стрици маймуни не се ловят,Г-н Министър,Трябват и средства а не само празни приказки.
70
0
 
0
 
! Отговори
кара осман преди 14 години
Кво стана с тия от ДДС мафията, всички познаваме поне 4-5 от тази мафия, е сега ви питам има ли такава сила полицай да се справи с бившия от ДС ? М режата е преплетена, и всичко това което четем е прах в очите на читателите. Видяхме и новите назначени областни, ЦИРКЪТ започна, но да знаете, че не е БЕЗПЛАТЕН. Иначе, бих им пожелал поне 59 % да изпълнят, това което пишат, че ще направят.
69
0
 
0
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 14 години
Г-н Цветанов,най-после някой поне да се опита да прочисти гнилоча от тази система!Успехи Ви желая,адаш,И здраве!Днес навърших почти 50г.Но за последните 20 от тях повечето от тази с-*** страдаха от завистия некадърис.Надявам се на Вас!
68
0
 
0
 
! Отговори
lir55 преди 14 години
Бандитите отлично знаят,че от затвор се излиза ,а от гроб не се излиза.В тази връзка полицаите трябва да бъдат въоръжени съобразно обстановката в страната :бойно оръжие и бойни патрони,иначе за какво са на улицата да ги убиват ли?Когато се нормализира всичко по тяхна преценка може всякък.Докъто не се застрелят 10-15 бандита при съпротива при арест нищо няма да се оправи.Да си спомним Стамболов и Закона за изкореняване на разбойничеството
67
0
 
0
 
! Отговори
Звънчо преди 14 години
Браво на Цветанов! Дано да си довърши докрай замисленото!Време е, ние, обикновените граждани да си отдъхнем малко! Полицията трябва да си върши работата!
66
0
 
0
 
! Отговори
Кой да е преди 14 години
Категорично съм против това без конкретен повод да им се раздават бойни патрони. Пиян полицай с бойни патрони в пълнителя е като луд с картечница. Само след деветоюнския преврат 1923 г. жандармите са били постоянно въоръжени с бойни патрони.И резултатите са 186 000 избити хора.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ceco zadurjane na prestupnik ne ozna4ava da se zdravisvash s shefa
64
0
 
0
 
! Отговори
До 48 преди 14 години
Моля ? Да се надявам да `добрата воля` на полицая ли ? И що ? Да не би да ми е дал пари назаем, че ще минавам с надежди ? А лоената топка случайно да се сеща, че яде моите пари ? И се очаква нещо да свърши срещу това !
63
0
 
0
 
! Отговори
VALDES преди 14 години
Каква полиция е това?Чиновници.Че на всичко отгоре са и първа категория труд!Трябват им палки ,а не бойни патрони.Нека има въоръжени звена, но всички не!Какви са тия униформени в служба КОС?
62
0
 
0
 
! Отговори
до 61 преди 14 години
Аaaa, моля, моля ! Не поради некадърност ! Само не и поради некадърност !!! Това да избиеш толкова от така наречените подземни босове и още един куп народ покрай тях, нарочени за престъпници, ти некадърност ли му казваш ??? Дай да не се обиждаме на тема професионализъм !
61
0
 
0
 
! Отговори
До 41 преди 14 години
Знаеш ли как ми писна от милиционерските ви простотии ? Дали една жертва и ореваха света !!! А колко народ умира седмично поради безхаберието на полицията бе *** !!!А колко народ изпозастреляхте поради некадърност ?! Ама казваш, те не са `колега`.Мързелива и престъпна сбирщина е полицията в България !
60
0
 
0
 
! Отговори
Кирил Софииски преди 14 години
Браво на Цветанов!!! Дано успее да накара тези мързеливци да се размърдат!!!Това не е полиция а статистика на престъпноста! Иначе пушат и вода пият!Дай Боже тия които нищо не вършат - една вода да пият!!!! Нямам нищо против тези които работят - те да останат и заплатите да им вдигнат ! Но те едва ли са повече от десет на сто .
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПРИОРИТЕТИТЕ СА ЕДНО..... ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ДРУГО...
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Господин министър, крайно време е вашето ведомство да докаже, че може да стопаниства поверените му от държавата имоти, освен районните управления. Почти всички такива, независимо дали са в София или в страната приличат на кочини, а хората които ги управляват са там от 20 години.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Gotov sum da se obzaloja 4e do 9 meseza 6te imame nov ministur.......
56
0
 
0
 
! Отговори
Jelev преди 14 години
A kak shte voziat liubovnizite si ? na grab li da gi nosiat ?