Законопроект връща ГДБОП в МВР

Депутатите разглеждат промени в Закона за МВР
15 окт 2009 11:52,
10
Законопроект връща ГДБОП в МВР
Снимка: БГНЕС

Според промените в Закона за МВР, които разглеждат депутатите, се възстановява Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) в структурата на МВР.

Фигурират и редица структурни промени. Поради закриването на Министерството на извънредните ситуации се предлага функциите при защита от бедствия, осигуряването на достъпа на гражданите до службите за спешно реагиране чрез единния европейски номер 112 да станат също част от МВР.

За тяхното изпълнение се предвижда създаването на Главна дирекция "Гражданска защита” и Дирекция "Национална система 112”.

В контекста на организационно-структурните промени е и създаването на самостоятелни дирекции „Миграция” и "Български документи за самоличност”, които досега бяха част от Главна дирекция "Охранителна полиция”.

За усвояване на средства от Европейския съюз по програмни проекти, свързани с дейността на МВР, се създава самостоятелна дирекция "Международни проекти” със статут на юридическо лице.

С промените се дава право на синдикалните организации в МВР да участват в международни синдикални организации със сходни функции и характер, както и право за организиране на различни форми на протест без спиране изпълнението на служебната дейност.

Със законопроекта се създава право на възможност общините в България да изграждат звена в "Общинска полиция”, като контролът и методическото ръководство върху тях ще се осъществява от областните дирекции и районните управления на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
расист преди 14 години
бих признал полицията, ако е напълно независима, както съдебната система, всеки полицай да е подчинен на конституцията, а за шефове на полицията, както и на главните съдии трябва да има общи избори, паралелно с парламентарните
9
0
 
2
 
! Отговори
расист преди 14 години
МВР, това са организираната престъпност на властта, те закрилят - сутеньори, наркотрафиканти, ченгетата на са нищо друго освен, *** безмозачни педофили, дето няма какво да правят и зяпат малолетни, нали има такива случай свързани с полицай. И за какво са ни!!!!!??
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
бе теез наистина големи патаци,закриват министерство,но не уволняват хората, и аз не я харесвам оназишебеечка,но защо не се действа принципно,каква е логиката пожарната а и полицията да трият кълки а да се създаваняква измислена структора,дето файда от нея нема-пример в мвалките градчетга нема ГЗ ,има примерно на 50 км да кажем , а в всяка общинаима и пхолиция и пожарна,значите могат да реагжират първи и садлъъжни да го сторят а отия за каквоса да броят умрпели и да се се снимат с ББ
7
0
 
2
 
! Отговори
? преди 14 години
До ЯДОСАН Само злоба ... Гражданска защита е единствената държавна администрация, която напълно БЕЗПЛАТНО помага на хората изпаднали в беда.Ти как разбра,че служителите в ГЗ не работят? И ти какво работиш ,господин ядосан ,сподели с нас, моля!
6
0
 
2
 
! Отговори
ДО 4 преди 14 години
Това не е полицеиска, а милиционерска държава, в която доброволци - аматьори се упражняват на гърба на народа. Иначе не може да се обясни на нормалните хора защо и Гражданска защита и ГДБОП са в едно суперминистерство
5
0
 
2
 
! Отговори
otneseni преди 14 години
Докато ГДБОП не е на страната на държавата, а на мутрите, не чакай да адмирираме полицейската държава по нашите ширини, Неразбиращ.
4
0
 
2
 
! Отговори
Неразбиращ преди 14 години
До Ваня номер2- Ванче, извинявай, ама на вас не може да се угоди-искате силна полиция, искате да няма престъпност, а в същото време псувате службите и не знаете аджеба за какво ви е ГДБОП??? Нещо не ми се връзва...Нима за всеки честен гражданин не е по-добре да живее в полицейска държава? Нашият народ по друг начин не може да влезе в правилния път, това е!!!
3
0
 
2
 
! Отговори
Късата памет! преди 14 години
ЦСБОПНСБОПГДБОПДПОТП и отново ГДБОП! Някой спомня ли си, от кое управление на Държавна сигурност преди 1989 г. произхождат тези елитни абревиатури?И изобщо някой спомня ли си, че ЦСБОП е просто преименувано управление на ДС?
2
0
 
2
 
! Отговори
Ваня преди 14 години
Ченгеджийницата пак в действие. Борисов мутрата освен да направи държавата ченге роднина ченге друго незнам какво ще направи свястно
1
0
 
2
 
! Отговори
Ядосан преди 14 години
Крайно време е тия от Гражданска защита да се хванат в работа а не само да лапат пари от данакоплатеца