Всички заменки – доброволно развалени, зоват от СДС

В противен случай идват яки глоби от ЕС, предупредиха сините
9 фев 2010 14:30,
78
Всички заменки – доброволно развалени, зоват от СДС
Снимка: БГНЕС

Мартин Димитров призова всички граждани, които са правили заменки на частни с държавни земи, да се откажат от тези сделки, за да не плаща страната огромни глоби.

Позицията на правителството да доказва на Брюксел, че замените са престъпления, а не държавна помощ, според лидера на СДС не е правилна.

Още по темата

Той призова правителството да започне процедура на разваляне на сделките с хората, които откажат доброволно да направят това.

За случаите, когато не могат да се развалят тези замени, от СДС настояват държавата да направи преоценка на разменените земи и да иска компенсации.

"В противен случай глобата и санкцията на ЕК ще нанесат тежка вреда на България", каза той.

В отговор на въпрос за позицията на СДС по замяната, извършена от Емил Димитров (ГЕРБ),  Димитров заяви, че управляващите трябва да имат един и същи подход към всеки, извършил такава сделка, независимо дали е депутат от ГЕРБ или не.

Мартин Димитров каза още, че СДС стоят зад законопроекта за отбраната, върху който бе наложено президентското вето.

Според него позицията на президента е слаба и лековата.

"СДС няма да подкрепи ветото", категоричен бе синият лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
серГЕЯ е жалък преди 14 години
Кой е казал,че Станишев е "моя" ? И двамата са един дол дренки ;) такива като серГЕЙ като Добрев(баща му мн авторитетен,синът доказано ***) нямат място в парламента,а да не забравя и яне ***
36
0
 
0
 
! Отговори
до Nyke преди 14 години
Име, снимка, телефон и точен адрес стигат :)
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не обяснявай "дали е работил истинска работа", че като се сетя за трудовата биография на твоя приятел станишев... Каквото и да е работил Мартин, със сигурност е доста повече от жалкия бивш премиер
34
0
 
0
 
! Отговори
Nyke преди 14 години
Спомням си "оня списък" от сайта на ми(ни)стерстовото. Но "този списък" трябва да бъде по-друг - с пълни данни на управляващите фирмите, собствениците/собствеността, икономически свързаните лица, какво е станало с придобитите имоти и т.н., т.е. пълната налична публична информация от регистрите на държавата.... Нещо повече, към това може да има и "дъска" (подобно "Facebook", където всеки регистриран Интернет-гражданин за може да допълни информация, мнение и т.н. ...
33
0
 
0
 
! Отговори
Общ знаменател преди 14 години
А какво ще правим със заменките в градовете?Например: срещу пет-шест скапани панелки някъде къде Факултето парцел в центъра на София?
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да бе да .Само че първите заменки за земи ги направиха те.Питай патило.Популизъм на куб.
31
0
 
0
 
! Отговори
"Искам да съм д преди 14 години
Тоя някога дали е работил истинска работа?Или директно влезе в парламента,такива политици не ми харесват.Трябва да са на възраст,да са видяли вече от живота,а не млад млад още тръгнал да ламти за власт и пари,откъде накъде?Тоя какво е свършил за краткия си живот до влизането в СДС,с какво е заслужил да е там?
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо държавата да плаща глобите? Който е правил незаконни заменки да си ги плаща сега. Ако не иска да плаща - затвор и това е.
29
0
 
0
 
! Отговори
Тарикати преди 14 години
Тарикат и тои като Янето...Да се говори е лесно,аз съвсем не съм човек,който си мисли,че може без никаква корупция и без никакви далавери,то е ясно,че така не става.Нека някой сам да влезне в огъня и да предаде документите,за осъждане на който и да било,те само "дават информация" която всички я знаят.Яне2.
28
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 14 години
Ха-Ха-Ха Точно това си мислят и тези, които са заменили гори. Тичат вече да развалят доброволно заменките.ХА-ха-ха-ха-ха
27
0
 
0
 
! Отговори
заеби преди 14 години
Шменти Капели!! Така ли беше?? ххахахахаха
26
0
 
0
 
! Отговори
нееее преди 14 години
кой ще се откаже бе мартине-комунистите турците и царските крадци ли.Те на шиш да ги въртят пак ще викат че няма да се откажат.Че те затова ли крадиха толкова много за да връщат доброволно.Нееее.Те ще откраднат още ако ей сега се докопат до властта.Няма да крадат само ако физически не съществуват а така ще крадат ще крадат.*** мръсни.
25
0
 
0
 
! Отговори
sti преди 14 години
Този ми прилича на моченце с малка ***, дето иска да си играе с големите и в този смисъл прави уникални маймунджулуци за да го пуснат на площадката!
24
0
 
0
 
! Отговори
Георги Петров преди 14 години
Хайде и този го удари на популизъм:).
23
0
 
0
 
! Отговори
Списък-уточнение преди 14 години
Има го списъка - отивате на сайта на министерството. В търсене - пишете "замени". После избирате от резултатите "Поземлени отношения и комасация" и после " Справка за сключените договори за замени на земи от ДПФ с частни земи за периода 1998 - 2006 г." - това е списък до 2006г.
22
0
 
0
 
! Отговори
читател преди 14 години
Добре, ще са аут. Ама я ми кажи ти сега защо говореше същото и преди последните парламентарни избори? М? :))))
21
0
 
0
 
! Отговори
списък преди 14 години
Данните за всички зменки ги имаше едно време на сайта на министерство на земеделието. Аз съм съвсем обикновен човек и бях си ги свалил и си ги гледах. Помня, че гледах, че са разменяни земи по видинско с такива около Балчик например с еднаква големина и даже държавата беше доплащала. Съвсем свободно си беше за достъп и не се криеха.Това беше преди година-две. Незнам дали още ги има - пробвайте.
20
0
 
0
 
! Отговори
Брааааат преди 14 години
Май само СДС прави най адекватните предложения в тоя парламент.....
19
0
 
0
 
! Отговори
Наско преди 14 години
В Бъкгария, сами Критикари и Разбирачи от всичко!Като 1 и 2!Що не мислите с главите си бе???Тарикатите направили заменките, ще си ги имат, само че веднъж са ни ограбили с тях, за по 0.56лвкв.м., а после ние всички да платим и глоба за това???Има начин и той е Национализация!Нали Бойко се кълнеше, че всичко ще се върне на Държавата ни??Да, ама НЕ!Нали ще го блъмират и после ...кво ще прави?:))))
18
0
 
0
 
! Отговори
Ха-ха преди 14 години
Всичките членове на СДС и ДСБ, а те са общо 5-6 за цяла България,са се мобилизирали тук и чаткат минуси нанегативните коментари за тяхните идоли.На кой му пука, на следващите парламентарни избориСДС и ДСБ ще са АУТ от Парламента...