ГЕРБ и БСП се заиграха кой-колко трудов стаж има

Отпускарското вето на президента разрази бурни страсти
22 юли 2010 10:26,
68
ГЕРБ и БСП се заиграха кой-колко трудов стаж има
Снимка: БГНЕС

Депутатите Красимир Велчев от ГЕРБ и Драгомир Стойнев от Коалиция за България влязоха в люти пререкания по време на дебата по отпускарското вето на президента.

Велчев упрекна левите депутати, че говорят за трудовите права на хората, а те самите нямат трудов стаж.

"Вашият лидер нямаше никакъв стаж и стана премиер", заяви Велчев.

"Тук става дума за едно – за умишлена злоупотреба, заяви депутатът от ГЕРБ и добави, че има примери, в които хора не са си пускали отпуск, а са били в отпуск", заяви депутатът на ГЕРБ.

Драгомир Стойнев репликира Велчев: "Докато вие сте били комсомолски секретар, аз съм учил в Сорбоната. Там можете да ми прочетете дипломната работа, ако знаете френски".

Левият депутат отбеляза, че в условия на криза всеки, който си поиска отпуск, ще бъде уволнен и хората се притеснявали от това.

Още по темата

Красимир Велчев пък поиска процедура по "лично обяснение", за да захапе Стойнев: "Никога не съм бил комсомолски секретар".  След което депутатът се нахвърли към колегата си от БСП:

"Единственият ви трудов стаж е година и половина секретарка на Станишев".

Драгомир Стойнев също поиска процедура на "лично обяснение":

"Като икономически съветник на министър-председателя се гордея с постигнатото в икономическата сфера", каза той.

След разправията им шефът на социалната комисия в НС обяви, че едва ли не ползването на отпуск се превръща в грях.

"Това е пълна липса на социална отговорност на управляващите. Кризата е удобно извинение за антисоциалните действия на правителството", коментира още Драгомир Стойнев от БСП.

"Всяко вето като че ли става в режим за прегласуване на мнението на управляващите. Вярно е – дебатът не е ваша силна част", каза той.

Той съобщи, че левицата ще подкрепи ветото на президента, тъй като тези изменения са антисоциални и противоконституционни.

Стойнев допълни, че сред обществото се носят шеговити фрази като: "Не само отпуските ще ни вземат, а ще си плащаме и за това, че работим!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: отпуски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунистите никога през живота си не са работили. Само са крали, убивали, измъчвали и мародерствали хората.
64
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Знам колко реален трудов стаж имат двамата им лидери, взети заедно - 0 ГОДИНИ,0 МЕСЕЦА,0 ДНИ !!!И СтаниШеф и Мухобойко не са работили и една минута в мръсният си излишен живот, Дянков също - затова толкова треперят над ***, привилегироват ги и ги защитават - защото ги чувстват като духовни братя !!!
63
0
 
3
 
! Отговори
ну преди 13 години
Някой да е чул колко пари получават тези в данс/танци/?'Лудото'Яне изнесе факти и пак всичко се покри.Защо ли.Блейте тук.:)Стадото върви,някое куче лае,ама какво от това.Строим нов милиционеро 'капитализъм'/
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Pak na vlast sa komunisti,ama ot Gerb.
61
4
 
2
 
! Отговори
минувач преди 13 години
Ало, комунистите, управлявахте държавата официално 45 години и още 20 години чрез подставени лица - стига! Най-после наистина не сте управляващи. Кофти е да сте в опозиция, а? Гадно ви е... Нека ви е гадно! И на нас ни беше гадно през всичките тези години. Сега нормалните хора са доволни, че вече не сте на власт.
60
1
 
3
 
! Отговори
съгласна преди 13 години
Да се престане с тая практика да изостават много дни отпуски невзети,за да няма злоупотреби.ЗЛОУПОТРЕБИТЕ СА ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ,за което трябва да се наказват.Браво на БОЙКО и сие.Бсп не трябва никога вече да дойде на властРазплетоха много далавери,за които народа нямаше никога да знае,ако не бяха ТЕ.БСП НИКОГА НЕ ТРЯБВА ВЕЧЕ ДА ИДВА НА ВЛАСТ,МИЛИ МОЙ НАРОДЕ...Осъзнайте се и се дръжте достойно,както на последните избори.Не допускайте да ни манипулират тези,които ни доведоха до това положение!!!!!
59
0
 
6
 
! Отговори
а преди 13 години
Аз съм съгласен, да се изчистят отпуските, само с една малка поправка "Не да се взимат от работника , А ДА СЕ ДАВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ" защото в условия на криза, кой би посмял да си поиска отпуск!!!!!!
58
2
 
6
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Ето бе, гордеят се с постиженията си - и от БСП и от ГЕРБ. Ей, българино ***, тияъгордеещите се, дето си ги избираш да те командват всеки път, вече забраниха практически пенсионирането. Сега ще ти махнат и "класа" от заплатицата. После какво - с новите цени на парно, ток и газ директно се преселваме във вечните ловни полета. Ще останат само гордеещите се.
57
3
 
4
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
Да го ду*ат тъпите социалисти - точно те са научили държавните служители на максимата "всичко общо е мое", а също така и "Две ръчички Бог ми даде, да се чешем изотзаде".. На всеки, който се е сблъсквал с държавните служители му е ясно за какво иде реч - хора, които излизат от работното си място, когато си поискат (без да пускат отпуски), хора, които се държат грубо, хора, които ги мързи да гледат. Не ми е жал за тях. Трябва да има дисциплина - все пак ние им плащаме заплатите!!!
56
0
 
10
 
! Отговори
МЕРКИТЕ НА НАРОДА преди 13 години
УРЯЗВАНЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ДЕПУТАТИТЕ ДО 40 % ТЕ И БЕЗ ТОВА ЖИВЕЯТ БЕЗ ПАРИ В ДЪРВ ЖИЛИЩА!!!!!!А И НИЩО НЕ ВЪРШАТ В ПАРЛАМЕНТА -КОЙТО Е ЗА ДА ГЛАСУВА НЕКА НАРОДА ИМ КАЖЕ МИН.ЗАПЛАТА 240 ЛВ А ТЕ КОЛКО ВЗИМАТ НЯКОЙ ОТ ТЯХ НЕМОГАТ И ПСИХОТЕСТОВЕТЕ ДА МИНАТ И ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА!!!!ТИЯ ЩЕ НИ ИЗМОРЯТ А *** ГЛАСУВАЙ ПАК
55
0
 
2
 
! Отговори
заинтригуван преди 13 години
Как издържате без противогази ?
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Момиче ли си, момче ли си, но вземи мерки да се лекуваш. Проблемът с отпуските не опира до т.нар. от теб "***" или до герберите, както не опират и до това кой е завършил Сорбоната или е бил комсомолски секретар.Но това няма как да се обясни на хора, които в главата си имат само едно - *** са виновни.
53
1
 
6
 
! Отговори
емилия преди 13 години
абе каква заплата е получавал шефа на нои че е получил 47000 лв за неизползвани отпуски като ги разделиш тези пари на месеците и дните сигурно заплата му е била 5000 лв това вярно ли след като знаем че министър председателя получава около 3200 лв
52
3
 
2
 
! Отговори
гарантирано от... преди 13 години
След ожесточен дебат между сини и управляващи, ГЕРБ гласува в болниците, студентските и учрежденски столове да може да се сервират храни с ГМО. Синият народен представител Ваньо Шарков предложи прегласуване, тъй като трябва да се защити здравето на пациентите. Но резултатът бе същия.Нашата идея бе в столовете на студентите и ведомствата, както и в болниците, където няма кой знае какво разнообразие на храни, да няма ГМО. От Синята коалиция искахме тези хора там да са защитени от генно модифицираните продукти. Но ГЕРБ явно бяха решили друго и ни отхвърлиха тези текстове, се възмути се синият доктор Ваньо Шарков.
51
1
 
7
 
! Отговори
Soq преди 13 години
какво значение има кога е натрупана отпуската дали при БСП или ГЕРБ ? Това е отпуска на работника и служителя и съгласно действащото законодателство се полага на същия този работник или служител, и какво, това че в нашта фирма сме пръщяли от работа през 2008 и 2009 г. бачкали сме извънредно и не сме имали възможност да си ползваме отпуската от много поръчки, сега некой климбар требва да ми каже,че сме будали работници и требва да духаме супата ?
50
2
 
0
 
! Отговори
джиджи преди 13 години
ноер 6 . Ей *** не е проблема колко отчисляваш за държавата ( в Дания е м/у 38 и 68 % ) , а в тези които ги управляват тези пари.... Ако ти не даваш от заработеното си за държавата ще ходиш бос и гол и уръфан по селски пътеки , ще живееш в пещера и ще се лекуваш с треволяци селянино ***....
49
6
 
8
 
! Отговори
джиджи преди 13 години
Нищо ново под слънцето..*** създават проблем с дългосрочен характер и когато някой друг се опитва да го реши те се нахвърлят отгоре му с популиски обяснения защо не трябва да се решава проблема , вмест да си посипят главата с пепел и да се извинят за създаденото положение..Докато има живи *** , проблемите ще са съпътстваща част от живота ни
48
0
 
5
 
! Отговори
Светлана преди 13 години
Като си помисля колко хора са в момента в отпуск според левия депутат завършил Сорбоната те вече са уволнени.Това за което той говори не е задължително да сме в криза.Но че си ходеха на почивка много хора а отпуските им си стоят вЯРНО Е !
47
4
 
8
 
! Отговори
skatelite преди 13 години
Малко е нагло да говориш за антисоциални действия при положение, че тези отпуски са натрупани по времето на БСП, а не са ли били техните действия на недопускане ползване на отпуск антисоциални?
46
4
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
балине.. а ко намериш и една добра дума за боко и гърбавите комунисти изказани от мен .. ще ти направя услуга.. ..