Ново 20 от Т. Младенов: Стажът за пенсия ще се повишава плавно

Беше предвидено да е с 3 години наведнъж от 2011 г.
23 юли 2010 12:50,
128
Ново 20 от Т. Младенов: Стажът за пенсия ще се повишава плавно
Снимка: БГНЕС

Осигурителният стаж ще се повишава плавно, а не както беше предвидено – с три години наведнъж.

Това съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов след среща между премиера и синдикатите.

По думите му ще продължи да се говори за криминализиране на невнасянето на осигуровки.

Още по темата

Главната инспекция по труда ще прави денонощни проверки, зарече се той.

Гласуването на промените в Кодекса за социално осигуряване се отлага за есента, а през август ще има извънредни заседания на Съвета за тристранно сътрудничество.

Преди 3 дни синдикатите напуснаха заседанието на тристранния съвет и настояха за референдум за предпочитанията на българите – дали да има увеличаване на осигурителната вноска, или повишаване на необходимия стаж за пенсиониране.

Синдикатите настояха още и за спешна среща с премиера, която се проведе днес.

От КТ "Подкрепа" съобщиха, че са доволни от това, че промените в пенсионната система ще бъдат гласувани през есента.

Сега двата синдиката ще поискат официални срещи с всички парламентарни групи, на които ще бъдат обсъдени промените в пенсионната система.

Премиерът е подкрепил настояването им за криминализиране на невнасянето на осигурителните вноски, както и искането за увеличаване на осигурителната вноска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: осигурителен стаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
9
 
! Отговори
* преди 13 години
Трябва да е като в някои "бели" страни,като видиш зор-теглиш си парички от пенсионния фонд-то си е за твоя сметка.А не да умреш преди да си се пенсионирал и да не видиш и стотинка от парите ,които години наред държавата те рекитира и си ги завърта.Това целят управляващите
77
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както е тръгнало накрая ще стигне до:1. Пенсиониране при навършени 120 години и стаж не по-малък от 115 години.2. Така пенсионните фондове се закриват и парите отиват в бюджета3. Икономиката ще процъфти, тъй като събираемостта на данък общ доход ще стане 100%4. Хората, които навършат 119 год. да се изпращат в Белене (за всеки случай)5. За който няма работа след 75 год. - марш в мините.А кажете после, че държавата ни няма да стане лидер в ЕС-то!
76
2
 
3
 
! Отговори
не е за вярване преди 13 години
До Българин 63Нещо сметките не ни излизат - да приемем че 7 МИЛИОНА народ е спестил по 1 МИЛИОН е равно на 7 МИЛИОНА лева а спестените пари са 27 МИЛИАРДИ ама пък и къде са спестени - в часните банки щот няма други банки - даже БНБ вече я няма - това със спестените 27 МИЛИАРДИ е само за промиване на простите ви мозъци и ето следствието НАРОДА Е СПЕСТИЛ 27 МИЛИАРДИ И НЯМА НУЖДА ОТ РАБОТА,НЯМА НУЖДА ОТ ПОВИШАВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ И ОТ ТУК НА ТАТЪК САМО ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ,УСЛУГИТЕ И ВСИЧКО - УСЕТИХТЕ
75
2
 
7
 
! Отговори
* преди 13 години
***,чудя се кое по-напред ще се случи-да се пенсионирам или да умра.Сега съм на 31г,докато дойде време за пенсия възрастта ще се качи на 83г ще ходиме с памперси и хапчета за кръвно на работа.Ама то на 83 като ни хване деменцията никой няма да ни иска и да работиме,няма да имаме необходимия стаж и никога няма да доживеем до пенсия.
74
2
 
6
 
! Отговори
ор преди 13 години
Тотю "гони" да си запази 500-те% рентабилност, печалба, от внасящите осигуровки, за да останат много парички за харчене от него, и такиво като него ***. Е те това е доходност!
73
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
74 - стига бе - това още ли е директор на НГДЕК ?!?Ми аз кандидатствах там преди 23 години - тя още тогава беше дърта директорка !!!!
72
1
 
3
 
! Отговори
ор преди 13 години
Да, Тотю и Митрева СОЛИдно се ДАРяват. За нас солта и мъката за тях даровете!
71
1
 
5
 
! Отговори
Nezabravka преди 13 години
А какво ще кажете за директорката на Националната гимназия за древни езици и култура в София Гергина Тончева, която е на 78 години? Не е ясно от статията във вестника дали работи като пенсионерка или изобщо не се е пенсионирала. Къде е министъра??? Или тя е незаменима? Срам и позор за управляващите. Всеки учител, който навърши пенсионна възраст, веднага го пенсионират на основание нарежданията на висшестоящите. А за нея това не важи.
70
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
чух един човек да се моли за работа на свои познат и му казва щте ти целувам ръцете само ми помогни че не мога да живея в тая агония,точно така каза агония,всички живеем така в момента
69
2
 
4
 
! Отговори
ПСИХО преди 13 години
Това врачанско недоразумение сътвори в досегашното управление на ГЕРБ само глупости.Самата му физиономия говори,че или се е наакал или е ***.
68
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
ВСЯКА взаимоспомагателна система винаги се изражда до стадий, когато едни само плащат, а други само ползват...... след които се разпада.
67
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
65 - ами 20 000 от 100 000 - с останалите ще плащаш пенсията на Ушев (по-голяма от твойта, макар да не е платил и стотинка осигуровка и да се е пенсионирал 20 години преди тебе) и издръжката на Хъхрю и 30-те му чаавета !!!И 20 000 са ти много даже, не нахалствай !!!!
66
2
 
12
 
! Отговори
ДО КРАС преди 13 години
ОСВЕН АННА БОРИСОВА И МИТРЕВА КЪМ ПЕНСИОНЕРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА БОРИСОВ ТРЯБВА ДА ПРИБАВИШ И ВОЕННИЯ МИНИСТЪР АНЮ АНГЕЛОВ. КАК НЯМА ДА ИСКАТ ТЕЗИ ПЕНСИОНЕРИ ДА ОЗАКОНЯТ "РАБОТАТА" СИ КОЯТО Е БИЛА ТОЛКОВА ТЕЖКА, ЧЕ НЕ ИМ СЕ Е НАЛАГАЛО ДА ВЗЕМАТ И ОТПУСКА. КАКВИ АЛЧНИ СТАРЦИ СА ТЕЗИ ?? ЗАЩО НЕ ДОЙДАТ ДА РАБОТЯТ ПО 12 ЧАСА ЗА 200 ЕВРО, ЧЕ ДА ГИ ПИТАМ ЩЕ ИСКАТ ЛИ ДА СИ ВЗЕМАТ ОТПУСКИТЕ ИЛИ ЩЕ ГИ ПРЕХВЪРЛЯТ ВЪВ ВРЕМЕТО. ЗАРАДИ ТЯХНАТА АЛЧНОСТ МИЛИОНИ СА ОБРЕЧЕНИ ДА НЕ ПРЕЖИВЕЯТ ДО ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ
65
1
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
трябва да си солидарен!тотю, митрева и персонала им, администрации и прочие трябва и те да получават!не внасят нищо горките .. някои трябва да поеме това "задължение"!
64
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Траяне - точно !!! Защо мислите отказват да направят пенсионната система с индивидуални партиди?И какви пенсии ще вземем след 30 години, когато хъхрещите ще са 3 000 000 - мързеливи, неграмотни, престъпни, без трудови навици, които няма да работят, защото не желаят и защото не стават за нищо, но пак ще бъдат хранени от политиците, защото са ЕЛЕКТОРАТ !!! Хранени на наш гръб и с нашите пари !!!Българинът е ограбван с пенсионни вноски и принеден да работи докато пукне, а *** само плюска.
63
2
 
5
 
! Отговори
nakato преди 13 години
През патката ми е какво ще направите вече и аз си стягам сака. Скоро ще трябва МВР да гони свойте бивши граждани из света да ги връща че няма кой да ви плаща да крадете ...
62
1
 
5
 
! Отговори
ор преди 13 години
За да се търси една стока,услуга, в случая осигуряването за пенсия, тя трябва да носи полза. За да стигна до пенсия трябва да внеса 100 000 лева, а евентуално, ако доживея и живея до средната за страната продължителност на живота ще получа около 20 000 лева. Къде е Киро на кирия?
61
1
 
14
 
! Отговори
ТРАЯН преди 13 години
Докога ще продължава порочната практика в една сметка да се намират социалните и пенсионните фондове. АМИ КАК ДА ИМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ КОГАТО ОТ ТЯХ СЕ ЗАПЛАЩАТ СОЦИАЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ СВЪРЗАНИ С ИЗХРАНВАНЕТО НА НАРАСТВАЩОТО КАТО БРОЙКА РОМСКОТО НАСЕЛЕНИЕ !!! Парите които плащаме за пенсии отиват за безработните роми които паразитстват за наша сметка. Тях не ги касае да плащат някакви си задължителни здравни осигоровки, няма кой да ги изкара от незаконните им жилища. ПРЕДЛАГАМ ДА ГИ ПРАТИМ В БРЮКСЕЛ.
60
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Значи бабите дават на измамниците по 8-10 000, а ако разделим 27 000 000 000 депозити на 7 000 000 население - колко пари идват? Няма и 4 000 лева.Ако за тебе, 52, това са мнооого пари, наистина ти съчувствам.И поне още 5 милиарда има под дюшечетата.
59
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 13 години
52 - да бе - те тия, дето ограбиха народната пара, ще си я държат в банчиците в България, дето всяко следващо правителство може да ги погне - било от чувство за правда, било за да им гепи сухото. Много си наивен.А не четеш ли как всеки ден почти телефонните измамници рекетират "бедните" баби пенсионерки и те им цакат по 10-15 000 кинта...От всеки 5 души, които знам, четирима реват че е криза и нямало пари, ама пълнят депозитчето... Българинът е пестовник и това му яде главата.