Ново 20 от Т. Младенов: Стажът за пенсия ще се повишава плавно

Беше предвидено да е с 3 години наведнъж от 2011 г.
23 юли 2010 12:50,
128
Ново 20 от Т. Младенов: Стажът за пенсия ще се повишава плавно
Снимка: БГНЕС

Осигурителният стаж ще се повишава плавно, а не както беше предвидено – с три години наведнъж.

Това съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов след среща между премиера и синдикатите.

По думите му ще продължи да се говори за криминализиране на невнасянето на осигуровки.

Още по темата

Главната инспекция по труда ще прави денонощни проверки, зарече се той.

Гласуването на промените в Кодекса за социално осигуряване се отлага за есента, а през август ще има извънредни заседания на Съвета за тристранно сътрудничество.

Преди 3 дни синдикатите напуснаха заседанието на тристранния съвет и настояха за референдум за предпочитанията на българите – дали да има увеличаване на осигурителната вноска, или повишаване на необходимия стаж за пенсиониране.

Синдикатите настояха още и за спешна среща с премиера, която се проведе днес.

От КТ "Подкрепа" съобщиха, че са доволни от това, че промените в пенсионната система ще бъдат гласувани през есента.

Сега двата синдиката ще поискат официални срещи с всички парламентарни групи, на които ще бъдат обсъдени промените в пенсионната система.

Премиерът е подкрепил настояването им за криминализиране на невнасянето на осигурителните вноски, както и искането за увеличаване на осигурителната вноска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: осигурителен стаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
17
 
! Отговори
Тартарен Тарасконски преди 13 години
защо не накараш *** да работят?Защо не ревизираш мнимите инвалиди?защо издържаме над 60000 полицаиЗащо не принудиш работодателите да плащат социалните и здравните осигуровки и защо няма работодател неплащал осигуровки в затвора.Защо отново прехвърляте проблема от болната глава на здравата? Защо трябва да умра на работното си място или да ходя с памперси на работа за смях на колегите?Обещавам, че на следващите избори ще гласувам за вас със средния си пръст.
97
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А вие си мислехте, че няма да са и двете ли?? Трябва да сте били единствения в БГ. Да ви припомням ли за стъпките една напред-две назад, широко рекламирана дори от К.Георгиева. Хаха. Честито на печелившите.
96
2
 
5
 
! Отговори
Глупаци преди 13 години
Синдикатите го свършиха като лисицата с опашката.Правителството предлагаше увеличение на осигурителния стаж,без да се вдига осигуровката.Синдикатите ни уредиха и с двете.Браво САШЕ.
95
2
 
16
 
! Отговори
БАБА ЦУРА преди 13 години
По гладно правителство от това няма.За да одат по многозвездните хотели пари им требват много пари.И тех ше изсухлим некой ден.
94
1
 
0
 
! Отговори
topcho преди 13 години
xi xi xi..ciganee....
93
1
 
0
 
! Отговори
topcho преди 13 години
abee ia vizh tova be bratlenceee...
92
5
 
4
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
Де да беше така и в България.На 20 умрели да се раждат 2000. Гладна мечка хоро не играе и Господ на бодлива крава рога не дава .Хайде РАСИСТКЕ стягай си п.*** и раждай деца в името на родината !!!!!!!!!!!!!!!!!!
91
2
 
1
 
! Отговори
k преди 13 години
kav staj be kvi osigurovki be nikoi ne ebava6e da pla6ta osigurovki a sega i ve4e rabota nqma.abe gore tam v sofiq dobre li ste be kele6i.az na taq kradliva darjava i lev nqma da dam dokato ne q vidq kato horata.jivota ni zaminava v robiq a tapacite hi4 ne im dreme.
90
3
 
2
 
! Отговори
расиста преди 13 години
само 20 ли сигурно в съшия този миг са е родили 2000
89
1
 
8
 
! Отговори
РАСИСТА преди 13 години
Тези пък ми омръзнаха,никога не сме имали по-несериозно и лековато правителство,до обяд казват едно,след обяд съвсем друго.Моля не пишете нищо повече за тях всичко е предпоследно
88
3
 
9
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
Здравейте гладни въшки ! Какво криминализиране на невнасянето на осигуровки бе?! Нямате пари за ядене,а за осигуровки от къде.Но нищо това е бял кахър,ето една хубава новина ,която значително ще ви успокои - при инцидент в Индия загинали 20 *** .
87
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Та да те питам Тотьо детските надбавки на 30 ли ще бъдат преведени или на 3 явгуст 3 дена след това.Нали си много точен пич, ха сега да те видим колко се блъскаш и потиш заради нас.
86
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алоооо питам правителството, кажете ми какво е това понятие 4 часов работен ден.Да не би като работя по 4 часа да ми се удължава живота 2 пъти че да ми смятате година за половин.Или работен ден или нищо, без половинчати неща.И за в бъдеще предлагам на всеки 6 месеца парламентарни избори,ако не ставашси отиваш ако ставаш си стои на власт още 100 години дал господ толкова да живеете.
85
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С понятието 4 часов работен ден подпомагат нашия проспериращ, единствен, уникален и без аналог в света бизнес.Та бизнеса решава кога да се пенсионираш, да си ползваш отпуската, колко да те скубе държавата само и само да не фалира.Големите в " Бизнеса" унищожиха всички малки, в момента спонсорират власта и искат да върнат едно явление изчезнало поне от преди 20 години КРЕПОСНИЧЕСТВОТО.Като са толкова силни нека се пробват в истинската пазарна икономика да видим дали няма да фалират.Не да експериментират с народа и да си създават уютна бизнес среда върху нашите трупове.
84
1
 
13
 
! Отговори
Пора преди 13 години
Браво на тотю ! Вдига стажа плавно - е това си е голяма длавера. Цял живот плащаш осигуровки и когато дойде време да получиш някой лев пенсия ти просто умираш от старост и нищо не получаваш...
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не разбирам само КАКВО ЧАКАМЕ ?
82
1
 
16
 
! Отговори
красимир станев преди 13 години
никакъв смисъл няма да се внасят осигуровки минималното е около 1200лв. на година за 45г. по 1200лв. са 54000лв това е без лихвите само от първата вноска годишната лихва е 40-50лв грубо изчисленопо 45г. са 2000лв.или ако си внасяш пари в банка и то трябва да е чужда защото нашата в един момент ще им се стори че у хората има много пари и ще предизвикат хипер инфлация на 65г. със 100000лв. собствени пари всеки може да живее само годишната лихва е 4000-5000лв. делено на 12 месеца са по 350лв.
81
3
 
1
 
! Отговори
gyskata преди 13 години
Когато ятото забави скоростта си, гъските намиращи се най-отзад започват да крякат. Така те предупреждават и насърчават летящите отпред птици, да усилят темпото и да поддържат скоростта.Каква е поуката:Понякога, за да извървим пътя и да постигнем целта си, имаме нужда от подвикването и насърчаването на другите. Не бива да се сърдим и обиждаме от това.
80
1
 
7
 
! Отговори
КАРА АМЕД преди 13 години
АБА НА ТОА НЕМА ЛИ КОЙ ДА МУ СПРЕ ВИСКИТУ?
79
3
 
8
 
! Отговори
burgazliata преди 13 години
Този *** незаслужава и един час да баде министър от нищо не разбира освен да се перчи като шефа си (Б.Б.)ама така е господ го е дарил с желание и без талант..