Ново 20 от Т. Младенов: Стажът за пенсия ще се повишава плавно

Беше предвидено да е с 3 години наведнъж от 2011 г.
23 юли 2010 12:50,
128
Ново 20 от Т. Младенов: Стажът за пенсия ще се повишава плавно
Снимка: БГНЕС

Осигурителният стаж ще се повишава плавно, а не както беше предвидено – с три години наведнъж.

Това съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов след среща между премиера и синдикатите.

По думите му ще продължи да се говори за криминализиране на невнасянето на осигуровки.

Още по темата

Главната инспекция по труда ще прави денонощни проверки, зарече се той.

Гласуването на промените в Кодекса за социално осигуряване се отлага за есента, а през август ще има извънредни заседания на Съвета за тристранно сътрудничество.

Преди 3 дни синдикатите напуснаха заседанието на тристранния съвет и настояха за референдум за предпочитанията на българите – дали да има увеличаване на осигурителната вноска, или повишаване на необходимия стаж за пенсиониране.

Синдикатите настояха още и за спешна среща с премиера, която се проведе днес.

От КТ "Подкрепа" съобщиха, че са доволни от това, че промените в пенсионната система ще бъдат гласувани през есента.

Сега двата синдиката ще поискат официални срещи с всички парламентарни групи, на които ще бъдат обсъдени промените в пенсионната система.

Премиерът е подкрепил настояването им за криминализиране на невнасянето на осигурителните вноски, както и искането за увеличаване на осигурителната вноска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: осигурителен стаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 13 години
33 - ама ти сериозно ли мислиш, че работодателят ще ти плаща осигуровки от джобът си?Неее, драги - ако трябва да ти плати 150 лева осигуровки, той ще ти намали заплатата със 150 лева - защото иначе той е вътре и ще фалира !!!
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Върти суче все против народа - увеличава стажа , възрастта , вноските само и само да измрем преди пенсия
36
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 13 години
24 - не вземат *** на работа, защото за нищо не стават !!! Като какъв да назначим някой мръсен и неграмотен ***? Банкер? Изпълнителен директор? Компютърен специалист?Стават само за най-черна работа, ама нея не щат да я вършат, защото така са намерили, защото сме балами и ги хрантутим !!!
35
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да се отнеме пенсията на всички родители чийто деца работят в чужбина и нямат принос към осигурителната ситема в БГ.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
най добре да минат изцяло в частни фондове в собствена партида както е ДЗПО всяка година си получавам колко имам в партида. Досега държавата не ми е изпратила писмо колко години точки имам в дъражавния фонд. Собствена партида е най добре тъкмо няма плащам на *** и еничари пенсията.
33
1
 
6
 
! Отговори
ввв преди 13 години
Ти българино прочети книгата на Марко Семов от преди 30-т и повече години и виж ка работодателите се грижат за работниците и какви условия им преслагат в реално време и за старини и тогав говори за няко измислени от теб неща.
32
5
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Българите имат към 27 МИЛИАРДА на депозити - етолостът, чрез който могат да си подсигуряват старините !!! Нека се създадат специални фондове, в които хората да си влагат спестяванията и да имат конкретни цели - строеж на метрото, на АЕЦ Белене, на магистралите и т.н. - вложителите ще имат дялово участие, а това са инвестиции, които ще им носят дългосрочни сигурни доходи, защото са безрискови - ето ви начин... но затова трябва предприемчиво, а не комунистическо мислене !!!
31
1
 
13
 
! Отговори
Ало...Бойко Боклуков преди 13 години
Има нещо много интересно. От една страна увеличават осигурителните вноски. От друга невнасянето им ще е криминализирано. От трета страна се увеличава осигурителният стаж.Значи държавата иска да цоца. А народа, кучета го яли. Работодателя ще плаща уж за доброто на работника, но работника няма да доживее да види това добро.И къде отиват парите? В държавата (или в държавниците).Трябва коренно да се промени закона. Щом ще работя за тази държава, тя да мисли за мен и за мойте старини.Подигравка.
30
2
 
7
 
! Отговори
Калин преди 13 години
никой не се интересува от теб!тези пенсионни политики не касаят теб а номенклатурата!ти ще плащаш и ще съществуваш!а те без да внесли и копче ще потребяват пенсионно благо!Пред тотю и митрева не си ревен!ти си длъжен да ги обгрижваш социално!за тебе има пасти, но от утре .. кога ще дойде то няма питаш!
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
няма раждаемост няма кой да плаща осигуровки , АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ДА ПЛАЩАМ ПЕНСИИТЕ НА РОДИТЕЛИ ЕНИЧАРИ КОИТО ИПРАТИХА ДЕЦАТА ДА РАБОТЯТ В ЧУЖБИНА. да плащам пенсията на родителите на американските граждани
28
3
 
5
 
! Отговори
работещ преди 13 години
СТИГА СТЕ СЕ ДРАЛИ ПО ФОРУМИТЕ! СЕГА, СИНДИКАТЧЕТАТА, ОТ НЕМАЙ КЪДЕ, СА ЗАЕЛИ ЧИТАВА ПОЗИЦИЯ - ДА НЕ СЕ ВДИГА СТАЖА И ДА НЕ СЕ МАХА КЛАСА. ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ ДА СЕ НАБИРАТ ОТ ПОВИШЕНИ ВНОСКИ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ. ИЗЛЕЗТЕ НА ПЛОЩАДА И ИСКАЙТЕ ПРИЕМАНЕТО НА ТЕЗИ РАЗУМНИ МЕРКИ! ИЗЛЕЗТЕ, НЕ УМИРАЙТЕ ОТ СТРАХ!
27
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 13 години
В държави като Япония или Хонгконг, където жизненият стандарт е непостижимо (за нас) висок и продължителността на животът е най-голяма, НЯМА пенсионна система !!! Хората сами подсигуряват старините си кой както реши, чрез инструменти, чието ползване е право на гражданите, но не и задължение... затова европа е пълна със стари японски туристи, защото са им останали пари и да обикалят по света, а не само да оцеляват полугладни.
26
2
 
5
 
! Отговори
Балбоа преди 13 години
Аз как виждам нещата, избивам зъбите на тоя досадник за да не може да плещи повече глупости и всяка глупост да е предпоследна. И криминализиране на говоренето на глупости от Министрите. Не можеш да принудиш хората да се осигуряват като си завишил двойно ставката а на този вече искам оставката и цялата пасмина покрай него.
25
2
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
тотю, митрева и останалите социални психопати от персонала им, да кажат колко са плащали за осигоровки от джоба си!колко са им удържали!ще ползват благо за сметка на хората!и левче не са им удържали, редно е да не получават пенсии!докога ще им плащаме сметките?да не разчитат, че грабежа които практикуват ще ги огрее!
24
4
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
щто приказвате глупости аз не съм *** но и те са хора и искат да работят но не ги взимат никаде на работа,в европа *** работят ,абе не трчбва да има егоизъм,вместо да се обидиним срещту нашич общт враг ние се плюем по форумите,плащтаме си на здравната пирамида,после на пенсионната пирамида,а затова изкарваме виновни ***,то бива простотия ама тва е направо .....
23
2
 
2
 
! Отговори
eh eh преди 13 години
БЛАЖЕНИ СА ВЯРВАЩИТЕ -КАК НА ТАЯ БЕЗРАБОТИЦА ДА СЕ НАТРУПА СТАЖ ЗА ПЕНСИЯ -ЗАЩО В КРИЗИСНИТЕ МЕРКИ ВЛИЗА САМО ВЗИМАНЕ ОТ БЕДНИЯ ТРУДЕЩ СЕ ЧОВЕК-ТОВА ЗАРАДИ КРИЗАТА ЛИ Е?АЗ НЕ ВЯРВАМ ЧЕ ЩЕ СТИГНА ПЕНСИЯ НЕ ИСКАМ ДА ДАВАМ ПАРИ НА ДЪРЖАВАТА КОИТО НИКОГА НЯМА ДА ВИДЯ ПОВЕЧЕ-ЗАЩО НАРОДА ДА НЕ ИЗБИРА ДА СЕ ОСИГУРЯВА ИЛИ НЕ...ПРИМЕР:20 ОСИГУРЯВАЩ СЕ СЕ РАЗБОЛЯВА ОСТАВА БЕЗ ЗДРАВНИ ОСИГ. ЗА 1 ГОД ПОНЕЖЕ Е БЕЗРАБОТЕН И УМИРА ЗА ЖАЛОСТ ОТ ТЕЖКА БОЛЕСТ ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИЯТА КЪДЕ ОТИВАТ?
22
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
...да приватизират остатъчните държавни дялове от индустрията, с тях да издържат сегашните пенсионери и хората над 50 за които вече е късно сами да се погрижат за старините си - останалите - да се оправят както желаят, но държавата да ни върне постепенно парите, които ни е откраднала с осигуровки.19 - какво се чудиш - затова им е такава политиката - и Дянков и Борисов са хора, които реално не са работили и една минута през живота си, също като някакви *** !!! Затова защитават *** !!!
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пенсионна ситема е измама 72г. е продължителноста на живота средно за само 7г. пенсия цял живот мъка по 100-150лв. от заплатата.. На времето като не е пенсионна система хората са оцелявали по добре , правят 5-6 дяца децата като работят 4г. преди да се заженят се натрупва имане за стари години.
20
3
 
11
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Как виждам аз нещата:Премахване на всякакво задължително пенсионно осигуряване, хората да се оправят сами. Който иска пенсия - да внася в частни, контролирани от държавата пенсионни фондове - колкото иска и когато иска. Който предпочита - да си спестява за стари години в банка, в злато, в акции или облигации. Който предпочита - да работи докато може и после да иде да се удави - всеки пълнолетен и дееспособен гражданин сам да си определя животът. Аз не съм бебе и не ща държавата да ми е майка.
19
1
 
5
 
! Отговори
Ким Филби преди 13 години
Ама тогава, Дянков първи трябва да е криминален тип )) щото и той 9 години не беше плащал нищо, даже и като министър пак не си беше уредил плащанията.