Ново 20 от Т. Младенов: Стажът за пенсия ще се повишава плавно

Беше предвидено да е с 3 години наведнъж от 2011 г.
23 юли 2010 12:50,
128
Ново 20 от Т. Младенов: Стажът за пенсия ще се повишава плавно
Снимка: БГНЕС

Осигурителният стаж ще се повишава плавно, а не както беше предвидено – с три години наведнъж.

Това съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов след среща между премиера и синдикатите.

По думите му ще продължи да се говори за криминализиране на невнасянето на осигуровки.

Още по темата

Главната инспекция по труда ще прави денонощни проверки, зарече се той.

Гласуването на промените в Кодекса за социално осигуряване се отлага за есента, а през август ще има извънредни заседания на Съвета за тристранно сътрудничество.

Преди 3 дни синдикатите напуснаха заседанието на тристранния съвет и настояха за референдум за предпочитанията на българите – дали да има увеличаване на осигурителната вноска, или повишаване на необходимия стаж за пенсиониране.

Синдикатите настояха още и за спешна среща с премиера, която се проведе днес.

От КТ "Подкрепа" съобщиха, че са доволни от това, че промените в пенсионната система ще бъдат гласувани през есента.

Сега двата синдиката ще поискат официални срещи с всички парламентарни групи, на които ще бъдат обсъдени промените в пенсионната система.

Премиерът е подкрепил настояването им за криминализиране на невнасянето на осигурителните вноски, както и искането за увеличаване на осигурителната вноска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: осигурителен стаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КАЖЕТЕ НА ХОРАТА ДА СЕ СПАСЯВАТ ПОЕДИНИЧНО... КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ОСИГУРОВКИ СЛЕД 20Г. ВСЕКИ СИ БИ КАМШИКА ЗА ЧУЖБИНА БЪЛГАРИ , *** , ТУРЦИ .... ОСТАНАХА НАЙ ПРОСТИТЕ *** И ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ....
17
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Калине - точно така - държавни чиновници, ушеви ***, *** не плащат осигуровки - но вземат пенсии, последните социална заради старост (макар че малцина остаряват) или за фалшива инвалидност, ушевите - лрано-рано се пенсионират...Затова работещите хора са яхани като за световно, а пенсии няма да видят никога - действително - точно по комунистически - дай да вземем от тия които работят, за да дадем на тия, дето само лежат !!!
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А уж в България нямало смъртно наказание.Първо ще ни уморят от глад.После, доживот ще бачкаш.
15
1
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 13 години
Абе тоя нормален ли е? Както сутринта се изкефих, че цеци пак прихвърча от криминал на криминал, така в момента не мога да проумея как ще ме съдят, че не си плащам вноската! Интересно ми е, НОИ ли ще ме съди или? Щом не плащам, няма да получавам.(друг е въпроса, че на дали ще доживея пенсия)
14
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 13 години
8 - как къде - Дянков каза къде... "Да повишим осигуровките, за да пълним бюджетът..." при положение, че в законът изрично е написано, че парите от здравното осигуряване отиват САМО за здравеопазване - следователно Дянков, а и господарят му трябва да бъдат съдени за злоупотреба в особено големи размери !!!Ограбиха Здравната каса, за да плащат помощи на *** !!!
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мда-а-а , плавно е най-готино !Всеки ден стажът за пенсия да се повишава с един ден.Найс , а !? Така никой не може да си настигне пенсията. . .
12
3
 
7
 
! Отговори
Калин преди 13 години
можели някои социален психопат подобие на тотю и митрева да обеснят смислово!какво общо има осигорителният стаж 40 години с възраста на пенсиониране!в нормалните страни, в развитите общества получаш пенсия съобразно това което си внесъл!Не внесли и левче искат да се пенсионират и да получат!някаква бюджетна паразитираща ***, що то те са бъдещите пенсионери!Не внесли а само ползват благини и изпразват фондове, които не са събирали!Типично по болшевишки!
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ex това правителство да се маха и да идва народнта власти да оправяме нещата че умирамеееее разберете го българиииии
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
глупости
9
1
 
14
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Работещ - протести, да - за ЗАКРИВАНЕ на тая пенсионна система - защото е крадлива и престъпна !!!Откраднали са парите на майките и бащите ни, сега ни карат ние да плащаме техните пенсии с оправданието, че след 20-30 години тогавашните хора ще плащат нашите пенсии...Но кои ще са тогавашните - 2-3 000 000 ***, които отказват да работят ли? Как тоя брадат пръч ще ми гарантира, че след 30 години ще получа и едно евро пенсия, ако няма кой да я заработи?
8
1
 
13
 
! Отговори
Ким Филби преди 13 години
Интересно е, че още не се знае къде изчезнаха онези 400 милиона от здравната каса )), иначе искат да се криминилизира неплащането на осигуровки. Да криминилизират, една солидна армия от около 2 000 000 нови криминални типове ще се появи на хоризонта :)
7
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 13 години
... в смисъл, че ищецът по едно дело трябва да бъде някак потърпевш... ако държавата или НОИ съдят неплащащите пенсионни осигуровки, така директно признават, че са претърпели загуби - тоест че КРАДАТ парите, които хората спестяват за пенсийка !!!Особено за ДЗПО - това е абсурден казус - нали уж парите са по индивидуални партиди !!!
6
1
 
7
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Брей, премиерът подкрепил откриването на топлата вода. Ама, наесен, може би. Все пак, БЪЛГАРИ ЗАСПАЛИ, вижте - казионните червенки синдикатчета казаха "твърдо нье" на вдигането на стажа от раз и Боковците, кое от кумова срама, кое за пейтинг, кое за всеки случай, го отложиха малко. ЗНАЧИ, ДРАГИ СПЯЩИ И УМРЕЛИ ОТ СТРАХ СЪНАРОДНИЦИ, МАЙКАТА МУ Е ПРОТЕСТИ И ПАК ПРОТЕСТИ, ПРОТИВ ВСИЧКО, КОЕТО Е АЧИК ГРАБЕЖ! Ще има някакъв резултат.
5
2
 
9
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Този *** тотю трябваше да подготви пазара на труда, вдигането на възраста е неизбежно!но къде го има това акцента да е поставен върху осигорителният стаж!това е социален грабеж!така си измиват ръцете за изпразнените фондове!по този начин искат да си осигорят светло бъдеще за сметка хората!това са социални психопати!МИТРЕВА ТОТЮ И ПЕРСОНАЛА ИМ ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА!Да започнат да си внасят!Пенсии на психопати няма да плащам!
4
2
 
21
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Искам да видя как ще ме съдят, че не плащам пенсионни осигуровки !!! Нали уж осигуровките са за мене и за моите старини - ако не плащам кой ще е ищецът? Нали ако не съм осигурен аз съм потърпевш... да ама аз няма да заведа дело срещу себе си !! НОИ ли? Ами нали така ще си признаят, че КРАДАТ от моите вноски или ги дават на други хора. Ако твърдят, че осигуровките са за мен, по тая логика всяка банка може да съди всеки гражданин, задето няма влог в нея !!!
3
2
 
3
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Килърите явно са искали да гръмнат този министър и за това е предприета тази акция да спасението му,че още глупости има да направи в социалната реформа.Доста хора има още за убиване чрез социалната реформа.
2
3
 
23
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Плавно, докато се постигне целта - 95% от Българите да умират преди да са взели и една пенсия !!!И няма как да криминализираш неплащането на осигуровки, животно, защото това не е данък !!!
1
5
 
1
 
! Отговори
ЕС преди 13 години
Така е добре