Аню Ангелов контраатакува: Казал съм на Първанов

МО опроверга твърденията на държавния глава
5 авг 2010 16:19,
54
Аню Ангелов контраатакува: Казал съм на Първанов
Аню Ангелов. Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната опроверга информацията от президентството, че военният министър е предложил кандидатура за шеф на службата „Военна информация“ на МС, без да го съгласува с държавния глава. 

На 28 юли 2010 г. по искане на министъра на отбраната Аню Ангелов е имало среща между него и президента във времето от 17,30 до 18,00 ч.

По време на срещата министърът твърди, че е информирал Първанов, че ще предложи комодор Валентин Гагашев за назначаване на длъжността директор на служба "Военна информация”, съобщават от пресцентъра на МО.

Доколкото му е известно, стенограма от тази среща не е водена, допълват от министерството.

На 29 юли в 9,30 ч. писмо с предложението на министъра на отбраната за назначението е изведено от МО, изпратено е по куриер и е депозирано в деловодството на президентската институция за съгласуване, според съществуващия ред за кореспонденция между двете институции.

По указания на министъра на отбраната на 30 юли началникът на политическия кабинет Йордан Божилов разговаря по телефона с главния секретар на президента Красимир Стоянов, с цел да получи информация за хода на съгласувателната процедура.

Отговорено му е единствено, че материалът е получен и че се разглежда, но все още няма окончателно решение, уточняват хронологията на събитията от МО.

На 3 август министър Ангелов също провежда телефонен разговор с главния секретар на президента по отношение на направеното предложение. Отговорът на Стоянов е същият.

Министърът твърди, че не би могъл да подведе МС съвет, след като от стенограмата от заседанието на 4 август е видно, че той е обяснил подробно, че не е получил отговор за съгласуване или несъгласуване от президента, както и причините за внасянето на проекта за решение точно на това заседание.

Още по темата

Министърът на отбраната познава конституцията и законите на страната и знае правомощията както на президента, така и на останалите държавни органи, коментират още от ведомството му.

С решението на Министерския съвет се предлага на президента  да назначи и да повиши в звание лице от висшия команден състав, а не да го преподпише.

По-нататък президентът на Републиката е в правото си да определи своето отношение по направеното предложение, заключават от Министерството на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: назначение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе какво го плюете Гоцето. Къде сте чули комунист да не бъде интригант. То това им е физиологична нужда (като дишането, например).
43
3
 
7
 
! Отговори
до 44 преди 13 години
Абе ако не си бил в БКП или поне родителите ти - няма никакъв шанс да те вземат в ГЕРБ че и пост да ти предложат! Защо изразът "произхожда от бедно работническо семейство с прогресивно мислене" излезе от употреба.... Виж бащата на Цоко - обикновенно шофьорче, возило Григор Шопов, с прогресивно мислене - уредило е синчето си от физкултурник да стане ммилиционер.... и като му тръгнала една карта.........
42
4
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 13 години
Няма ли читави хора в тая държава, а слагат такива за министри :(Искам да разбера дали Ангелов е бил член на БКП и ако не, тогава мога да застана зад неговите думи
41
4
 
10
 
! Отговори
Пенсията преди 13 години
Г-н аню, като е на 68 години дали получава пенсия и министерска заплата ????????????
40
4
 
8
 
! Отговори
Таковата преди 13 години
Да ви таковам таковата и на двамата...Имаме армия колкото една турска дивизия,ама генералите ни са поне с 25 % процента повече от турските..Да н говорим чеи маме две лодки като военен флот,ама е бъкано с адмирали,че и комодор си имама за капак...Егати и порнографията...
39
10
 
6
 
! Отговори
Лео преди 13 години
Вижте, принципно и двамата са абсолютни, продажни гадове. Президентът е ясен - селски тарикат и пишман политик с мафиотски наклонности. Но да видим какъв е Аню? Уверявам ви, че този човек в никакъв случай не служи на България, този ХАСКОВСКИ *** е на път да унищожи вече буквално армията, защото получава заповеди от едно посолство. Не вярвайте на този гнусен кариерист, а го мразете. Такива "тарикати" като него са достойни само за омраза.Заради този *** ГЕРБ ще загубят поне 30 000 гласа.
38
2
 
9
 
! Отговори
Гоце -Мръсника преди 13 години
Тоя Аньо, кво си мисли, че няма да го изработя като Дянков ли?
37
6
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Петима Петка не....чакат,министъра на отбраната да назначава ....комодора и даси гледа....работата.Поздрави на Аню от колегите от курса за СА-6;тогава бешекапитан.
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мамицата и ватаковаха тая бедна държавица. Всеки се пъчи, всеки е велик. ***. И двамата сте *** от *** на България. ББ да не ни откланя с разни ПиАр акции, а да изгони онова тъпо момченци от Америка. То че всичко е нагоре с краката, ама този щени разгащи и превърне в просяци. Неграмотен некадърник. Разкарай се, писна ми от идиотщините.
35
6
 
7
 
! Отговори
TE40 преди 13 години
ПРЕЗИДЕНТА ИМА ПОВЕДЕНИЕ ПОДОБНО НА ТОВА НА МИХАЕЛ ШУМАХЕР В НЕДЕЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ. г-Н ПРЕЗИДЕНТ МЕЖЕ ДЯ СТЕ 7 - КРАТАН СВЕТОВЕН ШАМПИОН НО ВЕЧЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ СЪСТЕЗАВАТЕ. ТАТКА И ТАКА СТЕ В КРАЯ НА МАНДАТА, ПОНЕ СЕ ОТТЕГЛЕТЕ В СТРАНИ НА ПИСТАТА И НЕ ПРЕЧЕТЕ НА ОСТАНАЛИТЕ. ОСВЕН АКО НЯМАТЕ НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ "СЪСТЕЗАВАТЕ" С НОВА ПАРТИЯ . И МОЖЕ БИ Е ТАКА ИНАЧЕ, ЗАЩО СА ТЕЗИ НАПЪНИ- ДЯНКОВ БИЛ КАЗАЛ .................. АНГЕЛОВ НЕ БИЛ КАЗАЛ. ХАЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ ОСТАВИ ГИ ДА РАБОТЯТ ...........
34
6
 
10
 
! Отговори
trunk преди 13 години
Съжялявам но Ангелов е - ОТО....Особено *** Офицер....добрал се до този пост...всъшност , ако изключим министър Плевнелиев и Найденов.......останалите са много ,много зле. Затова се опитват да копират стила на Б.Б.
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
президентът пак нещо не е разбрал....
32
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проблемът не е личността на Гагашев, а действията на министър Ангелов! Ако спазваше законите, нямаше да има скандал. Защо ли всеки си мисли, че може да прави каквото си иска безнаказано, особено като е министър...
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 29:Както и има разлика дали някой някъде натиска копченце за запис или когато ти самият пускаш записа. То бива тъпотия, но твойта е безгранична...
30
2
 
5
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Комодор е Бригаден Генерал във военноморския флот.
29
2
 
7
 
! Отговори
РАЗБРАХ не преди 13 години
Какъв е този комодор Валентин Гагашев.Може да съм ***,но такава длъжност съм виждал само в -ХРОНИКИТЕ НА НАРНИЯ.
28
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има разлика между това да си уведомен, че се води стенограма и между това да водят стенограма и да те записват без знанието ти.Толкова се глупави бесепарите, че не е истина. Напомня ми за ресторанта в който се предлагал мозък от комунисти, ама било много скъпо ястие, щото в един от всеки три се намира мозък.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ochevidno che goce donosnika agent, koito e nai-goliamoto nedorazumenie v rodnata ni istoria, otnovo e izvadil chuvala s bolshevishki nomera...Goce, 45% ot partiata ti sa pensioneri, mladi hora niama, partiata vzima reshenie ot buro, kakto v Stalinova Rusia..niama preki izbori i nikakvi eksperti a samo partiici, koito iskat da si kradat i mamiat kakto vinagi...podai ostavka be agent goce, varni panaira na darjavata, spri s dalaverkite, shte te hvanat..sled aleksei i sumista, si ti!
26
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
an4o itoi e za pensiqkakto vsi4ki generali nad 55 godini
25
9
 
7
 
! Отговори
редник Раян преди 13 години
Анююююююююююю недоразумение такова,иска ти се да командваш и нареждаш ,ама то в Конституцията е записано ,кой какви функции има в Държавата,що се биеш на бързея.......командвай и нареждай на жена си ,ако можеш де!