БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ

Най-накрая се разбраха, събират подписи, за да внесат вота
28 сеп 2010 15:54,
313
БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

След дълго умуване БСП и ДПС се разбраха да поискат вот на недоверие за политиката на правителството в областта на здравеопазването, съобщи лидерът на червените Сергей Станишев.

"Общото мнение е, че един вот трябва да се фокусира върху най-болезнената тема, където провалът на правителството е най-видим, и с ДПС се обединихме, че това е състоянието на здравеопазването", аргументира се Станишев.

По думите му здравната система е в кома и цената се плаща от българските граждани.

"За една година политиката на ГЕРБ доведе до колапс на системата, обезсърчаване на медицинския персонал и нарушаване на конституционни права на гражданите. След ГЕРБ системата ще трябва да се гради от нулата", каза още Станишев.

Той беше категоричен, че исканият вот на недоверие не е само към министър Борисова, а към цялото правителство, защото сривът на системата е пряко следствие от финансово-икономическата политика на кабинета.

"Проблемът не е Борисова, а Борисов", заяви лидерът на БСП, цитирайки думите на Иван Костов. Според Станишев смяната на министъра нямало да реши проблема, тъй като имало нужда от промяна на политиката.

"Много ми е интересно как сега Синята коалиция ще подкрепи правителството, като бяха излъгани от него. При положение че подписаха меморандум с ГЕРБ, който не е изпълнен. С какви очи сините ще подкрепят управляващите", каза още Станишев.

Той видя в искането на СДС за оставка на здравния министър опит на Синята коалиция да се измъкне и подпомогне премиера.

Станишев беше категоричен, че лекарите и медицинският персонал като цяло имат имат абсолютно основание за протест.

"Аз и преди бях казвал, че единственият начин да спре това безумие са протестите", каза още лидерът на БСП по повод готвената ефективна стачка на лекарското съсловие в средата на октомври.

Още по темата

Той предположи, че червени кметове на общини, където съзнателно се водят болниците към фалит, биха се присъединили към протестите.

В момента работна група подготвя мотивите за вота и амбицията е до края на седмицата да бъдат събрани необходимите 48 подписа, след което искането да бъде внесено в деловодството на парламента.

Предстоящото гласуване в парламента щяло ясно да покаже границата между управляващи и опозиция, тъй като сега част от парламентарните групи се държали като "полуопозиция и полууправляващи", подчерта Станишев.

"Играта на добрия и лошия, на рестриктивния Дянков и на добрия Борисов, не върви вече", отсече още лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: ДПСБСПвот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
4
 
8
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 13 години
Ще им пръднат на свирките .
153
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боже.... само като го видя и бягам в тоалетната...
152
7
 
13
 
! Отговори
Sin преди 13 години
Че то при герберите освен бивши комунисти други има ли? Кои са
151
4
 
8
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
Тоя с Доган ли иска да е лиже? Защо и 2 мата не ги пратят в някой затвор доживот да се лижат в килията
150
3
 
6
 
! Отговори
Ben преди 13 години
Вече година и половина гербави ***, костовисти и атакисти смело ни водят по пътя на светлото бъдеще- комунизъма-идиотизъма
149
1
 
0
 
! Отговори
Мк преди 13 години
до 147"Подмасовата" приватизация започна при Виденов с боновите книжки. Костов трябваше да приватизира по най-бързия начин държавните предприятия, защото бяха източвани от мутри и държавата беше банкрутирала. Благодарение на това, което той направи икономиката започна да расте след това. А ако приватизацията беше направена през 1990-1991 сега щяхме да сме горе долу като Чехия, но затова се сърди на другарите, а не на Костов.
148
4
 
5
 
! Отговори
Агата преди 13 години
Каквото каже Доган-това ще бъде, още не го проумяват. Изборите идват
147
0
 
4
 
! Отговори
Склада преди 13 години
Как ли се печели 1 млрд. за 20 години?Нереторичен въпрос?
146
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този не го биваше, ама тези сегашните са още по зле.
145
2
 
7
 
! Отговори
sedesar преди 13 години
Гербери и бесепари-сите са от едно комунистическо котило
144
2
 
7
 
! Отговори
A40 преди 13 години
И какво направиха повече *** от герб от социалистите, които през мандата си вндигнаха заплати и пенсии /500-700 лв факт/ и бяха оплюти. Такова ще е винаги дереджето ви, докато ви управляват комунисти и докато на възлови места навсякъде стоят само бивши комунисти и милиционери
143
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tozi kato go vidq i mi sa draifa
142
8
 
12
 
! Отговори
Rudi преди 13 години
Прав е станишката, гербавите комунисти и *** им атакисти за 15 месеца разсипаха всичко, до което се докоснаха. Само с милиционерски бюлетини рейтинг не се прави
141
8
 
7
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Тоя като го видя веднага, подсъзнателно си мисля за кирки лопати и други инструменти които му се полагат, двуметров есесовец за контрол и тем подобни екстри.
140
5
 
9
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
*** Костов направи ПОДМАСОВАТА приватизация, чрез която започна ГОЛЯМОТО ОГРАБВАНЕ на България! Костов е същия ***, като Доган, СерГЕЙ и техните лакеи!
139
3
 
5
 
! Отговори
Антикомунист преди 13 години
Събрали се мръсниците и мишката се ухилила мазно
138
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Баси сценария!Ай обяснете ми сега че на са комбина с Боко!Театрото си го бива.Боко започна да губи доверието ни, и ***+Турците(задължително) решиха отново да му наберат подкрепа. *** никой не ще във властта, а в комплект с ***-още по малко..и какво прави шарана гласоподавател...лапва въдичката и вика "Да живее Боко"
137
7
 
12
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Крадливи комундаро-отомански циркаджии! Мястото на тия е в затвора!
136
4
 
3
 
! Отговори
Мк преди 13 години
до 114А кажи ми сега защо го сложи Костов към тези, които изсичали горите? Какво е направил Костов, че да го обвиниш и в това? Заменките не са правени по времето на СДС, а при тройната коалиция. Мисли преди да плюеш. Все Костов ви е в главите.
135
1
 
1
 
! Отговори
turkinq преди 13 години
mislya 4e tova e nay malkiq ti problem zaradi takiva mijiturki akto teb koto se zanimavat samo s turcite i se qdat i doqjdat ot vatre Balgariya e na tozi hal zaradi takiva kato tebe koito jiveqt v minaloto i nqmat bade6te