Станишев измисли виц за Борисов

Според лидера на БСП доходите ни няма да мръднат през следващите две години
3 окт 2010 14:30,
643
Станишев измисли виц за Борисов
Снимка: Булфото

Бившият премиер и лидер на БСП Сергей Станишев измисли виц за настоящия премиер Бойко Борисов.

„Защо Бойко Борисов постави за здравен министър акушер-гинеколог?”, попита журналистите на брифинг в Пловдив Станишев.

„Отговорът е – защото цялата държава в момента е с краката нагоре.”

След двудневната среща на кметовете, подкрепени от БСП и председателите на общински организации, Станишев разкритикува кадровата политика на ГЕРБ.

„Сега има напредък – докато бившата здравна министърка Анна-Мария Борисова беше намерена на кръстовище, нейният наследник Стефан Константинов е намерен в кюстендилска болница”, отбеляза бившият премиер.

„И Борисова влезе с летящ старт, сега и Константинов влезе с летящ старт и после виждате какво се случва на тези „летящи министри, защото Дянков им реже парите”, смята бившият премиер.

Според него в ГЕРБ си играят на добрия премиер и лошите министри, защото каквото се случи, виновни са членовете на кабинета, а не самият министър-председател.

„Спомням си, че Бойко Борисов беше казал: „Дянков е моето слънчице”. Това слънчице в момента изгаря българския народ с финансовата си политика, която води”, заяви Станишев.

Според него доходите на българите няма да мръднат през следващите две години. Причината е, че правителството е представило бюджетната рамка пред Европейската комисия до 2013 година.

В нея обаче било заложено доходите на българите да бъдат замразени до 2012 година включително. По тази причина БСП няма да подкрепи бюджета за следващата година.

„Бюджет 2011 е копи-пейст на този от тази година, бюджетната политика на кабинета е теглене на милиардни заеми”, каза червеният лидер.

Според него внесеният вот на недоверие към правителството заради проблемите в здравеопазването е първият в историята на България, при който след внасянето му, министърът виновен за вота, си подава оставката, а средствата за проблемната сфера се увеличават с 65 милиона.

„Ако нещата се случват винаги толкова бързо, по-често ще внасяме вотове за недоверие”, заяви още Сергей Станишев.

Лидерът на БСП заяви, че задачата на партията му е да спре завладяването на всички институции от страна на ГЕРБ. Затова обмислят силна кандидатура за президентските избори.

„Стефан Данаилов и Ивайло Калфин са подходящи кандидатури, но имената им не са обсъждани на политическо ниво”, заяви бившият премиер.

Още по темата

Той призна, че е нормално да се водят разговори с президента Георги Първанов за евентуален кандидат-президент на левицата, защото на Първанов не му е безразлично кой ще е неговия приемник.

„ГЕРБ се заблуждават, че и магаре да кандидатират за президент, то ще бъде избрано, защото губят доверие.”, заяви още Сергей Станишев.

По неговите думи за една година ГЕРБ са загубили повече доверие от правителството на Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


643
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
500
6
 
2
 
! Отговори
Alex преди 13 години
Хубаво. Добре че не съм аз премиер, щото щях да ви замразя доходите до 2020.. особено на пенсионерите !!
499
4
 
18
 
! Отговори
Генезис преди 13 години
Борисов, накрая назначи за здравен министър, акушер - генеколог... за да може да провери какви ли срамни болести е хванала държавата, след като дълго време я клатихте най-безобразно!
498
11
 
4
 
! Отговори
2012 преди 13 години
Мдааааааааааа тъжното е,че вица е верен
497
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето това е позицията на червената партийка, след като ни докараха до просешка тояга, сега злобеят и се правят на остроумни. От изказванията на лидерите на бсп може да се види колко мразят народа си и злобата им се излива в отровни думи и безмислен пополизъм.
496
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хе-хе, Човекът-виц измисля вицове :)Макар че и този едва ли е измислил сам, хамстерът игрив и смешен ;)
495
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
скоро ще тръгнат и романи един за друг да пишат, а на нас -и тогава и сега нещо вече до гуша ни дойде от хумореските им
494
2
 
6
 
! Отговори
Маги преди 13 години
Родината ни от дълго време е с разбита икономика- заводите ни вече са собственост на турски фирми, или машините им са извлечени като скраб от мутрите, които платиха за тях по 1 долар, няма работа за хората, селата ни са в бедствие. Венеца на разграбващата ни икономическа политика беше управлението на БСП и ДПС. Сега най-малко Станишев има право да съди хората,които се стремят да възродят опустошената ни страна. Това не става с един замах. Нито пък има рецепта как да стане, но вярвам,че ще стане
493
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя когато и да го свитнеш все си в грешка че не си го направил по-рано
492
1
 
6
 
! Отговори
DREAMER преди 13 години
I have a dream......Станишев, Царя, Доган и Гоце да летят заедно над океана.....и самолета да се разбие....
491
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хей станишка кажи си да ти олекне колко ти прати путин да ни загробиш така яко с аец Белене?В натура ли ти плати?
490
0
 
14
 
! Отговори
бг преди 13 години
А ПО ТВОЕ ВРЕМЕ БЕШЕ В КУЧЕШКА ПОЗА С *** НАЗАД ***
489
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По времето на тройната коалиция държавата беше в стойка задна прашка.
488
6
 
1
 
! Отговори
Балин преди 13 години
Ама в попарата му имаше месо, а тази сега е постна че направо само водичка!
487
6
 
1
 
! Отговори
Балин преди 13 години
Изтребвал му е на Станишев гласа на герболетка без идея за какво става дума. Човека е прав, не съм гласувал за БСП и вероятно няма да го направя, но ме е яд че дса прави за всичко което казват!
486
0
 
4
 
! Отговори
Ужасен преди 13 години
За съжаление пошлостта върви ръка за ръка с глупостта при другаря Станишев.Нищо за него не може да се направи за съжаление.Както се казваше в руски филм: "ТАКИМ ТЬ БЬЛ-ТАКЬМ И ТИ ОСТАЛЬСЯ"
485
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Журналиста Станишев вероятно кандидатства за място във в-к Стършел като се има предвид топящата му се партийка.
484
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Знам добре какъв е хаосът - защото сърбах попарата и на Гайдарски, И на Дянков! И то отблизо!!!!! Стискам палци за това, да не влизам в болница не при Дянков, а и при Свети Петър ако стане министър!!!!!!!!!! ЗАЩОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ СЕ ПРАВИ С ПАРИ, КОИТО БЯХА ОПОСКАНИ ПРИ БСП - ЗА БЕЗМИСЛЕНИ МЕГАЛОМАНИИ КАТО ЦАНКОВ КАМЪК, ЗА ДА МОЖЕ ЕДИН ЧОВЕЧЕЦ ДА ВЗЕМЕ 1.5 МЛН. ЛВ ХОНОРАР !!!!! ДАВАШ ЛИ СИ СМЕТРКА АКВИ ПАРИ СА ТОВА??!!! МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА БОЛНИЦА С ТЯХ В СРЕДНО ГОЛЯМ ГРАД!!
483
3
 
2
 
! Отговори
arhar преди 13 години
' Станишев скочи в президентския скутНа "Позитано" търсят съюзници, за да поделят следващите поражения 'Сергей , винаги съм си мислил, че политиците у нас трябва да се водят от общите интереси / на обществото /, а не от личните си такива ! Но очевидно ти се водиш от собственото си его и си готов на всичко, за да останеш на този си пост !? Някои биха определили това като егоизъм и предателство спрямо избирателите ти ...А може би ти и Гоце сте си от едно котило - с майка БКП и баща ДС ? Това май обяснява всичко !?Казват, че камъкът си тежал на мястото ... Ако искаш уважение, бъди собственото си АЗ и следвай своя собствена политика, дори и това да включва твоята група да излезе от ' позитано 20 ' !Изборът си е твой ! Никъде не е казано, че трябва непременно да заемаш този пост ! Или ти май друга работа не можеш да вършиш, освен да шменти - капелиш ?Между другото, Г. Пирински от твоето обкръжение ли е, защото той открито се обяви за свалянето на валутния борд у нас , т.е. пенсиите на бабичките да станат отново по 1 щатски долар ?
482
3
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
Толкова злоба, събрана на едно място е лудост.Черногледи драскачи, защо на черното викате бяло? Защо не си признайте ,че от от година и три месеца, живеем все по зле и по зле?А тази зима ще ни довършат разни Бойковци и дянковци. Осъзнайте се! Всички, които пишете тук сте много богати или ***.
481
1
 
5
 
! Отговори
Педьо преди 13 години
И ****ал да си не е лесно в тая криза