Министрите дойдоха усмихнати, усмихнати си отиват

ГЕРБ – благодарни на "Атака" въпреки гафа с Турция
Обновена: 8 окт 2010 11:01 | 8 окт 2010 10:24,
106
Министрите дойдоха усмихнати, усмихнати си отиват
Снимка: БГНЕС

Букет от цветни изрази подари на телевизионния ефир мнозинството от ГЕРБ, когато трябваше да обясни защо е гласувало "против" вота на недоверие.

Най-духовита обаче беше Снежана Дукова, която се изказа последна. Волно или не – тя направи аналогия с първите изявления на вече отстранената министърка Анна-Мария Борисова.

"Министрите дойдоха усмихнати, усмихнати ще си отидат", заяви развълнувано депутатката. В този момент министрите наистина се усмихнаха, но премиерът Бойко Борисов и днес избра да не присъства в залата.

Даниела Дариткова от ГЕРБ обаче припомни появяването му в сряда за няколко минути, когато Борисов се подписа върху плакатите с неговия лик, издигнати от опозицията.

"Това завърши щастливо само за ловците на автографи", обобщи резултата от първия вот на недоверие Дариткова.

"Страната се управлява от ГЕРБ. Свърши времето на политиканстването", уверено заяви в края на пламенната си реч тя.

На свой ред Дукова цитира още няколко народни мъдрости, като: "Напънала се планината, родила мишка" или "По пътя на истината има две грешки – да не го извървиш докрай или да не тръгнеш по него", а опозицията е допуснала и двете според оценката на депутата от ГЕРБ.

Два дни след шумния скандал в Народното събрание, предизвикан от Волен Сидеров заради посещението на турския премиер Реджеп Ердоган, националистът чу следните думи от управляващото мнозинство:

Още по темата
"Колегите от Атака доказаха своята лоялност и вярата, че ГЕРБ ще направят политики". Отново – от краткото обяснение за отрицателен вот на Снежана Дукова.

Един обаче от хората на Сидеров не подкрепи кабинета. Депутатът Камен Петков от „Атака“  гласува „Въздържал се“. 

"Циркът в Народното събрание продължава", бяха първите думи на носителката на най-личния автограф от премиера Бойко Борисов – Мая Манолова.

Тя излезе на трибуната, за да направи "лично обяснение", което обаче не можа да бъде чуто в национален ефир. Причината е, че веднага след изказването на мнозинството държавната телевизия прекъсна прякото предаване от парламента. Така или иначе изказването на Манолова не беше лично, а по гласуването на вота на недоверие.

Според нея, въпреки че опозицията не събра всички 77 гласа, с които разполага – той е бил успешен. Първо, защото е сменен министър. Второ, защото е стопирана далавера с пари от Европа, и трето, защото в крайна сметка са отпуснати пари за здравеопазване.

"Надяваме се, че ще нанесете корекции в политиката, която водите в тази сфера. Спрете се", посъветва ги още Мая Манолова.

Малко след това председателят Цецка Цачева изключи микрофоните й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
поправка-ИЗТРЕЩЕЛИ
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
,Поне се насладихме на номерата на изстрещтели бабки.
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Парламента заприлича на училищен кръжок по литература,или на кръжок по актьорско майсторство.Човек има усещането,че присъства на кавги между селски тетки.Такъв театър могат да правят само нашите депутати-просташко заяждане и нищо умно ,което да помогне на изстрадалия народ.
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МИШКИТЕ ОЦЕЛЯХА ОТ КРЕДА ДО ДНЕС,НО ДИНОЗАВРИТЕ ИЗМРЯХА.ТАКАВА ЩЕ Е СЪДБАТА И НА ГЕРБ.
96
0
 
4
 
! Отговори
Станев преди 13 години
ГЕРБ!, to be continued....
95
0
 
3
 
! Отговори
петък преди 13 години
Нали знаете кой се смее последен
94
1
 
4
 
! Отговори
СИБАНКЯ преди 13 години
Крайно време е всичките тези *** да се разкарат дружно от това свято място!
93
0
 
8
 
! Отговори
CC преди 13 години
Цеца е срам за българския парламент!
92
1
 
1
 
! Отговори
kARO преди 13 години
Tezo politici, i sega6nite, i v4era6nite sa UJAsni bokluci!!!tAKAVA E MIZERIATA SEGA, 4E NE E ZA PISANE!!!20 prehod i kakvo? Nai0bednata durjava v EU! Koga 6te ia svetul lu4 na horizonta?S TEZI POLITICI /KRADCI I LUJCI/ - NIKOGA!!!!!
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пътят на истината е за честните,умните,мъдрите.За някои политици ,той е разбития,тревясал калдаръм,каквато е и тяхната душа.
90
0
 
4
 
! Отговори
vn преди 13 години
икономиката е сложна наука както и програмирането и затова ме хваща много яд когато хората коментират това което недостатъчно разбират и хващат вяра на платени драскачи кризата е навсякъде по света и дори с много по драстични мерки и дестрикции а колкото до предните правителства и икономическото положение в страната то си прав че всички се оправяха материално а нас духовно
89
0
 
10
 
! Отговори
ловец преди 13 години
Хитрата лисица госпожа Дукова пак намаза с мед опашката си.
88
1
 
3
 
! Отговори
NVM преди 13 години
Явно доста за мен нали. Това че съм програмист и работя средно по 12 часа ме прави аутсайдер. Но пък от друга страна прав си мразя всички и всеки който се опитва да ми го набута обяснявайки ми как е за мое добро.
87
0
 
1
 
! Отговори
vn преди 13 години
мразиш всичко и всички когато си неудачник в живота всеки обществен строй и всяко правителство ще са ти противни.чети и работи повече и ще се почувстваш по добре светът ще ти изглежда по добър иначе ще си останеш злобен аутсайдер
86
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще работим за благу роду ,когато тези нагоре спрат да работят за благу джобу.
85
2
 
1
 
! Отговори
NVM преди 13 години
Комоняга е бил дядоти едно време но сега не си го признаваш. Аз мразя всички държавници без значение от боято под която стоят. А твойте лекции вечер в тоалетната на привършване нали се сети какво ще ги правя?
84
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не разбрах кога видя и къде видя този излишък тази година,а ако е за миналата година значи си силно облъчен *** и гол *** чети моите лекции или поне на някой колега и ще разбереш
83
1
 
1
 
! Отговори
NVM преди 13 години
Ахам щото аз това сам го учил но ми беше интересно как ще ми го обясни разбирача. А ти освен че написа простотийка друго не направи. Хайде бе начетен как стана мен ми е интересно да ми го обясниш
82
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отвратена съм от тези театри в народното събрание.То беше ясно,че вотът няма да мине.Три дни слушаме ,,творческите изяви'' на нарцисите от Герб,вместо да се решават проблемите на държавата,която се срина,благодарение на това некадърно управление.4 години все някой друг ще е виновен.
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей ,тази новина не ми се коментира.толкова простотия има вече в българската политика.