Министрите дойдоха усмихнати, усмихнати си отиват

ГЕРБ – благодарни на "Атака" въпреки гафа с Турция
Обновена: 8 окт 2010 11:01 | 8 окт 2010 10:24,
106
Министрите дойдоха усмихнати, усмихнати си отиват
Снимка: БГНЕС

Букет от цветни изрази подари на телевизионния ефир мнозинството от ГЕРБ, когато трябваше да обясни защо е гласувало "против" вота на недоверие.

Най-духовита обаче беше Снежана Дукова, която се изказа последна. Волно или не – тя направи аналогия с първите изявления на вече отстранената министърка Анна-Мария Борисова.

"Министрите дойдоха усмихнати, усмихнати ще си отидат", заяви развълнувано депутатката. В този момент министрите наистина се усмихнаха, но премиерът Бойко Борисов и днес избра да не присъства в залата.

Даниела Дариткова от ГЕРБ обаче припомни появяването му в сряда за няколко минути, когато Борисов се подписа върху плакатите с неговия лик, издигнати от опозицията.

"Това завърши щастливо само за ловците на автографи", обобщи резултата от първия вот на недоверие Дариткова.

"Страната се управлява от ГЕРБ. Свърши времето на политиканстването", уверено заяви в края на пламенната си реч тя.

На свой ред Дукова цитира още няколко народни мъдрости, като: "Напънала се планината, родила мишка" или "По пътя на истината има две грешки – да не го извървиш докрай или да не тръгнеш по него", а опозицията е допуснала и двете според оценката на депутата от ГЕРБ.

Два дни след шумния скандал в Народното събрание, предизвикан от Волен Сидеров заради посещението на турския премиер Реджеп Ердоган, националистът чу следните думи от управляващото мнозинство:

Още по темата
"Колегите от Атака доказаха своята лоялност и вярата, че ГЕРБ ще направят политики". Отново – от краткото обяснение за отрицателен вот на Снежана Дукова.

Един обаче от хората на Сидеров не подкрепи кабинета. Депутатът Камен Петков от „Атака“  гласува „Въздържал се“. 

"Циркът в Народното събрание продължава", бяха първите думи на носителката на най-личния автограф от премиера Бойко Борисов – Мая Манолова.

Тя излезе на трибуната, за да направи "лично обяснение", което обаче не можа да бъде чуто в национален ефир. Причината е, че веднага след изказването на мнозинството държавната телевизия прекъсна прякото предаване от парламента. Така или иначе изказването на Манолова не беше лично, а по гласуването на вота на недоверие.

Според нея, въпреки че опозицията не събра всички 77 гласа, с които разполага – той е бил успешен. Първо, защото е сменен министър. Второ, защото е стопирана далавера с пари от Европа, и трето, защото в крайна сметка са отпуснати пари за здравеопазване.

"Надяваме се, че ще нанесете корекции в политиката, която водите в тази сфера. Спрете се", посъветва ги още Мая Манолова.

Малко след това председателят Цецка Цачева изключи микрофоните й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
vn преди 13 години
като не разбираш питай чети защото излиза че "чукчата е писател а не читател"
79
1
 
3
 
! Отговори
чиновник преди 13 години
Яд ли ви е?
78
3
 
2
 
! Отговори
vn преди 13 години
абсолютно си прав xelian чиновниците долу 90 процента са лош наследствен генетичен материал и голяма част от тях хленчат постоянно по форумите вместо да работят за благо роду
77
0
 
10
 
! Отговори
NVM преди 13 години
Хайде ти господин световен икономист ми обясни тогава??? Хайде де как като намалим парите за образование ще има специалисти които да развиват страната??? Хайде де обясни ми как от 1 милиярд излишък сега има дупка в бюджета след като имаше анти кризистни мерки които уж работят??? щото аз не разбирам за това те питам
76
2
 
9
 
! Отговори
ха преди 13 години
Тези високопарни слова ги запази за партийното събрание на ГЕРБ.Ти явно много разбираш от икономика то в ГЕРБ много разбирате де за тва сме най-зле в ЕС.Време ви е да си ходите за доброто на народа.
75
18
 
7
 
! Отговори
turbosmile преди 13 години
Който иска ГЕРБ да спечели следващите избори да гласува "за" .
74
1
 
3
 
! Отговори
до 73 преди 13 години
Ква лична отговорност бе ***?Я да го навървят на дъщеря ти да видим така ли ше говориш?
73
1
 
5
 
! Отговори
56 преди 13 години
Ама са го избрали-на снимката,самодоволен.Египтолога ще ни мумифицира,сато не се справи зсравеоразването.Парите за здраве са дадени вотът е успешен и за едните ,и за другите,а от утре българинът продължава да плаща и повече за здраве.Здраве му кажи.
72
2
 
6
 
! Отговори
член на сик преди 13 години
Че ти и на тез избори си гласува за ГЕРБ бе мушморок на кого ги приказваш ти тез,провокаторче измислено?
71
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При БСП и ДПС също беше зле, освен че бяха некомпетентни ами и крадяха като невидели. ГЕРБ поне са само некомпетентни...
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами то само усмивки гледаме друго нищо.Има едно място кадето само се усмихват.Тази еуфория е само ваша,защото не ви пука за хората.
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 63: КАКВО ИСКАШ ДА КАЖЕШ ЧЕ ГРЕБ ТРЯБВА Д А НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЯКОЙ СИ ПОЛИЦАЙ И ТОВА ДЕТО ГО МЕТКА В ГАЩИТЕ СИ ,ТОВА Е ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ
68
6
 
5
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
Не знам дали има хора които се вързват на това за лошото наследство. Но има хора като теб които нищо не разбират от икономика и въпреки това коментират решенията на едно правителство на база на медийни публикации на продажни весници. ББ и Ц.Ц наистина се опитват да направят нещо. Но тая комунистичекса клика е проникнала навсякъде. Трябват масови съкращения навсякъде в всички министерства. Защото там има хора крадящи от 20 години. И не става въпрос за министри ми за обикновенни чиновници...
67
0
 
4
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Че не са изпуснали кокала
66
2
 
3
 
! Отговори
Онзи преди 13 години
И на какво отгоре се усмихват?
65
3
 
3
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
До преди вота разправяха че смяната на министъра и това което ГЕРБ били направили нямалко да промени нищо. Сега това била ЦЕЛТА на Вота. Да ги е** в мухлювците продажни и червени. А относно това кога изключила телевизията... Нека да не коментирам какво точно предаваше БНТ по време на управлението на Тройната коалиция.
64
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АМИ ЩЕ ИМ ИЗКЛЮЧАТ МИКРОФОНИТЕ ТОВА ДА НЕ Е СЕЛСКА СЕДЯНКА ,НАРОДА НЕ ИСКА ДА ГИ СЛУША ОСОБЕНО МАЯ МАНОЛОВА ,КОЯТО СТАВА ЗА ВСИЧКО ДРУГО ,Н О НЕ И ЗА ПАРЛАМЕНТА ,КАК НЯМАТ СРАМ ТЕЗИ ХОРА ,АКО ТЪРПЯХА СМИРЕНО СЕГА ЩЯХА ДА ИМАТ ПОВЕЧЕ ФЕНОВЕ ,АМА ТОВА НАГЛО И ЛИЦЕМЕРНО СКАЧАНЕ СРЕЩУ БОРИСОВ ИМ ОБРЪЩА ПАЛАЧИНКАТА
63
4
 
9
 
! Отговори
Омбудс-Ман Кеноби преди 13 години
Байно, ама ти наистина ли си го мислиш това?!?!?! Честно?!Наистина ли си мислиш, че Бойко и ЦвъЦВъ искат да направят нещо, при положение че имат цялата власт, парламент, министерски съвет, данс, полиция, напоследък и главния прокурор в техния хор пее, пък БСП и ДПС, които са в опозиция и половината са разследвани, та те, между две привиквания да дават показания, им пречат и не им позволяват да преборят престъпността?!?! Наистина ли вярваш, че Бойко ще ти вдига данъците и годините за пенсионира, заради ДПС и БСП, а не щото е некадърен да си напълни бюджета?! Щото "антикризисните" им мерки допълнително закопаха икономиката на България, и сега наистина няма с какво да се напълни този бюджет?! Въобще, чудя се, дали действително има хора, които да се връзват още на тези ***, съшити с бели конци истории, за лошото наследство?! И докога?!
62
2
 
13
 
! Отговори
NVM преди 13 години
прав си. хайде нали бяха за справедливост а вчера чета че полицаи изнасилвали 15 годишн а са глобени с 2000 лв. на това ли му викат спреведливост или пак БСП, ДПС, извънземните, Йети и който друг се сетиш са виновни. ми хайде малко отговорност де !!!
61
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО НА ГЕРБ ! ПАК ЗА ТЯХ Щ Е ГЛАСУВАМ ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,НИКОГА КОМУНИЗЪМ В БГ ОСОБЕНО ОТ ТЕЗИ ЛИЦА КОИТО СЕГА СА В ПАРЛАМЕНТА ,ЗЛИ И АГРЕСИВНИ ,АЛЧНИ И НАГЛИ