Министрите дойдоха усмихнати, усмихнати си отиват

ГЕРБ – благодарни на "Атака" въпреки гафа с Турция
Обновена: 8 окт 2010 11:01 | 8 окт 2010 10:24,
106
Министрите дойдоха усмихнати, усмихнати си отиват
Снимка: БГНЕС

Букет от цветни изрази подари на телевизионния ефир мнозинството от ГЕРБ, когато трябваше да обясни защо е гласувало "против" вота на недоверие.

Най-духовита обаче беше Снежана Дукова, която се изказа последна. Волно или не – тя направи аналогия с първите изявления на вече отстранената министърка Анна-Мария Борисова.

"Министрите дойдоха усмихнати, усмихнати ще си отидат", заяви развълнувано депутатката. В този момент министрите наистина се усмихнаха, но премиерът Бойко Борисов и днес избра да не присъства в залата.

Даниела Дариткова от ГЕРБ обаче припомни появяването му в сряда за няколко минути, когато Борисов се подписа върху плакатите с неговия лик, издигнати от опозицията.

"Това завърши щастливо само за ловците на автографи", обобщи резултата от първия вот на недоверие Дариткова.

"Страната се управлява от ГЕРБ. Свърши времето на политиканстването", уверено заяви в края на пламенната си реч тя.

На свой ред Дукова цитира още няколко народни мъдрости, като: "Напънала се планината, родила мишка" или "По пътя на истината има две грешки – да не го извървиш докрай или да не тръгнеш по него", а опозицията е допуснала и двете според оценката на депутата от ГЕРБ.

Два дни след шумния скандал в Народното събрание, предизвикан от Волен Сидеров заради посещението на турския премиер Реджеп Ердоган, националистът чу следните думи от управляващото мнозинство:

Още по темата
"Колегите от Атака доказаха своята лоялност и вярата, че ГЕРБ ще направят политики". Отново – от краткото обяснение за отрицателен вот на Снежана Дукова.

Един обаче от хората на Сидеров не подкрепи кабинета. Депутатът Камен Петков от „Атака“  гласува „Въздържал се“. 

"Циркът в Народното събрание продължава", бяха първите думи на носителката на най-личния автограф от премиера Бойко Борисов – Мая Манолова.

Тя излезе на трибуната, за да направи "лично обяснение", което обаче не можа да бъде чуто в национален ефир. Причината е, че веднага след изказването на мнозинството държавната телевизия прекъсна прякото предаване от парламента. Така или иначе изказването на Манолова не беше лично, а по гласуването на вота на недоверие.

Според нея, въпреки че опозицията не събра всички 77 гласа, с които разполага – той е бил успешен. Първо, защото е сменен министър. Второ, защото е стопирана далавера с пари от Европа, и трето, защото в крайна сметка са отпуснати пари за здравеопазване.

"Надяваме се, че ще нанесете корекции в политиката, която водите в тази сфера. Спрете се", посъветва ги още Мая Манолова.

Малко след това председателят Цецка Цачева изключи микрофоните й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
16
 
8
 
! Отговори
ДАнИеЛ преди 13 години
Другия път пак ще гласувам за ГЕРБ
59
2
 
9
 
! Отговори
Kalo преди 13 години
"'веднага след изказването на мнозинството държавната телевизия прекъсна прякото предаване от парламента.''Noment!
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, ай ся. Ами Марио Николов, президенсткия далавераджия къде е? И двама от ДПС и те заминаха натам, ама турски имена не помня.
57
3
 
21
 
! Отговори
Разочарован преди 13 години
В България всеки втори държавен чиновник е за затвора. Засега в затвора отидоха...... точно НИКОЛКО ! А мина година и половина? За мен това е достатъчно ! Нямат нито желание, нито възможности да наложат закона и държавността. ГЕРБ са пълно разочарование ! Засега само ПР, филми, реклами и обещания. Свършена работа .... НИКАКВА ! България става още по-скапана и бедна страна, просто до казана с меда хората са други !
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
днес прехвърчаха първите снежинки студено е иде зима, татко Бойко ще ни топли
55
0
 
11
 
! Отговори
СмаХнат преди 13 години
Словения, приятелю има много производства (за разлика от нас), когато си миеш зъбите с Вадемекум погледни къде е произведена, когато видиш електроуреди GORENJE пак помисли или полиуретановата пяна на ТКК и много други. 90% от производството на Словения заминава на запад - главно Германия и Австрия. Мога да дам още много примери специално за Словения, но ще се въздържа защото няма да ми стигне мястото
54
4
 
13
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
ПичКаквото те са правили сегашните го правят същото ! Даже са и по-нагли от тях да се прекриват, че са бременни с фалшиви болнични, да звънят и да натискат журналисти да не пускат репортажи за това как техни хора със заплата от 500лв. карат коли за над 100 000 евро и имат палати за милиони...... Незнам колко по-морални са ГЕРБ от предните но са същите !
53
3
 
4
 
! Отговори
попа преди 13 години
Какво прави Волен Сидеров, за да е по медиите когато няма пари за кампания - ами използва кампаниите по повод 300-хилядната подписка на ВМРО и СКАТ, и си прави няколко тенски, за да си направи малко реклама в национален ефир. Жалко е че народът не вижда опастността, ако се премахне границата ни с Турция - е вчера ДАНС правиха акция за радикалните учения.
52
3
 
0
 
! Отговори
NoName преди 13 години
Умнико в "Breaniak" питат за теб.... Кандидатирай се...... Нали им знаеш мотото : "Гавра с науката... " От къде си купи дипломата и колко а? Че не знаеш елементарни неща....
51
8
 
11
 
! Отговори
Бай село преди 13 години
Тези от ДПС и БСП са за затвора те окрадоха България,А СЕГА СЕ ПРАВЯТ НА НЕ ЛУК ЯЛИ И НЕ ЛУК МИРИСАЛИ. Досега мълчаха за тези незаконни строежи.Народа гладува ,ате замаци строят.Сега Бойко и Цветанов искат да направят нещо ,а те умишленно им пречат.Нека да се вземе всичко откраднато и да влезе в хазната а престъпниците в затвора.Аз поткрепям Бойко ,само че не искам да ми се увиличават данаците и годините за пенсиониране ,заради тези изменници.Те не служат на народа ,а за свои интереси .
50
5
 
10
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
брееее, сега слушам по БНТ тъпака димитрий станишевич...ми той нацяло е изкукал бе
49
5
 
13
 
! Отговори
Спасявайте се преди 13 години
На входовете на България трябва да бъде написано:"Прекрачили този праг , надежда всяка тука оставете!"За тази страна няма никакво бъдеще. Спасявайте се поединично !
48
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mnogo se radvam za gerp 4estito
47
2
 
14
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Абе ГЕРБ подкрепя Турция за ЕС повече, отколкото ДПС я подкрепяше !ФАКТ !А "Анти турската партия" АТАКА подкрепя ГЕРБ...... Я ми кажете каква е логиката на това ?
46
2
 
0
 
! Отговори
NoName преди 13 години
Ами поправиха по едно време едни локомотиви и взеха милиони, щото трявваше някой комунист да вземе комисионна, тъй като тука не можеха да им сложат климатици.... А умнико я ме светни щото не знам какво е икономика. Хихихихи
45
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

ДО 40/ платен милиционер - драскач на щат в ЧЕРВЕНАТА МОНАРХИЧЕСКА ПАРТИЯ ГъРБ!!! В Н И М А Н И !!!Пълно е с платени имитатори от КОМУНИСТИЧЕСКАТА ГЕРБ-ерова централаПишат под чужди имена!!!ЛЕСНО РАЗПОЗНАВАЕМИ СА ОТ ОРИГИНАЛИТЕСега при мен, утре ще пишат и под Вашите имена......ЦЕЛТА ОПРАВДАВА СРЕСТВАТА ИМ:ВАЖНО Е ТАКИВА КАТО КАЛИНКА ИЛИЕВА ДА СИ СТОЯТ ВЪВ ВЛАСТТА И ДА ПРЕДСТАВЯТ ФАЛШИВИ БОЛНИЧНИ...
44
0
 
3
 
! Отговори
NVM преди 13 години
ако оцелеем обикновенните граждани по правилния път ....
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еи ***, икономиката не е само производство. кажи ми Словения какво производства има!!!
42
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП и ДПС пак се изложихана следващите избори няма да се намерят луди да гласуват за тях
41
4
 
3
 
! Отговори
NOname преди 13 години
Ей на това му викам ПЛАТЕНА КОМУНИСТИЧЕСКА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ