Министрите дойдоха усмихнати, усмихнати си отиват

ГЕРБ – благодарни на "Атака" въпреки гафа с Турция
Обновена: 8 окт 2010 11:01 | 8 окт 2010 10:24,
106
Министрите дойдоха усмихнати, усмихнати си отиват
Снимка: БГНЕС

Букет от цветни изрази подари на телевизионния ефир мнозинството от ГЕРБ, когато трябваше да обясни защо е гласувало "против" вота на недоверие.

Най-духовита обаче беше Снежана Дукова, която се изказа последна. Волно или не – тя направи аналогия с първите изявления на вече отстранената министърка Анна-Мария Борисова.

"Министрите дойдоха усмихнати, усмихнати ще си отидат", заяви развълнувано депутатката. В този момент министрите наистина се усмихнаха, но премиерът Бойко Борисов и днес избра да не присъства в залата.

Даниела Дариткова от ГЕРБ обаче припомни появяването му в сряда за няколко минути, когато Борисов се подписа върху плакатите с неговия лик, издигнати от опозицията.

"Това завърши щастливо само за ловците на автографи", обобщи резултата от първия вот на недоверие Дариткова.

"Страната се управлява от ГЕРБ. Свърши времето на политиканстването", уверено заяви в края на пламенната си реч тя.

На свой ред Дукова цитира още няколко народни мъдрости, като: "Напънала се планината, родила мишка" или "По пътя на истината има две грешки – да не го извървиш докрай или да не тръгнеш по него", а опозицията е допуснала и двете според оценката на депутата от ГЕРБ.

Два дни след шумния скандал в Народното събрание, предизвикан от Волен Сидеров заради посещението на турския премиер Реджеп Ердоган, националистът чу следните думи от управляващото мнозинство:

Още по темата
"Колегите от Атака доказаха своята лоялност и вярата, че ГЕРБ ще направят политики". Отново – от краткото обяснение за отрицателен вот на Снежана Дукова.

Един обаче от хората на Сидеров не подкрепи кабинета. Депутатът Камен Петков от „Атака“  гласува „Въздържал се“. 

"Циркът в Народното събрание продължава", бяха първите думи на носителката на най-личния автограф от премиера Бойко Борисов – Мая Манолова.

Тя излезе на трибуната, за да направи "лично обяснение", което обаче не можа да бъде чуто в национален ефир. Причината е, че веднага след изказването на мнозинството държавната телевизия прекъсна прякото предаване от парламента. Така или иначе изказването на Манолова не беше лично, а по гласуването на вота на недоверие.

Според нея, въпреки че опозицията не събра всички 77 гласа, с които разполага – той е бил успешен. Първо, защото е сменен министър. Второ, защото е стопирана далавера с пари от Европа, и трето, защото в крайна сметка са отпуснати пари за здравеопазване.

"Надяваме се, че ще нанесете корекции в политиката, която водите в тази сфера. Спрете се", посъветва ги още Мая Манолова.

Малко след това председателят Цецка Цачева изключи микрофоните й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
6
 
! Отговори
мозила преди 13 години
Десет плюса да ти пиша,ама само един е предвиден .........
19
6
 
15
 
! Отговори
1 преди 13 години
С това АТАКА доказа, че е ПроТурска партия финансирана от турските тайни служби за да мотивира турците да гласуват за ДПС !Ясно сега си имаме 3-на коалиция ДПС, ГЕРБ и АТАКА...
18
8
 
18
 
! Отговори
ОмбудсІман Кеноби преди 13 години
Че ти какъв по голям провал от тях чакаш?! :)))))))))))))Смея се, но то е жлако, не е смешно положението!Децата *** от ЛЕЧИМИ дори и в Африка заболявания, докато ги разкарват между фалирали или закрити болници, куките дори са недоволни, въпреки че има наливат най много пари от всички останали на бюджетна издръжка, влаковете летят един срещу друг, щото началниците на ЖеПето са сменене с верни милиционерски кадри, някакви млади пичета, назначени по роднинско-партийна линия забременяват и се крият, пък парите за земеделие си стоят във фондовете, че и Европата ни глобява...през това време обаче, министърът дегустира луканка "Стара планина" в Пикадили, Черепа, щеше уж да строи магистрала, той взе че обяви фалит....пък и бюджета се провали....какво още трябва да се провали, за да си признаете, че не ставате! Че премиера е *** като ***, че финансовия изпълнява чужди поръчки и въобще не му дреме за България и т.н...и т.н.....?!?!
17
6
 
15
 
! Отговори
Николина преди 13 години
Всеки умен Българин знае, че най-големите комунисти - Любен Гоцев и Виктор Вълков създадоха и дърпат конците на другаря Борисов. Но всеки народ си заслужава управниците и най-вече съдбата , било то и ***.
16
3
 
0
 
! Отговори
NoName преди 13 години
Хехехе, бъркаш.... жестоко.....
15
2
 
7
 
! Отговори
. преди 13 години
Скромното ми мнение е ,че ЩЕ ПОЗНАЕМ "ЧОВЕКЪТ" или "МЕСИЯТА"която чакаме толкова години,ако на избори,партията му не получи 50% гласове, И ТОЙ,НЕ СЪСТАВИ КОАЛИЦИЯ С ПАЛЯЧОВЦИ КАТО ВОЛЕН СИДЕРОВ ИЛИ ПРОВАЛИЛИ СЕ ВЕЧЕ ПОЛИТИЦИ И ОТКАЖЕ ДА УПРАВЛЯВА ЗАВИСЕЙКИ ОТ ТЯХ,И ЗАЯВИ,ЧЕ ЩЕ УПРАВЛЯВА ЕДВА ТОГАВА КОГАТО ПОЛУЧИ ДОСТАТЪЧНО ГЛАСОВЕ.ТОВА Е ,ХОРА,ДАНО ДОЖИВЕЕМ ТАКОВА НЕЩО !
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като ти чета изказа за сетен път се убеждавам каква гмеж сте вие комунистите, готови сте да се отречете от всичко само и само да ни убедите, че вече сте демократи и нямате нищо общо с "майката Партия" и съм сигурен, че си извивал гръкляни само пред компютъра.
13
5
 
16
 
! Отговори
Мая Манолова преди 13 години
Циркът на червените комунисти продължава.
12
1
 
35
 
! Отговори
колибри преди 13 години
Караха се,караха в ефир,а в кулоарите плеснаха с ръце и се прегърнаха! Отпред политиците,отзад мафиотите,а само по средата - ние - ***.
11
2
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
Аман от гейове в тази страна
10
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така е, по - нагли от комунистите няма. Познати със своята политическа хамелеонщина, готови да се прбоядисат веднага и да си сменят политическите възгледи на секундата щом усетят,че изпускат кокала на властта. Най-нагледен пример са в ГЕРБ, компрометирани политически аутсайдери изгонени от другите партии поради непригодност, то и в АТАКА сте същите *** - страхливи националисти, крякащи само тогава когато ви е изгодно!!
9
11
 
8
 
! Отговори
NoName преди 13 години
Точно така, че не ви извихме гръкляна комунистически 89 година сега ни се подигравате комуинистически изверги нали?Ама то никога не е късно да ви пратим при Маркс, Енгелс и Ленин нали?
8
18
 
21
 
! Отговори
ГЕРБер преди 13 години
Какво стана, комунисти? Нали ГЕРБ щеше да се провали?Пак си направихте "сметката без кръчмаря".;)
7
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Знаеш ли колко е разликата между цирк"Мафиозо комунистически" и цирк "Герберски" НИКАКВО артистите от една трупа само дрехите им различни меда е за циркаджиите а сеира е за народа
6
8
 
20
 
! Отговори
Атака преди 13 години
За това се казва "Нагъл като комунист"
5
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти все ще си на дъното, защото предпочиташ да гледаш циркове!!!
4
9
 
2
 
! Отговори
ali преди 13 години
da vigo turya
3
21
 
30
 
! Отговори
NoName преди 13 години
По-добре да гледам цирк "Гербаджийски", отколкото цирк "Мафиозо комунистически"..... 20 години го гледах и все сме на дъното....
2
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цирк Балкански, Цирк Гербаджийски, Цирк Добрич...
1
24
 
32
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
Само комунистите и фесовете дойдоха днес наакани, а си тръгнаха посрани !!!