Министрите дойдоха усмихнати, усмихнати си отиват

ГЕРБ – благодарни на "Атака" въпреки гафа с Турция
Обновена: 8 окт 2010 11:01 | 8 окт 2010 10:24,
106
Министрите дойдоха усмихнати, усмихнати си отиват
Снимка: БГНЕС

Букет от цветни изрази подари на телевизионния ефир мнозинството от ГЕРБ, когато трябваше да обясни защо е гласувало "против" вота на недоверие.

Най-духовита обаче беше Снежана Дукова, която се изказа последна. Волно или не – тя направи аналогия с първите изявления на вече отстранената министърка Анна-Мария Борисова.

"Министрите дойдоха усмихнати, усмихнати ще си отидат", заяви развълнувано депутатката. В този момент министрите наистина се усмихнаха, но премиерът Бойко Борисов и днес избра да не присъства в залата.

Даниела Дариткова от ГЕРБ обаче припомни появяването му в сряда за няколко минути, когато Борисов се подписа върху плакатите с неговия лик, издигнати от опозицията.

"Това завърши щастливо само за ловците на автографи", обобщи резултата от първия вот на недоверие Дариткова.

"Страната се управлява от ГЕРБ. Свърши времето на политиканстването", уверено заяви в края на пламенната си реч тя.

На свой ред Дукова цитира още няколко народни мъдрости, като: "Напънала се планината, родила мишка" или "По пътя на истината има две грешки – да не го извървиш докрай или да не тръгнеш по него", а опозицията е допуснала и двете според оценката на депутата от ГЕРБ.

Два дни след шумния скандал в Народното събрание, предизвикан от Волен Сидеров заради посещението на турския премиер Реджеп Ердоган, националистът чу следните думи от управляващото мнозинство:

Още по темата
"Колегите от Атака доказаха своята лоялност и вярата, че ГЕРБ ще направят политики". Отново – от краткото обяснение за отрицателен вот на Снежана Дукова.

Един обаче от хората на Сидеров не подкрепи кабинета. Депутатът Камен Петков от „Атака“  гласува „Въздържал се“. 

"Циркът в Народното събрание продължава", бяха първите думи на носителката на най-личния автограф от премиера Бойко Борисов – Мая Манолова.

Тя излезе на трибуната, за да направи "лично обяснение", което обаче не можа да бъде чуто в национален ефир. Причината е, че веднага след изказването на мнозинството държавната телевизия прекъсна прякото предаване от парламента. Така или иначе изказването на Манолова не беше лично, а по гласуването на вота на недоверие.

Според нея, въпреки че опозицията не събра всички 77 гласа, с които разполага – той е бил успешен. Първо, защото е сменен министър. Второ, защото е стопирана далавера с пари от Европа, и трето, защото в крайна сметка са отпуснати пари за здравеопазване.

"Надяваме се, че ще нанесете корекции в политиката, която водите в тази сфера. Спрете се", посъветва ги още Мая Манолова.

Малко след това председателят Цецка Цачева изключи микрофоните й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
11
 
10
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
Бесни са червено-турската крадлива шайка, че Дянков им спря краденетос хеликоптери им снима незаконните палати и събира данъцибезделник Номер 1 крадлив Доган се скри в миша дупка, дори турския Премиер Ердоган се отрече официално от него.Трудни времена настъпиха за горките крадльовци, а народа се радва, че има възмездие.Мачкай Бойко, с теб сме! пътя е правилен.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо ти на колко си ? Роден съм преди 9-тия конгрес на БКП.Така ,че всички номера на Червените са ми ясни.
38
0
 
0
 
! Отговори
Омбудс-Ман Кеноби преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Да!Тези неща се ПРЯКО СЛЕДСТВИЕ от гербавото управление!От мизерията, която причиниха в болниците, като не им плащат по половин година за ВЕЧЕ СВЪРШЕНАТА работа, са следсвие смъртните случаи. От безумните им роднинско-партийно-милицинерско-пожарникарски назначения е следствие блокирането на фонд Земеделие. От същите "правоверни" замени на ръководители с многогодишен стаж с хора без хабер за работата, са неразбориите и в железниците, и навсякъде другаде. От лобистките мераци да се облагодетелстват "наши" фирми е следствие, че национално значими проекти се дават на най големите мошеници.... Точно за тези простотии, много трудно може пак да бъде обвинен Станишев! Той, по принцип, не е стока, но в момента е в десета глуха! Господин никой! Каквото е осрал, осрал го е до изборите! Проблемът е, че Боко продължва да цвъка...че даже на места и повече от Станишев!!! Затова, хората започват все повече и все по често да се питат, защо аджеба ни трябваше да го сменяме, като тия новите и те са като него! Не го ли проумявате това?! Хората не обичат Станишев, а в Бойко все повече забелязват един нов, прероден Станишев! Същия некадърник и е нормално да се чувстват прекарани!!! Толкова ли е сложно?! Вижте се! Вижте простотиите които творите! Те са проблема!!! А не, че някой иска Станишев да се върне!!!
37
4
 
3
 
! Отговори
NoName преди 13 години
А е Ванко, то от 20 години икономика няма е бро. За да има икономика трябва да има производство, а от 20 години всичко е търговия сляп ли си? Даже Кремиковци го закриха..... отдавна.....
36
5
 
7
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Проблемът си е нашите чипове. Писанията на гербаджиите са почти идентични с писанията на "работници" във вестник "Работнически дело" в които подкрепяха и се възхищаваха от правилната партийна политика и ругаеха разни пречещи фактори, като международния империализъм. Доста от противниците им са на тяхното ниво. А бългалската икономика умира, защото само с приказки и партийно строителство не става. Парите отиха при хора без никакви умения. Наистина не виждам светлина в тунела!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На колко години си? Вярваш ли си на всичко това?
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червени *** Бате Бойко си знае работата.Защо не го питате Доган дали не е подпукан.Обяснете на неговите фирми ,че никой не ги закача.Сигурно ще ви повярват и ще им се иска да е така.Колкото до Сидеров не е направил никакъв гаф.Както и Божидар Димитров.Между държавите отношенията трябва да са добри, но отвреме навреме някой трябва да им подсказва как седят нещата наистина.
33
5
 
8
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
"Министрите дойдоха усмихнати, усмихнати си отиват"АНА-МАРИЯ БОРИСОВА ГИ Е ЗАРАЗИЛА С УСМИФКИ ЗА ОТМЪЩЕНИЕ..."ГЕРБ благодарни на "Атака" въпреки гафа с Турция"СКОРО КАТО ВИ ОПРАВИ НЕПРЕДВИДИМИЯ ВОЛЕН, ЩЕ СТЕ МУ БЛАГОДАРНИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ
32
6
 
16
 
! Отговори
Неутрален преди 13 години
Като Ви чета глупостите, чак ме напушва смях.Какво искате Вие гербери, атакисти, сини, бембяни и червени? Да не би на предишното правителство да минаваха вотовете? Те си изкараха мандата, със сигурност ще го изкарат и Герберите. Само, че с тази разлика, че след край на мандата им, народа ще се е стопил, ще е дрипав и бос. Но за Вас е важно ББ да ви лъже всяка минута и всеки миг.Ще плачете за предишните и ще се проклинате за глупостта си.
31
1
 
5
 
! Отговори
Гостъ преди 13 години
НЯМА, но те са по-точно *** !!!
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ниско IQ, много ниско!!!
29
4
 
10
 
! Отговори
сааДСССС преди 13 години
Абе пич, кажи ми един от ГЕРБ който да не е бил комунист, поне един.
28
4
 
2
 
! Отговори
ДО 19 преди 13 години
Вече се съгласих че трябва спешна здравна реформа щом такива като теб не са в специализирани лечебни заведения за активно лечение!
27
7
 
14
 
! Отговори
Керкенез преди 13 години
Доган излезе пророк. Бойко наистина е ***.
26
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ е партия без политическо лице. Обещаха да подпукат Доган, а той все още им гледа сеира. Присвояват ту оттам, ту отсам себе си разни идеи, затова управляват и законотворстват без ясна национална стратегия. без АТАКА щяха да са за мустака - бламирани до дупка. Замлъкнаха за енергийните проекти, на път са да превърнат системата в тоталитарна,разбиха вялия , но все пак досега наличен парламентаризъм, унищожиха всичко социално... Болшевишки олигоизмекяри, не партия на гражданите - това са ГЕРБ
25
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Волен Сидеров ще се моли и на турския бог само и само да не изтърве кокала !
24
11
 
5
 
! Отговори
NoName преди 13 години
И всичко това е следствие от 1 годишното управление на ГЕРБ или от 20 годишното разрушително действие на партията Майка, че не разбрах?
23
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нагли,гадни ***,търсят под вола теле!ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ СПИРА РАЗВИТИЕТО НА ДЪРЖАВАТА!Всички разбраха,че битката е не защото потъпкаха идята-СВОБОДА,РАВЕНСТВО,БРАТСТВО,а защото спряха осъществяването на новите идеали на българските комунисти-КРАЖБА,ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА,СРАСТВАНЕ НА ОГРАБЕНИЯ КАПИТАЛ С ПОЛИТИКАТА,ВРЪЩАНЕ НА БГ В ТУРЦИЯ,ПРЕВРЪЩАЙКИ Я В ТУРСКИ ВИЛАЕТ И ПО ТОЯ НАЧИН ЗАБИВАЙКИ Я В ТУРСКИ КИНЕФ!ДОЛУ БСП И ГЪЗОЛИЗЦИТЕ ИМ ДПС!
22
7
 
8
 
! Отговори
АТАКА преди 13 години
Тези от ДПС и БСП какво се правят на не лук яли не лук мирисали, та нали те окрадаха държавата -всички са свързани като свински чърва.Защо досега са мълчало за тези незаконни строежи и кой знае колко още такива има.Как може по време на криза те строят палати а народа гладува.Крали ,крали та са се забравели ,а сега имат наглостта да искат вот на недоверие.Тряба всички да излезем на атака срещу тези маскари,само народа може да ги вкара в затвора.Искаме да се върне откраднатото ида влезе в хазната.
21
8
 
6
 
! Отговори
Таласъмчо преди 13 години
Атака са лоялни, но ГЕРБ не са лоялни към тях.