Какво ли не ме наричат, изпъшка Дянков

А аз само си върша работата, убеден е финансист №1
Обновена: 4 ное 2010 09:43 | 4 ное 2010 09:43,
125
Какво ли не ме наричат, изпъшка Дянков
Снимка: БГНЕС

"Какво ли не ме наричат – аз си върша работата. Знам, че с поста министър на финансите идват много негативи, но не ми прави впечатление", коментира финансовият министър Симеон Дянков.

"България е една от малкото държави в тежка икономическа криза, която успя да направи пенсионна реформа – това за нас е голям успех", похвали се той.

Финансист №1 на държавата добави, че по сметките на НОИ през 2017 г. ще бъде изчистен дефицитът – "аз съм финансов министър и не съм в кръчма, за да се хващам на бас", обяви той.

"Това не е първият път, когато става нещо подобно от руска медия – на няколко пъти пращаха или мен, или премиера на тайни преговори в Москва, като после се оказваше, че ние въобще не сме били в Москва", коментира той пред Нова тв публикацията в ИТАР-ТАСС, където премиерът Бойко Борисов е заявил, че сърдечно подкрепя АЕЦ "Белене".

"Всъщност се оказва, че премиерът никога не е давал такова интервю", каза Дянков.

На въпрос за протестите на студентите и учените, Дянков отговори, че науката трябва да се прави главно в университетите. За него най-добрата наука се прави именно там.

Още по темата
"Аз съм твърд радетел – по-доброто качество трябва да се стимулира и държавата дава там парите си", уточни още Дянков.

Вицепремиерът обясни и какво е имал всъщност предвид с думите "Не ходете в Софийския университет": "Казах го пред студенти за УНСС, като имах предвид какво означава за тях мобилността".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: БеленеНОИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
5
 
9
 
! Отговори
pepi преди 13 години
Ние "гражданите" няма ли по някакъв начин да подкрепим Докторите ......или на нас ни харесва как ни лекуват с тези пътеки....все пак докторите защитават и нашите интереси.........пък може и Дянков да изгоним най на края !!!!!!!
76
4
 
24
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели,Какво ни интересува егото, на това парвеню, когато.- Чакаме Парламента, Правителството и Президента, да започнет да спазва "Харта за правата на човека", залегнала в Конституцията на Р.Б., и неразделна част от подписаната от България Лисабонската стратегия: Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа." Какви са минималните изисквания:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 211лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 634лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. При по-малко се извършва Национален геноцид децата възпроизвеждат нацията...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2008лв., а средната заплата е само 640лв...Това означава, че:- При двама работещи на средна заплата, семейния доход е 1280 лева или по 320 лв., което е по-малко дори от необходимата издръжка за едно дете...- Излиза, че 70% от работещите (1.8 милиона) и техните деца са Социални аутсайдери, което прави около 5.0 милиона- Към тази цифра трябва да прибавим и 90% от пенсионерите - около 1.6 мил.Истината:- 6.6 милиона от българското население са Социални аутсайдери. - Да не забравяме и около 0.5 милиона, живеещи с доходи под Границата на глада от 211лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 7.1 милиона, а всичко това е: - Грубо потъпкване на Хартата за правата на човека!Извод:- В България живеят Нормално около 0.3-0.5 милиона души - Помните ли кой написа - НАРОДЕ...????, а неговия съратник добави Кой те в таз робска люлка люлее?А ехото отговаря Парламент, Правителство и Президент
75
3
 
6
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Не!!Никога!Просто поръчва пица.
74
12
 
19
 
! Отговори
От мен преди 13 години
Тоя на снимката или е пиян ,или дрогиран. Погледнете го!
73
5
 
14
 
! Отговори
Аз преди 13 години
"Maлко са хората, които разбират Дянков колко много работа е свършил. А не да вика ДАЙ!"Да. И от ден на ден стават все по-малко. Приди да кажем на Дянков "дай", той ни казва "дай данъци". Така че не виждам защо да не интересувам какво правят с парите ми Отделен е въпросът, че хората му казват: "Вземи от МВР и дай на образованието, културата и здравеопазването!" Е, може и да ме обявиш за ***, но да, не го разбирам.
72
18
 
11
 
! Отговори
Стоил Фърчипатков преди 13 години
Лекарски простести имаше и при Костов, Сакса и Сергейчо. Учените и тогава скачаха, университетите също.....Разликата е, че предишните и едно шосе не оставиха, а сегашните градят та пушила се дига....При всички положения правят повече, така че все още имат един глас от мен за другите избори.
71
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този мързелив и неук народ трябва да бъде дисциплиниран насилствено!!!
70
3
 
19
 
! Отговори
ПАРИТЕ! преди 13 години
Дянков кажи къде са парите ни - от здравни и пенсионни вноски! Колко са закупените американски облигации и защо тези пари не се инвестират в България!
69
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Равенство няма дори при инсектитеКойто го търси да заминава за Сев. Кореа
68
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Дянков, най-добрия финансов министър!факт
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хлъц - пий една вода, а!
66
6
 
8
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели,Пари за пенсионната система, има и при днешното нива на вноските, но!1. Дори и най-развитите държави не могат да поддържат Пет паралелни пенсионни системи, както е у нас, Солидарна, Капиталова лична (но защо частна), Пофесионална и Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... 2. Пак от гражданите се събира и данък Обществено осигуряване, с който се плаща Конституционното зъдължение на Държавата Социалното осигуряване!!! Парите за пенсии и здраве са достатъчни, но само ако Държавата и Гражданина си плащат Конституционните задължения, като:1.Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна система, плащана от работещия и работодателя му и отчитаща трудовия стаж, личния принос и времето за самоосигуряване, подпомагана от Общата капитарова система(личния коефициент отчита категорията труд)2. Държавата поема изцяло, чрез бюджета, Конституционните си Социалните задължения(Чл.51 от К-ята)Днес:1. Парите за "втора" пенсия и "професионалните", се крадат от олигархията, собственик на тези фондове, която ги налива в собствените си предприятия, което е Главната причина за съществуването на Сивата икономика, неплащаща социалните си задължения (ето това се нарича Параграф 22)2. Чрез Противоконституционния (Чл.60) "Таван" на осигуровките, годишно от задължителните социални системи се крият над 1 милиард лева..., а от Девидентите и доходите от наеми, се пестят още толкова...3. Любимите на чиновниците и бизнесмените Квази пари, като ваучери, "безплатни дрехи", пътувания и т.н., също не се облагат "пенсионно" и здраво..., а на всичко отгоре, се приспадат и от данък печалба4. Почти 1 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и се получават пенсииИ накрая: - Това, че някой днес има големи доходи не означава, че утре не може да ги загуби..., та нали нали фалиралите фирми са мършата, която храни оцелелите, до следващата кризаПо Конституция ужким всички сме равни, но изглежда както и при Комунизма, някои са По-равни
65
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
спомням си първото му публично изявление след сформиране на този кабинет - лятото на 2010 при Цветанка Ризова! Тогава обяви, че през април, май следващата (2010 г.) България ще излезе от кризата. Купешки приказки, аргументи - дрън-дрън!Не само че не излязохме, ами още повече, закризихме! Тоя ако е мъж с мъжете ще си подаде оставката и ще си ходе там от дето е дошъл. Последното го разбирайте както искате ;)
64
11
 
5
 
! Отговори
Вw преди 13 години
*** крадоха Ядоха но дойде време да се плаща ...Ха сега да видим как ще плащате АЙДУЦИ НЕЩАСТНИ САМО ЗНАЕТЕ ДА КРАДЕТЕ ...КОЛЕЛОТО СЕ ЗАВЪРТЯ
63
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каквото и да го наречеш - все му е малко ;)Ти го плюеш, то вика "Дъжд вАли"!...Вицепремиерът обясни и какво е имал всъщност предвид с думите "Не ходете в Софийския университет": "Казах го пред студенти за УНСС, като имах предвид какво означава за тях мобилността".За такива приказки и последвалото обяснение, пърДянков за мен си е чиста нула, ама с две дупки!
62
7
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Този е пълен некадърник! На едно магаре плявата не може да раздели, седнал да оправя финансите на държавата! Видяхме му "способностите" - опоска ни фондовете за щяло и нещяло, после вика - увеличаване на данъци и осигуровки, глоби, цени и т.н. Управлява на принципа - вземам от парите на хората за здраве и пенсии за инфрактруктури например или за някой и друг "лувър", а хората - кучета ги яли, те ще работят до гроб, няма да се лекуват, абе изобщо рекетьорска му работа! Грам свършена работа няма!
61
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** наричали ли са те?Ако не са...такъв си!
60
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДЯНКОВ ТИ СИ ***. ПЛАТЕН ОТ САЩ И ТУРЦИЯ ДА РАСИПЕ БЪЛГАРИЯ.
59
12
 
1
 
! Отговори
Хлъц преди 13 години
Напротив Пепи, доста се бъркашбезработицата не се брои по тези, на които им плащат от борсатаима си регистър на трудовите договори, за който ти явно не си чуваладори безработицата е по-ниска, защото много хора работят без договори в сивата икономика, сезонни работници, продавачи по пазари, келнери и бармани, строителни работници....да спомена и ***, сутеньори, наркопласьоривсички тези работят, но се пишат безработни
58
3
 
14
 
! Отговори
pssi преди 13 години
на този не трябва да му се вярва! Усуква, замотва, казва едно, пък после се оказва друго, за което пак се обяснява, и т.н. Май ни мисли за балами. А не сме ли?