Какво ли не ме наричат, изпъшка Дянков

А аз само си върша работата, убеден е финансист №1
Обновена: 4 ное 2010 09:43 | 4 ное 2010 09:43,
125
Какво ли не ме наричат, изпъшка Дянков
Снимка: БГНЕС

"Какво ли не ме наричат – аз си върша работата. Знам, че с поста министър на финансите идват много негативи, но не ми прави впечатление", коментира финансовият министър Симеон Дянков.

"България е една от малкото държави в тежка икономическа криза, която успя да направи пенсионна реформа – това за нас е голям успех", похвали се той.

Финансист №1 на държавата добави, че по сметките на НОИ през 2017 г. ще бъде изчистен дефицитът – "аз съм финансов министър и не съм в кръчма, за да се хващам на бас", обяви той.

"Това не е първият път, когато става нещо подобно от руска медия – на няколко пъти пращаха или мен, или премиера на тайни преговори в Москва, като после се оказваше, че ние въобще не сме били в Москва", коментира той пред Нова тв публикацията в ИТАР-ТАСС, където премиерът Бойко Борисов е заявил, че сърдечно подкрепя АЕЦ "Белене".

"Всъщност се оказва, че премиерът никога не е давал такова интервю", каза Дянков.

На въпрос за протестите на студентите и учените, Дянков отговори, че науката трябва да се прави главно в университетите. За него най-добрата наука се прави именно там.

Още по темата
"Аз съм твърд радетел – по-доброто качество трябва да се стимулира и държавата дава там парите си", уточни още Дянков.

Вицепремиерът обясни и какво е имал всъщност предвид с думите "Не ходете в Софийския университет": "Казах го пред студенти за УНСС, като имах предвид какво означава за тях мобилността".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: БеленеНОИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
11
 
! Отговори
Дени преди 13 години
А ти защо им вярваш.Безработицата скача и тази статистика не е реална. Още повече хората не се регистрират в бюрата ,защото знаят ,че работа там няма. И много от тях не са съкратени ,а са принудени да бъдат осовбодени по взаимно съсгласие. Инфлацията не е никак ниска на фона на кризата и депресията. Пари има , но не се разпределят правилно , харчат се за безумните привилегии на раннопенсионираните.Такова нещо в Европа и в света няма .Много администрация -малко работа. Много роми -много разходи.
56
1
 
14
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Той по-добре да си повтаря по-често имената, с които го наричаме, но по-важното е, че от работата му няма никакви положителни резултати. Сам може да види изследване на Световната банка, откъдето довтаса, че условията за инвестиции в България са същите, както през 2006!Абсолютен некадърник - но идеално вписващ се в едно некадърно управление като цяло. Все друг им е виновен!
55
3
 
12
 
! Отговори
9.11 преди 13 години
Ей, мяукащият! Ако за тебе икономиката е да събираш данъци и такси, без произвдодство за нас не е! Няма ли производство, заводи, фабрики нали се сещаш какви ще ги вържеш? Фалира държава сме и оправия няма да има, защото истинските дупки, в които се наливат милиарди остават! Няма как да ги запълним при толкова лапачи и все по-малко даващи. Защо не ги затваряте от ГЕРБ, а само дайте? Не питате обаче от къде ще вземем. Е, до време е. После, "сори тряаа тръгвам".
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянкофф , както и да те наричат все е вярно да знаеш....
53
1
 
1
 
! Отговори
Евгени преди 13 години
Ха това се питам и аз :) Нещо информационната мъгла седи ...
52
7
 
0
 
! Отговори
ne vi li e sram преди 13 години
Ei taka narechenite jurnalisti ot Dnes.bg, ne vi li e sram da slagate takiva snimki!!!Vseki chovek ima dostoinstvo i s taki snimki vie go nakarniavate. Bez znachenie dali e Diankov, baba vi, ili diado vi...Tova e edin priznak za tova kak Dnes.bg stava edin "zhalt" sait, koito samo pretendira da bade chast ot obektivnata jurnalistika.Razocharovashto!!!
51
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
марш от българия продажник с мазна косица
50
1
 
14
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели,Какво ни интересува егото, на това парвеню, когато.- Чакаме Парламента, Правителството и Президента, да започнет да спазва "Харта за правата на човека", залегнала в Конституцията на Р.Б., и неразделна част от подписаната от България Лисабонската стратегия: Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа." Какви са минималните изисквания:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 211лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 634лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. При по-малко се извършва Национален геноцид децата възпроизвеждат нацията...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2008лв., а средната заплата е само 640лв...Това означава, че:- При двама работещи на средна заплата, семейния доход е 1280 лева или по 320 лв., което е по-малко дори от необходимата издръжка за едно дете...- Излиза, че 70% от работещите (1.8 милиона) и техните деца са Социални аутсайдери, което прави около 5.0 милиона- Към тази цифра трябва да прибавим и 90% от пенсионерите - около 1.6 мил.Истината:- 6.6 милиона от българското население са Социални аутсайдери. - Да не забравяме и около 0.5 милиона, живеещи с доходи под Границата на глада от 211лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 7.1 милиона, а всичко това е: - Грубо потъпкване на Хартата за правата на човека!Извод:- В България живеят Нормално около 0.3-0.5 милиона души - Помните ли кой написа - НАРОДЕ...????, а неговия съратник добави Кой те в таз робска люлка люлее?А ехото отговаря Парламент, Правителство и Президент
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Данните са такива каквито ги пишат , а дали са верни е друг въпрос!
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както и да те нарекат, все ще е слабо... по-неподготвен и направо луд министър никога не е имало... Може би само оная здравната, срещната на завой до Велико Търново... но ти все пак си финансов министър... взимай си капелата и си бягай в световната банка да разоряваш други държави... в Азърбейджан все още те "благославят"...
47
2
 
13
 
! Отговори
пепи55 преди 13 години
Намалява....? Защото хората, които бяха съкратени в началото на годината вече не са на борсата . Т.е. вече не им плащат и ти няма как да разбереш в къщи ли са, в сивата икономика или в чужбина . Тази статистика се води по брой регистрирани на борсата. При неработеща икономика, къде да отидат? За съжаление държавните длъжности са ограничени.
46
5
 
17
 
! Отговори
Цербер преди 13 години
Приходите в хазната да не зависят от баба ми. Приходите зависят от икономическата политика на правителството, а такава няма. Пенсионната реформа е един лист А4 с две графики и т.н. Фалита ни е сигурен и само заслепена герболетка не го вижда.
45
2
 
10
 
! Отговори
nue преди 13 години
държава трябва да подкрепи БАН, както винаги е правила. но БАН трябва да бъде малко по- пазарно ориентиран. от разработки се печели и то доста.както НАСА е клиент на фирмата в която работя, така може да стане и клиент на БАН. Огромният потенциал на БАН просто не се изплозва и продава, но за това си е виновен БАН и неговото ръководство!
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Снимките на политици в сайта просто къртят.
43
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Със отраднатите 20 милиарда от ***, ако се върнат на Бълария, ще сме най-богатите граждани на Европа, със безплатно образование, безплатно лечение и полицаите по пътя кафе ще ни поднасят .. усмихнати....
42
5
 
11
 
! Отговори
kotarak преди 13 години
"......... аз си върша работата...." Че те и другите това казват за себе си, а все сме най-бедни и най-последни в Европа.
41
13
 
15
 
! Отговори
Саллахадин преди 13 години
Аз така и не разбрах защо всички го хулят? Толкова пари има, толкова дава. Даже ако може нека по-малко дава. БАН не върши това за което е създаден, болниците лекуват неосигурени пациенти с отпуснатите им пари (а всички ние които се осигуряваме трябва да доплащаме и без това), университетите ни произвеждат главно сервитьори с висШо.....Ако може нека спести някой лев, щото иначе всички ще бъде изядено и изпито както се случва от 20 години насам....
40
5
 
10
 
! Отговори
norm преди 13 години
Дянков на възможно най-простичък език каза,как е с науката по света,ако не си го разбрал,значи не си само "смехурко".А за сведение-за НАСА работят и много още институти и университети.
39
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
39 Автор на математическата теория на идеологическата борба.Те по тоя методика ли ни дезинформират сега ***....
38
17
 
13
 
! Отговори
Хлъц преди 13 години
Колкото и да ти е "неприятно" безработицата не се увеличаванапротив намаляваза последния песец падна на 8.9%за сравнение Гърция, Испания и др. е към 19% а средно за ЕС е 10%износа ни също расте с бързи темпове, а инфлацията е нискатака че Дянков добре се справя, за ужас на плюещите тук