"Галерия" имат интерес от взрива!

Борисов: Да задържат конспираторите
Обновена: 10 фев 2011 14:47 | 10 фев 2011 13:05,
747
"Галерия" имат интерес от взрива!
Снимка: БТА

"Никой освен тези хора (в. "Галерия") няма интерес от този взрив, коментира в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

Още по темата
Той каза още как депутатът Тодор Великов (влязъл в НС с РЗС, но се отцепил от тях и сега е независим – бел. ред.) е присъствал на разговори, в които са говорили да се правят такива неща, за да привличат общественото внимание.

"Аз ви моля да отидете и да намерите депутатите, които са присъствали на разговорите, когато са си планирали подобни взривове, за да излезе, че някой ги атакува", призова  Борисов.

"Ако им сложим охрана, ще кажат, че ги следим", каза премиерът в отговор на въпрос дали трябва да се постави охрана на работещите във вестник "Галерия".

Той обаче призова мозъчния тръст на взривовете да внимават и когато си играят с такива игри, да не убият хора.

"Радвам се, че поне са го направили професионално и не са убили невинни хора", каза Борисов и призова службите да действат:

"Незабавно да се стегнат и да задържат конспираторите", заповяда им премиерът.

"Един ден, когато се разкрият извършителите, аз предполагам, че те ще бъдат същите, които са пребили журналиста Огнян Стефанов. 1997 г, взривиха мой близък – точно в деня, когато Богомил Бонев правеше една от успешните си акции. Прекалено плоско е. Преди няколко дни, когато поискахме да покажат записа с Менда Стоянова, се оказа, че някой им откраднал джипа - най-ценните им флашки били в джипа. Аз мисля, че вие сте сериозни хора и няма да се поддадете на тези провокации", каза Борисов.

"Знам, че тези хора това могат, това правят. За това са обучавани. За всички в Европа е ясно – каква държава заварихме, с каква организирана престъпност, и какво направихме през последните месеци", каза премиерът.

Според Борисов това, че е предприет верен път, дразни някои хора.

Накрая премиерът Бойко Борисов обяви, че е говорил с вътрешния министър Цветан Цветанов и с председателя на ДАНС Цветлин Йовчев и им е казал, че от това - дали ще бъдат задържани извършителите на този акт, зависи оценката, която Борисов ще им даде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


747
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
691
3
 
15
 
! Отговори
sas преди 13 години
Разбирам Патрашкова да беше се самовзривила. Или Яне. От любов към българите и с мисъл за спасението им. Щеше да има голям ефект. А пък то и на децата стана ясно що за психопати са. Идва края на комунизма, приятели. Когато змията умира, хапе най-ожесточено.
690
2
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 13 години
Патрашкова си играла с Явор Дачков на тyтyрутки но играта много згрубяла в един момент и на пича му гръмнало едното яйце. Взрива бил със средна сила защото Дачков когато посегнал да го хване му изчезнали само два пръста!!!
689
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дайте да обърнем нещо,Тиквата пропусна да спомене за Тройната коалиция и за магистралите....
688
9
 
12
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Това е борбата с престъпността на Бойчето и Цецко - ако те взривят - сам си го направил, ако те оберат - инсценировка, ако те застрелят - сам си си го организирал, защото си имал интерес...
687
3
 
19
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Екип на БНТ били първи на мястото след взрива?! Още от 5 часа? Може Алексей Петров да им се е обадил:" Ще има фойеверки в Галерия!!!!Хвалят се хорицата, сега им се е паднало на глупавите подлизурковци!
686
3
 
2
 
! Отговори
marqnka ut muntanq преди 13 години
boiko, zimi ma :*
685
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дюнерите не помагат ...
684
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи премиера, който е бивш гл. секретар на МВР и има съответните познания не може да прави предположения за бомбения взрив??? А, журналистката Патрашкова, от позицията си на *** *** може да прави обвинения, че бомбата е поставена за да се взриви офиса на парцала Галерия???? Баси тъпанара.
683
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не считам, че образованието на премиера е повод за взрива пред Галерия. Лично аз предпочитам за премиер човек, който има желание и воля да промени мафиотските закони и управлевие в държавата, наложени от политици с висше образование през последните 20-тина години, като бишшия ни премиер: син на убиец-комунист, руснак-трето поколение комунист, които има висше образование, но първата му работа е премиер, при който България беше обрана като при война от мафия, олигарси и др. престъпници и политиц
682
18
 
16
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Мирише на герболеза в тоя форум... явно герберастите са се активизирали в употребата на многобройни IP-та и сега цъкат минуси като замаяни...УРА за вожда! Долу комунистите! Ура за Бокоо Ураа! (Давайте, герберасти, ще има после нов iPad)
681
10
 
21
 
! Отговори
вили преди 13 години
Това изказване на Бойко е позор за един премиер. Не може той да прави изводи за престъпление преди прокуратурата и съда. Съвсем се разюздаха. По вероятно е да отклоняват вниманието от провалите на управлението си. Кой ще сложи бомба на колегата си?
680
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветанов взриви "Галерия"!!!
679
12
 
12
 
! Отговори
a.petrov преди 13 години
Бедна ми,бедна ми Патрашкова...Нацията ни е ***,но не чак толкова че да види плоския опит на Трактора за се направи на репресиран и заплашван.Никой не заплашва скапания ви вестник и мафията,стояща зад него.Вие сте тези,които тормозите хората и си служите с побои,заплахи и убийства.АКО СЕ ХВАНЕМ НА ТОЗИ ТЕАТЪР,ТО НАИСТИНА СМЕ ***!
678
9
 
17
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Абе другари гербери може ли да сте толкова ***!Всички говорите че шяла да се срине държавността хайде да Ви попитам може ли да се срине нещо дето го няма?За каква държавност да говорим като премиера е пожарникар а президента историк на БКП и двамата са 'толкова умни" ЧЕ ЕДИН АНГЛИЙСКИ НЕ МОГАТ ДА НАУЧАТ ЕДИНИЯТ ОТ БАНКЯ И СИН НА ДИВ МИЛИЦИОНЕР,А ДРУГИЯТ СИН НА ПЕРНИШКИ НЕ ЗНАМ КАКВИ СИ!МЕН ЛИЧНО МЕ Е СРАМ И ОТ ДВАМАТА А ВИЕ ТЪПИТЕ ГЕРБЕРИ СИ ЗАЩИТАВАТЕ ПАТРОНА КАТО ИСТИНСКИ КОМУНИСТИ!
677
1
 
11
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Има междинна експертиза за разговорите между някои си ... Разговорите са от СРС тата, но имало манипулации. Не можело обаче да се каже дали е нарушено съдържанието или не. Манипулациите били от ползвани допълнителни технически средства. Каква ли е връзката между един взрив от 400 г тротилов еквивалент и някакви си компромати с човека на *** - Мишо Бирата.
676
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Налите що ли са свобода а де
675
1
 
5
 
! Отговори
Коста Янков преди 13 години
"Галерия" имат интерес от взрива!Това е пазарната икономика. Имаш интерес взривяваш, нямаш интерес не взривяваш! Това е толкоз просто и логично! "Радвам се, че поне са го направили професионално и не са убили невинни хора", каза Борисов и призова службите да действат. Та те не действат ли досега? Ако атентатът бе от комунисти, да си спомним 1925 г. Изпълнява се смъртна присъда над националин предател, генерал или цар, президент изберете си някой от съсопалите България и БНА и след това се прави опит за ликвидиране на целият елит, пардон,мафия. Писателят Антон Страшимиров се опитва да даде обяснение защо постъпва така запасният майор Коста Янков, ръководител на военната организация, известен със своята "дисциплинираност" и "идейна чистота като комунист" и освен това принадлежащ към семейството на Димитър Благоев."Всъщност майор Янков е бил в целия си предшестващ живот един от най-отчаяните български шовинисти (от голямата група на офицерите-македонци, в българската армия)."Баща му, полковник Янков, бил и най-експанзивна фигура в дворцовата група на македонците офицери. През 1902 година, когато дворецът подбужда известното провокаторско горноджумайско въстание в Македония, полковник Янков повел чета, в която участвал и невръстният му син... Бащата загива в бой с турците още през войните. "Син му, майор Янков, направи кариера в армията, би се страстно и през трите, водени от българите войни за Македония, биде отрупан с всичките знакове на отличие и храброст. Из такава семейна атмосфера беше излязъл и през такава житейска кариера беше минал човекът, който предприе и доизкара ужасното злодеяние в София." Негови неразделни другари-македонци са се опитвали често да го "отклонят от комунизма". Но той отсичал:"Аз живея в Македония! И не давам ни петак за други идеи. А Македония можем спаси само като се облегнем на Русия. Всичко друго е предателство." "Ето с такъв дух и с такъв фанатизъм беше човекът, който извърши на своя глава атентата в Софийската катедрала..."
674
5
 
14
 
! Отговори
до 675 преди 13 години
Ти си още по-*** с тези разсъждения,за Шенген е ясно ,че няма да влезем сега,ама само ти неразбра че днес идват 4 Еврокомисари и ще минат точно оттам.Цветанов никой няма да го мръдне е ясно още преди да попитат за него,ама като питат си вдигат акциите,които и без това са намалели.Ама я се замисли някое друго правителство да ли е толкова плюто последните 12г.,ясно тези разбъркали статуквото да ли за добро незнам ,ама е за лошо за някои от предишните.
673
9
 
10
 
! Отговори
ЕТО ТОВА Е преди 13 години
Една от версиите е, че Цветанов не е косвена мишена на взрива, а подстрекател. Според зам. главния редактор на Галерия Явор Дачков взривът е бил предупреждение към редакцията от МВР. Седмичникът е трябвало да излезе с компромати срещу Цветан Цветанов и шокиращи разкрития за контрабандата и властта. Чрез покушението Цветанов се е опитал да спре публикациите.
672
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По- свежо щеше да бъде, ако БоБо беше казал, че тройната коалиция е заложила бомбата!