Станишев се видя с Дянков: Повече няма да се виждаме!

БСП изобщо не хареса правителствения пакт за стабилност
Обновена: 9 мар 2011 16:51 | 9 мар 2011 16:50,
326
Станишев се видя с Дянков: Повече няма да се виждаме!
Повече нямало да се поглеждат. Снимка: БТА

"Няма за какво повече да се срещаме със Симеон Дянков по повод пакта за финансова стабилност, казахме си позициите".

Това обяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който днес се срещна с финансовия министър Симеон Данков и заместниците му.

"Какво прави правителството по отношение на задълбочаващата се социална криза", попита за пореден път бившият премиер.

Още по темата
"Няма как Министерството на финансите да стои встрани от този проблем. И днес Симеон Дянков е казал, че не може да се говори за увеличаване на минималната работна заплата за компенсиране на най-бедните в България, които страдаха от инфлационната спирала", каза още Станишев.

Той попита: "Как така правителството, вместо да се занимава с това, което днес най-много вълнува обикновения българин и бизнеса, говори за някакви политики от 2013 г. нататък?".

"Не може да се надцени способността на държавата да прогнозира икономическото развитие и конюнктура за неопределен период от време напред. Това не може да стане дори за Европейския съюз", добави лидерът на левицата.

Той припомни, че през 2007 г. никой не е могъл да прогнозира, че през 2008 г. ще има сериозен срив на пазарите.

Станишев поиска отговор от министъра и за това какво се прави за българските общини, след като повече от 40 от тях са със запорирани сметки.

"Масово общинските болници през втората половина на годината ще се окажат пред фалит. Какво правим за публичните услуги за хората по места? Какъв е правителственият ангажимент? Това са болезнените и актуалните теми, а не пактът за финансова стабилност", тросна се Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
3
 
5
 
! Отговори
пам преди 13 години
kakvo li sa pravili dvamata.Lele kolko e zacherven Sergei :))))))
252
5
 
4
 
! Отговори
Зоя преди 13 години
смешници.Като лилипути са и звамата
251
14
 
18
 
! Отговори
АШ преди 13 години
А серГЕЙ като е специалист по "униформите на червената армия" защо се изказва по финансови въпроси и има ли някой който би му повярвал на тъпите съвети?
250
9
 
14
 
! Отговори
консултант преди 13 години
Ееей, откога обикалят около Дянков да им даде по няколко милиона, както той раздаваше за измислени консултантски услуги - пр. Доган, ама мръсникът министър не дава! Дянков, раздай на момчета по два милиона и кампанията срещу ГЕРБ веднага ще спре! Парите и без това са държавни, не са твои - хич не се стискай!
249
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 260- ЧЕРВЕНИЯ *** След като носиш в джоба си валидолче и валериянче явно от каде си излязал с болнична пижама....
248
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bravo na sergey dyankov he stava za nishto
247
1
 
7
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
ami kak shte se vijdate kato nemojete da razdelite banicata, drygariy stanishev varni parite na balgaria kadeto gi otkadna ,ti ne si komynist a socialis t.e. fashist
246
13
 
16
 
! Отговори
$$-овец преди 13 години
Като плюете Двнков го хвалите, защото добрият финансов министър е стискащият се, т.е. мразеният.
245
4
 
6
 
! Отговори
ЯВЕР преди 13 години
Дай на простака поле да се изяви, и му гледай сеира!!!!!!!!!!!!!! Това сме сега с клавиатурите.Жалко. И искаме нещо да променим,посредством интернет-средството за глобална комуникация.Един Чудомиров герой бе казал..... "нефелна работа"..........
244
5
 
16
 
! Отговори
лаик преди 13 години
Станишев не иска да се среща с Дянков.. а с Вигенин?
243
12
 
14
 
! Отговори
БоСимеонов преди 13 години
Интересно ми е какво е отговорил финансовия министър по тези въпроси. Или си е замълчал, защото трябва да си съгласува мислите първо с Болигофрена.
242
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво може да направи Дьянков като бивщите извършиха приватизация за 30 милиарда и нека кажат каде отидох а парите че сега ги чакат от ДЯНКОВ ДА ГИ СНЕСЕ и раздаде за заплати ????Вижте Станишката как ехидно се е усмилнал на кадъра. К ОСТОВ СЕ КРИЕ ОТ БИВЩИЯ гл.прокорор като дявол от тамян ..
241
4
 
3
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
253, Дядо Гошо, намери един блог на проф.Кръстьо Петков.Казва се "Мисионер ли е Дянков?".Там човек, по-учен и знаещ от двама ни е написал кой е , какъв е и каква е международната оценка за него.Приятно четене, но първо удари едно валидолче или валериан превантивно.
240
8
 
8
 
! Отговори
БРАВО ,ДЯНКОВ.... преди 13 години
...ЦУНИ ИМ НА КОМУНИСТИТЕ, "БЮДЖЕТНИТЕ ПАРИЧКИ"....И ГИ ПУСНИ ДА ПАСАТ ТРЕВА!"ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ" ЗА ПАРТИЯТА----Е "ГОЛЯМАТА БАНИЦА"...!!!ОТ НЕЯ КРАДЕШЕ И ДОГАН И...РАЗДАВАШЕ , НА СВОИ ХОРА!!!!ТОВА Е БЪЛГАРИ !!!....ЯКО ВИ ЛЪЖАТ!!!!!!!!!!"КАПИТАЛА"----Е ВЕКОВНАТА МЕЧТА НА ***, И....ТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ НЕГО!!!!"ИДЕИТЕ"----СА ЗА БЪЛЪЦИТЕ И ТЪПАНАРИТЕ!!НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ--НЯМА РАВЕНСТВО!ТЕ СА РАВНИ , САМО ПОМЕЖДУ СИ...КАТО МАФИЯ!!!!!!
239
5
 
10
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 13 години
Абе Дедо Гошо 253 ти добре ли си? КОя Европа казва че той е ненадминат финансист? Дай ми точно изказване? Не можеш, защото няма такова.НЕкой казал нещо си, но аз виждам че дянков се справя по зле и от тъщата ми, верно че тя е зъвършила икономика, но и той също, така че какво да кажа, Дянко ни е стоварен за да ни превърнат в ши...ана бананова република и ти ревеш като овца в негова защита.
238
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
253-Къде разбрахте за ненадминатия финансист,че в България го усетиха на гърба си обикновените хора
237
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко Борисов на посещение в начаялно училище. Децата задават въпроси. Става Пешо: - Господин премиер имам 4 въпроса. Първо защо увеличавате данаците като предизборно казхте че няма? Второ защо безработицата и фалитите растът след като сме излезли от кризата? Трето защо инфлацията расте а доходите намаляват? И четвърто как ще коментирате скандалите в правителството?В това време бие званеца всички изклизат и се връщат след 10 минути. Става Иванчо и казва: - Господин премиер имам към вас 6 въпроса: Първо защо увеличавате данаците като предизборно казхте че няма? Второ защо безработицата и фалитите растът след като сме излезли от кризата? Трето защо инфлацията расте а доходите намаляват? И четвърто как ще коментирате скандалите в правителство? Пето защо първия час свърши с 20 минути по-рано и шесто къде е Пешо?
236
5
 
15
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Къде мога да прочета икономическата предизборна програма на Герб?Къде мога да прочета Антикризисната програма на Герб?Спешните мерки, с които СЕГА да се справят със ситуацията?Не искам повече да чета за Мишо Бирата и шевовете на челото на Борисов, нито за секретарката на Дянков, нито за Тъщата на Цветанов.Искам черно на бяло стратегия за спешно излизане УТРЕ от кризата, а не след края на мандата!Но ние всички тук сме в ролята на кучетата, лаещи след кервана вече 20 години.За съжаление.
235
9
 
12
 
! Отговори
БКП-ДПС преди 13 години
А серГей каза, че пак ще го назначи феим чаушев за зам.Министър , само да си избере име и кола, последно.Подпис: ДПС
234
16
 
11
 
! Отговори
дядо гошо преди 13 години
СЕРГЕЙ защо не отчетеш положителното в С.ДЯНКОВ след като цяла европа п ризна,че той е ненадминат финансис. За такива твой оценки те намразих и вече никога няма да гласувам за БСП.