Пактът на Дянков = предателство

БСП иска Първанов да свика КСНС заради скока на цените
Обновена: 8 мар 2011 21:00 | 8 мар 2011 21:00,
127
Пактът на Дянков = предателство
Станишев подари червена роза на всички репортерки за празника. Снимка: БСП

БСП ще предложи на президента Георги Първанов да свика Консултативния съвет по национална сигурност заради покачването на цените и социалната криза в страната.

Това заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев след заседание на ръководството на партията. Червените ще изпратят писмо до държавния глава с предложение за темата.

По думите му икономическата и социалната криза се задълбочават, а това се дължало на политиката на правителството на ГЕРБ.

"Виждаме инфлационната спирала особено по отношение на храните и горивата, което поставя стотици хиляди български семейства на ръба на оцеляването. Проблемите не могат да бъдат решени с пиар акции и с наблюдаващи институции. Нужна е цялостна политика и реакция на държавата и на правителството", категоричен е Станишев.

Той обясни, че имало световна тенденция за покачване на цените, но работата на кабинета била да измисли механизми за компенсация, като увеличение на доходите например.

"Не приемам отговор: "Пари няма", отсече лидерът на БСП.

В тази връзка червените категорично се обявиха против пакта за финансова стабилност, изготвен от Симеон Дянков. В сряда те ще се срещнат с финансовия министър и ще изложат аргументите си.

"Този пакт за финансова стабилност е акт на национално предателство, акт на престъпление срещу българската икономика, срещу българския народ за поколения напред", коментира общинският съветник от левицата Георги Кадиев.

Той заподозря, че някой отвън налага този пакт и има интерес от него. Заради това червените ще питат Дянков кой е измислил формулата, с която ще бъде дирижиран бюджетният дефицит, отговорът на който щял да покаже чия цел е пактът.

Кадиев отбеляза още, че финансовият министър говори за облекчаване на преките данъци, но нищо не казва за косвените данъци.

"Пенсионерите не се интересуват от корпоративния данък, а колко ще бъде данък добавена стойност", отбеляза той.

Кадиев призова политическите партии да не приемат предложенията на Дянков.

"Той е битката за Сталинград, за финансовото и икономическото бъдеще на България и БСП е готова да изнесе тази битка", закани се общинският съветник.

БСП категорично отрече, че стои зад земеделските протести, и отново се закани да организира национален протест до края на март заради социалната криза.

"Ние не се целим на дребно, искаме да падне цялото правителство", заяви Станишев в отговор на въпрос дали би поискал оставката на земеделския министър Мирослав Найденов.

Още по темата

Червените алармираха още, че 42 общини били със запорирани сметки заради недостиг от финансиране и за опасност от фалит на общински болници.

По повод евентуалната бъдеща позиция на правителството за приемането на бежанци от Либия Станишев коментира, че кабинетът първо публично трябва да обяви възможностите на страната и колко би ни струвало това.

той обаче подчерта, че правителството имало възможност и за въздействие върху страните от ЕС, като обвърже темата „Либия“ с предстоящото ни членство в Шенген.

"Оказва се, че за Шенген не сме достатъчно добри, и то не само заради техническото забавяне, а защото правят вече други връзки с механизма за наблюдение по правосъдие и вътрешни работи в борбата с организираната престъпност, а ние трябва да изпълняваме всички наши ангажименти. Това нещо трябва ясно да се постави като условие – да бъдем третирани еднакво на базата критериите за членство в Шенген без допълнителни условия", препоръча Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
0
 
! Отговори
chempa преди 13 години
махни се най после *** си при мама и дечицата подарък/да им даде господ здраве/ не марочи главите на бабичките
120
5
 
7
 
! Отговори
zzz преди 13 години
Комунистически крадливи, неуки ***!! На тати и на мама дрисльовците!! Как има толкова *** в тази държава??
119
8
 
13
 
! Отговори
Кало преди 13 години
БСП иска да харчи!Другарите Станишев и Кадиев искат отново да харчат чужди пари.Дефицит означава харчене на пари дето не са изкарани.Това е заем.А голям бюджет означава големи данъци!Това им е мъката! :)Просто е: или по-голяма част от парите дето сте изкарали през годината остават у вас и вие решавате как да ги изхарчите или държавата ги взема под формата на данъци и 'социалната' партия БСП ги харчи вместо вас.Добре знаем как точно! Правят се на благодетели и купуват избиратели с вашите пари.
118
12
 
11
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 13 години
Да предателство е, но това няма как да го проумеят герболетките докато не се усетят, че пасат трева вместо да се борят за правото си. Овце сте вие и ще следвате овчаря и след като скочи от моста.
117
0
 
2
 
! Отговори
акуд преди 13 години
бсп = :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
116
3
 
12
 
! Отговори
архарче преди 13 години
КПСС - БКП.. КПСС - БКП УРААААААААААА ДРУГАРИ.... ВЕЧНА ДРУЖБА...КАК САМО СЕ РАДВАТ ДРУГАРКИТЕ НА ЛЮБИМИЯТ СИ ДРУГАР...
115
5
 
14
 
! Отговори
архар преди 13 години
Не трябваше ли сега Сергей като бивш премиер да излезе и да даде коментар за този свой бивш зам. - министър ? Не трябваше ли Сергей да каже нещо и за отклонените 50 млн лв по линия на лекарствата за онкоболни през 2006 - 2009 г. или той не знае дали тогава е бил главен работодател в държавата ? Ако отклоняването на средства за лекарства за онкоболни не е някаква дискриминация , то тогава какво е ? Учудващо е, че не чуваме и т. нар. червени депутати, които обикновено цитират членове от НПК, да к
114
0
 
18
 
! Отговори
яяяя преди 13 години
ДА ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ, ЦЕНИТЕ НЕСА ПРОБЛЕМА А НИСКИТЕ ДОХОДИ НА РАБОТОСПОСОБНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ. НЕ МОЖЕ ДА ВДИГАШ ЦЕНИ И ДА НАМАЛЯШ ДОХОДИ ТОВА СИ ЧИСТ ТЕРОР ВЪРХУ ХОРАТА. ТОВА ПОВЕЧЕ ПРИЛИЧА НА ОГРАБВАНЕ.
113
6
 
11
 
! Отговори
Кало преди 13 години
Фиксиран дефицит означава никоя партия да не трупа борчове за бъдещи поколения, а фиксирано изземване от държавата означава, че никоя партия няма да може да си купува избиратели с увеличаване на държавните харчове.Нека парите останат у тези, които реално създават продукта в тази държава и нека те сами решат за какво да ги изхарчат.БСП винаги е обичала да прави помен с чужда пита, с чуждите пари.Предложението на Дянков е абсолютно състоятелно.
112
7
 
4
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
diankov koi e toi izmennik na rodinana ,lakei na amerikancite ,,,,
111
4
 
6
 
! Отговори
Кало преди 13 години
..да се ограничи бюджетния дефицит и да се ограничи заиграването на левите партии с парите от бюджета.В това няма нищо лошо, но... защо *** от БСП скачат така яростно?Просто е: демагогията на левицата се състои в това да създва собствена избирателна класа от търтеи дето се хранят на гърба на работещите.Зависими от разходната част на бюджете прослойки.Мотивите са УЖ социални, хуманни и т.н., а целта е брутално грозна.Дресирани групи от електората да служат за контролирана избирателна маса
110
3
 
9
 
! Отговори
Онанимен преди 13 години
112, надупи се и чакай гейчето СерГей, Янка и Алексейчо да дойдат да те издупят. А за бесилките си прав - всички фашисти (сиреч целия Висш партиен съвет и бившето управление на ДС) трябва да ги избесят, удавят и разстрелят и така по много пъти!
109
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Пактът на Дянков = предателство"Имам чувството, че заглавията на статиите в Днес.бг се диктуват от БСП.
108
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази вечер на стадиона щяха да бесят агенти на Престъпната банда, обвинени в саботаж и заловени лично от Б.Б. Бесенето ставаше веднъж месечно. Беше опияняващо зрелище и винаги завършваше с грандиозен концерт на знойните фолк-диви и пищни чалга-мадони. Децата вечно вдигаха врява да ги водят. ГЕРБ превръщаше децата в неудържими, безграмотни, свирепи зверчета. Те боготворяха ГЕРБ и Б.Б.: Парадите, знамената, униформите, походите по стъпките на Б.Б., излетите до историческите места, свързани с Б.Б., посещенията в Дома-музей в Банкя и особено в Музея на великата мутренска съпротива, рапортите и клетвите за вярност пред паметниците на Б.Б., химните (особено За теб, Б.Б.!, Най обичаме да мразим!, Шут в муцуната!, Да вдигнем хиляди бесилки!, Искам да съм мутра!, Б.Б., размажи ги!, Елегия за прасето Боко, както и класическите хитове Небесна лъчезария, Б.Б., дай газ!, Б.Б., ти си пич, Б.Б. суперсвръхгерой, Б.Б прави вятър), ученията с пожарникарски шлангове, снимки с пра-пра-пра-правнука на кучето Борко, скандирането, долнопробната, жизнеутвърждаваща чалга, обожествяването на Б.Б. за децата всичко това беше славна игра. Цялата им детска жестокост се насочваше срещу враговете на ГЕРБ и Б.Б., срещу предателите, вредителите, саботьорите, мислопрестъпниците. Хората се страхуваха от собствените си деца. И с пълно основание не минаваше седмица, без по телекрана да покажат хвалебствен репортаж за някакъв малък подслушвач доносник, предал родителите си на Полицията на мисълта. Това не бяха обикновени деца. Това бяха необикновените деца на ГЕРБ. Това бяха мутантите на ГЕРБ ОЩЕ МАЛКО ГЕРБ И ТОЧНО ТОВА НИ ЧАКА
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ще ви кажа на улицата кога се прави партия-ами когато се купува дрога непосилна за един човек когато има нещо за крадене или нещо с което ще си подобриш састоянието за сметка на други хора но винаги когато неможе сам човек да осъществи всичко това и винаги за сметка на обикновенните отрудени граждани и никога в полза на народа-че така са нещата и с народните партии в парламента за същите тея пороци са се омотали в парламента и нищо повече.без саморазправа няма управа в тас даржава
106
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
очилатото *** трябва да бъде разпран отзад за да се сети че трябва малко да налее материал в скапаната си пица
105
28
 
9
 
! Отговори
1701 преди 13 години
Гледам,колко глупости пишат платените ни журналисти,тук виждам и много хора,които имат грамотност в интернета,ами идете в Google и прочетете нещо за Симеон Дянков и бъдете горди,че имаме и такива българи и после благодарете,че е дошъл в страната ни да оправя батакът в който ни поставиха Станишевци,Догановци,Царе и царедворци
104
25
 
10
 
! Отговори
3535 преди 13 години
Уважаеми другари журналисти, защо обръщате толкова внимание,на тези крадци и мошенници от мафията на БСП,те окрадаха парите,поставиха на колене народа,направиха си замъци по всички краища на света,сега са зли,че не могат да крадат горкичките и все се напъват!Човекът си отстави спокойствието в Щатите да дойде да помогне да се оттървем от наглото управление на комунистите,корупцията и мафия-навсякъде,как може да се управи един бог да му е на помощ,защото уважаемият народ не оценява,а само хули
103
6
 
8
 
! Отговори
za 105 преди 13 години
Важно е разбира се............*** някой хора н еим се учи ,,,,,,,ей хамстера от безработена пемиер и от премиер -безработен стана.......... пък тодор правешки и политбюрото му всички бяха я от Сорбоната я Иейл........
102
8
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Не е важно образованието - та нали през тези 20 години все образовани бяха къде ли не - е, да образованите умееха да крадат яко но друго не умееха или не искаха да умеят - трябва да обичаш народа си и РОДИНАТА СИ- по малко да крадеш - а тези са патологични крадци - нямат насита.