25,1% биха гласували за президент на ГЕРБ

Това сочи проучване на Центъра за анализи и маркетинг
Обновена: 10 авг 2011 13:28 | 3 апр 2011 16:12,
896
25,1% биха гласували за президент на ГЕРБ
Снимка: Булфото

На предстоящите през есента президентски избори ще гласуват 54,4% от избирателите, а на местните - 61,1%, според изследване на Центъра за анализи и маркетинг, представено днес в БТА.

Според директора на центъра Юлий Павлов резултатите са реалистични, тъй като едновременното организиране на двата вида избори влияе положително на активността на избирателите.Водеща политическа сила е ГЕРБ - 27,7% от анкетираните биха гласували за партията, ако днес са местните избори, а 29,3% - ако днес има парламентарни избори.

Резултатите за БСП/Коалиция за България са съответно 15,2% и 16,3%, за ДПС - 5,5% и 6,4%, "Атака" – 3% и 3,8%, СДС - 2,7%  и ДСБ - 1,4% на местни избори и 3,7% за Синята коалиция - на парламентарни избори.
Ако днес са президентските избори, 25,1% от запитаните биха подкрепили кандидат-президентската двойка на ГЕРБ, а 14,1% - на БСП.

"Всички политически сили са в дълг към избирателите - не е нормално половин година преди официалното начало на предизборната кампания да няма кандидатури за президент. Хората не могат да се ориентират, а и не е разумно", коментира Юлий Павлов.

По думите му единственият заявил участието си в президентските избори - Волен Сидеров, не прави нищо.

Още по темата
Докато друг, без официално да е обявил кандидатурата си - Меглена Кунева, пътува из страната, среща се с хората и с "тихата си кампания" "дърпа" напред - излиза на трето място след предполагаемите кандидати на ГЕРБ - Росен Плевнелиев, и на БСП -Ивайло Калфин, посочени от социолозите като евентуални кандидати за целите на изследването.

Плевнелиев получава 20,4% от гласовете на анкетираните, Калфин - 13,2%, Кунева - 12,7%.

"Продължавам да съм сигурен, че бъдещият президент ще е от ГЕРБ", каза в отговор на въпрос Павлов и препоръча бързо да бъде обявена кандидатурата на партията, защото може да има изненади като балотаж с Меглена Кунева, която според него не може да спечели. "ГЕРБ със сигурност ще води на първия тур. Вторият тур вероятно ще е с участието на кандидата на БСП.

Балансът е сложен. Ако БСП подкрепи Кунева, ще отблъсне нейните десни и центристки поддръжници, а й отиването й на балотаж е проблем", коментира Юлий Павлов.

Еврокомисарят Кристалина Георгиева, която има одобрение от поддръжници на почти всички партии у нас, премиерът Бойко Борисов и бившият еврокомисар Меглена Кунева, политически съветник в ЕК, са политиците с най-висок рейтинг според изследването.

"Рейтингът се определя от разликата между одобрение и неодобрение", припомни директорът на центъра Юлий Павлов. Според проучването 59,6% от запитаните имат доверие на Кристалина Георгиева, а недоверие - 19,2%. Резултатите за Бойко Борисов са съответно 45,7% и 44,1%, а за Меглена Кунева - 42,8% и 36,9%.

Данните за президента Георги Първанов са 39,7% доверие и 50,8% недоверие, за вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов - 37,6% и 50,1%, за столичния кмет Йорданка Фандъкова - 34,6% и 37,9%.

Петимата водещи политици в България са Бойко Борисов - с 22,7% от гласовете на анкетираните, Георги Първанов - 12%, Цветан Цветанов - 10,1%, лидерът на БСП Сергей Станишев - 7,5%, Кристалина Георгиева - 5,9%.
Най-високо е недоверието към лидера на ДПС Ахмед Доган - 98,4%, на РЗС Яне Янев - 83,7% и на ДСБ и "Атака" -  Иван Костов и Волен Сидеров - по 76,9%, сочи изследването.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


896
Още по темата: БСПГЕРБпроучване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
25% - ха-ха, бойковите лакеи пак са мешали мастиката с амфетамини.
26
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА НИТО ЕДИН ОТ ТЕЗИ ПРОДАЖНИЦИ!
25
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако ГЕРБ има толкова голяма подкрепа,значи някои са добре.Добре в смисъл,че са на хранилка и са доволни.Но, или си траят и не пишат по форуми,или това проучване не е истинско.
24
6
 
32
 
! Отговори
СРС преди 13 години
БОЙКО Е РОДЕН ПРЕЗ 1959Г В СЕЛО БАНКЯ КОЕТО ОТ 1969Г Е ОБЯВЕНО ЗА ГРАД. ИЗБРАХМЕ СИ ДА НИ УПРАВЛЯВА РОДЕН СЕЛЯНИН.
23
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НИТО КОСТОВ НИТО ЦАРЯ НИТО СТАНИШЕВ НЕ СА СЕ НЕРАЗПЛАЩАЛИ И С ДЪРЖАВНИ И С ЧАСТНИ КАКТО ГО НАПРАВИ БОРИСОВ И УМИШЛЕНО ВКАРА ДЪРЖАВАТА В КРИЗА.НИТО КОСТОВ НИТО ЦАРЯ НИТО СТАНИШЕВ НЕ СА ЗАМРАЗЯВАЛИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ КАКТО ГО НАПРАВИ БОРИСОВ.И КОСТОВ И ЦАРЯ И СТАНИШЕВ УВЕЛИЧИХА ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ ЗА РАЗЛИКА ОТ БОРИСОВ КОЙТО ГО СТОПИ С 2 МИЛЯРДА ЗАСЕГА И УВЕЛИЧИ ВЪНШНАТА ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ НА БЪЛГАРИЯ.ОТ 12 ГОДИНИ НАСАМ НЯМА ПО-ЛОШО УПРАВЛЕНИЕ ОТ СЕГАШНОТО!
22
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българите отново се доказват като абсолютни ***, според това проучване, как може да имаш доверие на хора, при които всичко е поскъпнало с 50%?
21
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вицепремиерът Дянков изплаща ипотечен кредит в размер на 540 000 долара на къща за 2 млн. долара със заплата 3182 лева ...Блажиш ли дедо попе, блажиш ли.
20
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поумняването на българина не е достигнало необходимото равнище щом толкова много ще гласуват за ГЕРБ .За простия е характерно че дори *** му да хване паяжина пак ще държи на този който го тормози и краде.
19
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доста пораздути ми се струват процентчетата за мутро-милиционерите.Народът отдавна прогледна.Дори с фалишификациите им давам най-много 12-13%
18
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
РЕКОРД ПО БЕЗРАБОТНИ. ОТ 100 ГОДИНИ НАСАМ БЕЗРАБОТИЦАТА Е НАЙ-ГОЛЯМА В МОМЕНТА.ДОРИ ПРИ ЖАН НЕ Е ИМАЛО ТАКОВА НЕЩО.
17
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ода посветена на ГЕРБ:Благодарим ти Партийо любима,затова, че днес те има.Благодарим за грижата голяма,макар, че пенсиите нови пак ги няма.Благодарим ти за стандарта на салама,какво че гледаме го само на реклама.Благодарим за хляба и водата,какво, че скача им цената.Благодарим и за цената на бензина,Не пътуваме, не ходим в магазина.Благодарим за новите ни магистрали,за да ги има, никога и нищо не сме яли.Благодарим ти за борбата с Октопода,как хубаво е с белезниците на пода!Благодарим за близостта голяма,от Цецо никой вече тайни няма.Благодарим ти за Шенген,чакаме го вече всеки ден.Благодарим за перспективата пред нас,но най-добре - без Вас
16
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
07.06.2010 г. Бюджетна измама за над 1 млрд. лв. на Бойко Борисов и Дянков Симеон Дянков обяви сензационно, че правителството е открило скрити задължения на предишното правителство за 2,15 млрд. лв. за 2009 г.Премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков са хванати в голяма лъжа и манипулиране на данните за държавния бюджет, представяни пред обществото с цел двамата да прикрият своя провал и да прехвърлят вината на предходното правителство. Дянков и Борисов е трябвало да избират между лъжата и признаването на пълния си провал. И са избрали лъжата.Бюджетът за 2009 г. завърши с кешов дефицит от 530 млн. лв. Официално записаният в Евростат дефицит на България за 2009 г. беше с близо 400 млн. лв. повече В началото на юни 2010-та правителството внесе в парламента актуализация на бюджета за 2010 г. То залага касов дефицит от 3.3 млрд.лв. Там обаче има само 660 млн. лв. за покриване на стари задължения към бизнеса. Въпросът е какво става с останалите обявени задължения известните 400 млн. лв. плюс "откритите" преди два месеца 1,5 млрд. лв. Губят се поне 1,2 млрд. лв. Единственият логичен отговор е, че никога не е имало такива задължения. И ако има някакви задължения, те са други (например към болници, невърнато ДДС и др.), а не "откритите" през април 2010-та. Тоест това са задължения на сегашното, а не на предишното правителство.СИМЕОН ДЯНКОВ Е САМО ЕДНА ОТ ПИОНКИТЕ НА БОРИСОВ И ЗНАЕ, ЧЕ АКО НЕ СЕ ПОДЧИНЯВА ДРУГ ЩЕ СЛОЖИ БОРИСОВ НА НЕГОВО МЯСТО.ПРОБЛЕМА НА ДЪРЖАВАТА Е И СИ ОСТАВА БОРИСОВ КОЙТО Е НАКАЗАНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗА ТОВА, ЧЕ ПАК ИЗБРА КОМУНИСТ ДА ГО УПРАВЛЯВА.27.09.2007 г. "Бил съм член на БКП, както другите момчета във факултета "Противопожарна отбрана" на МВР", каза кметът на София Бойко Борисов пред Нова телевизия.
15
6
 
51
 
! Отговори
преди 13 години
Сигурно са правили изследването само на 4-ти км.Иначе не мога да си обясня, че ГЕРБ има още поддръжници!!!
14
5
 
32
 
! Отговори
11 преди 13 години
пътя за къде ?към светлото бъдеще на комунизма ?едно време Тато ги разправяше тея глупости
13
7
 
57
 
! Отговори
СРС преди 13 години
ДА ГЕРБ ТОВА Е ПЪТЯ НАЗАД.
12
10
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЗ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА БОЙКО КАРТОФА,А ТИ ?
11
57
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ - това е пътя !
10
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Toва не са истински резултати,а резултати от интервюирани държавни служители и твърд електорат.Много по-интересно е ако се направи с негласуващи отдавна.Тогава ще излезне пълната картина.
9
7
 
68
 
! Отговори
Леле,леле,леле ... ! преди 13 години
Ако тези проучвания са истина, значи такъв *** народ като българския няма никъде по света !Какво още трябва да се случи, за да проумеете, че ГЕРБ са пълни некадърници, които на всичко отгоре продължават изпълнението на плана за унищожение на народа ни ?!? Нещо повече - от всички правителства досега, това е най-старателно в слугинажа за унищожението на българите !Масонски слуги ли са , какви са, не ги знам, но тези направо ни съсипаха.Всяка друга власт би била по-добър вариант от сегашната !
8
7
 
55
 
! Отговори
1 преди 13 години
С купени *** гласове...може и да докарат до 25%. Така или иначе на тарторите вече е платено и работят по места и със списъци.