Политиците да са образец, зове Първанов

Не трябва да се пренаписва историята, предупреди президентът
Обновена: 14 апр 2011 16:40 | 14 апр 2011 16:33,
55
Политиците да са образец, зове Първанов
Снимка: Булфото

"Проблем пред обществото ни е наличието на политици и партии, които сеят етническа и религиозна омраза и го правят ежедневно“.

Така президентът Георги Първанов коментира промените в Наказателния кодекс за инкриминиране на журналистически и литературни текстове, които сеят омраза сред обществото.

Според приетите на второ четене промени в Наказателния кодекс журналисти и писатели вече могат да получават наказания от 1 до 4 години затвор, ако проповядват или подбуждат към дискриминация, насилие или омраза чрез средствата за масова информация.

Още по темата

Според държавния глава политиците трябва да видят себе си като образец на поведение, а не би трябвало да пренаписват историята.

Първанов уточни, че още не е получил променените текстове от НК, но според него това е по-малкият проблем.

Държавният глава посети Котел и участва в тържествения митинг по повод 190 години от рождението на Георги Стойков Раковски.

По-късно той ще открие Детския фолклорен празник „Пролетни игри и обичаи – Цветница“ в Твърдица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: георги първанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
че то и сега за 'образец' - за нещо лъжливо, ктрадливо, лепкаво и гнусно!
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Щем доказа необратимо, защо ние сме първите и най-старите жители в Европа..."-Г.С.Раковски ....Застанал под портрета на Раковски и твърди,че историята не трябва да се пренаписва....Продажник!...Не е нито политик,нито историк.....
50
0
 
1
 
! Отговори
ас преди 13 години
Освен политиците : Държавния служител във всичките му форми! По специално полиция , данъчни , лекари, социални , прокурори , съдии !!!
49
1
 
0
 
! Отговори
сашо преди 13 години
егати и гьонсурата,марш от тук ДОНОСНИК.
48
0
 
6
 
! Отговори
миро преди 13 години
Те са образец бе :За корупцияБеззакониеКражбиПрисвояванеНедосегаеми Образец са за цялата нация и нацията им подражава то4но за товаБОКЛУК ДЪРЖАВА
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
RUMEN DAZE GI BIESE KAT MU NAMATIAT VODATA SOC. KONTROL NALI....
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Даа, те и поповете така: "Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво приказвам!"...
45
2
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
красьо черния чист...ковачки чист...мишо бирата дали са му дума данъчни да не го пипат...бившите кредитни милионери недосегаеми...силовите момчета --не смей да говориш! от утре КАТ пак ще ги наема да си събира глобите1 А колко ще те одрусат силовите момчета си е направо силово упражнение1 кой каза че СИК ВИС ИПОН *** несъществуват? Може да са са сменили името но нрава...никога! Стадото да се стриже и дои всеки ден а ако вече недава мляко и вълна да се води на заколение с песен ГЕРБ БСП дружба
44
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
В ИМЕТО НА НАРОДА, СЪЩИЯ НАРОД ДА СЕ ОСЪДИ В ПОЛЗА НА МУТРИ ,ПОЛИТИЦИ...ОЛИГАРСИ! ДА СЕ СЪДИРАТ ПО ДВЕ КОЖИ ОТ СТАДОТО НАРЕЧЕНО НАРОД СЛЕД КАТО СЛЕД КАТО СПРЕ ДА ДАВА МЛЯКО И ВЪЛНА!ПРИСЪДАТА НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ!
43
0
 
8
 
! Отговори
СЛОНА преди 13 години
СПОРЕД ГОЦЕ - ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ДА СА С РАЗТВОРЕНИ ЧАДЪРИ КАТО НЕГО!
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КВО ОЧАКВАТЕ ОТ ГОЦЕ - БОЦЕ.
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце Образецо се обади мухахахахахахахаха
40
0
 
12
 
! Отговори
късно е преди 13 години
Тооооолкова години ,та чак сега се замислил !
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да,Гоце,да взимат пример от тебе.
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се,че го е написал сериозно.Моят отговор на наглостта му е 37...Да го виждаш коментара ми?
37
0
 
12
 
! Отговори
do 36 преди 13 години
Това сериозно ли си го написал или е иронично, защото голяма част от малцинствата, по-специално голяма част от ромите имат предимно права без задължения....уважавам всички които си изпълняват задълженията като плащане на данъци и сметки и т.н. без значение от етноса, спирам дотук, че цензурата работи избирателно!
36
0
 
15
 
! Отговори
да, така е преди 13 години
Колко *** си плащат тока. Колко *** не съдят България когато те са виновни под предлог че са дискриминирани. Колко *** не печелят тези дела. Колко *** работят а не разчитат на детски надбавки и социални помощи. Колко *** са осъдени за търговия с хора или педофилия заради " културните им особенности". И аз все си мисля как ли не е крайно време да подтисна тази така НЕСПРАВЕДЛИВА омраза която се е насадила в мен към това племе.
35
17
 
1
 
! Отговори
да, така е преди 13 години
Настана време когато трябва да спрем омразата към малцинствата в България!Всички малцинства в България имат права, а не само задължения!Колко ***, рома било като депутати, или просто като държавни служители има в Народното събрание, при условие, че около 18% от населението в България е ***? Всчки сме равни в България ...Колко циганини и роми в България са на държавна работа, в българските посолства, българските представителства? Колко? Няма, нали? А защо?Всички сме равни ..!
34
9
 
1
 
! Отговори
малцинствата преди 13 години
нека малцинствата в България да имат повече права, да говорят своя език, да издават ежедневници на совя език, да има новини (***, ромски, влашки, гагаузки и т.н.) по националната телевизия и то денощно!Започват новините на турски, след това продължават на *** ...Нека да има още няколко национални езика, например ***, ромски, арменски ...Нека България да стане пример на Европейските страни в това отношение!Нека да има повече джамии, например в центъра на София и без това Българ
33
2
 
7
 
! Отговори
p преди 13 години
Ти ли си образен бе комунистическа, доносническа ***?!