Царя за зловещото отрицание на ценностите

Случилото се пред "Баня Баши" е позор, заяви Сакскобургготски
Обновена: 1 юни 2011 11:07 | 1 юни 2011 11:06,
214
Царя за зловещото отрицание на ценностите
Симеон Сакскобургготски заклейми случилото се пред джамията. Снимка: Булфото

„Това, което се случи неотдавна пред Баня Баши джамия в София, не може да се нарече с други думи, освен зловещо, чуждо на природата на българския народ и позорно за страната ни“.

Тази твърда позиция изрази бившият премиер на страната Симеон Сакскобургготски на личния си сайт.

Според него толерантността към вярата и етноса на другия винаги е била естествено състояние за нацията ни. „Толкова естествено, че даже не се нуждае от обяснение“, пише Царя.

По думите му търпимостта към изповядваната от нашите сънародници религия е едно от нещата, с които България от десетилетия е печелила уважението на другите народи.

„Ние сме дали не един пример в миналото си какво означават толерантност, солидарност, човещина. Без дори да се замислим, просто като част от нашата същност.

Затова позорният акт пред мюсюлманския храм в столицата ни е отрицание на всичко, което сме – ние, нашите ценности, лични биографии, нашата вяра, общата ни история. Той е ехо на тоталитарния диктат, когато със сила контролираха живота ни, сменяха имената на роми и мюсюлмани, поругаваха гробове и храмове.

От това страдахме всички –  християни, мюсюлмани, роми, арменци, евреи“, категоричен е бившият премиер.

Според него за всеки, който е живял или пътувал в мюсюлманските държави, е много чуждо и наразбираемо подобно отношение, „нямащо нищо общо с цивилизованото и адекватно поведение“.

„Тревожно е, че заради една малка група хора България получава нежелателни укори в чуждестранните медии. Отзивите и коментарите засягат доброто ни име и е много жалко, защото сме възприемани като толерантно общество, в което всички религиозни общности живеем в мир и разбирателство.

Отдавна вече не сме изолирани от света, затова е важно какво мислят и другите за нас. Това ли искаме да мислят за нас? Какво ние самите искаме да мислим за себе си?“, пита риторично Симеон Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той си лае, но не живее до място, където да реват високоговрители на арабски.
31
4
 
20
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятелю Сакскобурггота,Ще ти кажа какво е срам...:1. Срам е да се титулувате с титлата Цар, след като тази титла не е озаконена, както е по канона, от Патриарх!2. Срам е синовете ти да откраднат БТК за 187 000 комперсаторки и годишната и пелалба..., кой знае защо не потърсена от теб като премиер.3. Срам е с едни и същи документи да крадеш два пъти държавна гора.4. Срам е да искаш собствеността на "Интендантството...", това е все едно фамилия Живкови да поиска имотите на УБО.Ти си СРАМ!
30
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е ТОЯ НИ ВЪРНА ТУРСКОТО РОБСТВО,АКО НЕ БЯХМЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА НЕГО ,СЕГА ДОГАН НЯМАШЕ ДА КОМАНДВА БГ
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Царо Симеон Сакс Далаверски.
28
2
 
7
 
! Отговори
До 21 преди 12 години
няма кой да му завижда на този травестит
27
1
 
9
 
! Отговори
Антон преди 12 години
М**** му да *** на тоя!Не стига, че ни ограби пък и е нагъл, пак се показва пред медийте.Тоз ми е един от най- противните!Как подяволите се събраха все такива *** който да ни управляват O_O
26
1
 
7
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
"Дедото на Асанчо" отново показа Цветано-подобната си, пъпешовидна кратунаДето дойде от далечната Шпания, за да ни спре детските ...
25
2
 
24
 
! Отговори
ined преди 12 години
Позор е да дойдеш в България и да я ограбиш дърти крадецо.
24
1
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Този пак изпълзя. Надушил е далаверка.
23
2
 
19
 
! Отговори
velofan преди 12 години
Мадридският КРАДЕЦ се изходи по въпроса...
22
2
 
12
 
! Отговори
палма преди 12 години
Симено изпълзя отново в новините? Сега е наред и Яне, после Алексей Петров, после пак Доган и няма начин да не е интересен живота? Какво да мислим за себе си ли? Ами нищо! А, какво да мислим за теб, който оправдаваш насаждането на открити ислямски обичаи за викане от минарета? това ли е щастието? Това ли ти харесва? Ами *** да живееш в панелка до такова място и да ти реват всеки ден, ще те питаме после какво да мислим! Ама нещо няма начин а? ще се гушнеш в хубавата си къща с климатици.
21
18
 
6
 
! Отговори
Киро преди 12 години
Много е прав човека! Може само да плюете и да му завиждате!
20
3
 
18
 
! Отговори
yashinaki преди 12 години
Кобургота винаги слага маската на ерудираният, благ и толерантен аристократ, само за да може да извлече моменти дивиденти. Но който е запознат с реалните му дела, знае много добре, че него го интересуват единствено парите, имотните облаги и далаверката. Жалък, нагъл и безчувствен крадец!
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С огън да го горят, с бензин да го гасят тоя крадлив ***!!!!!
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Царя е позор за България също.
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая лъжлив *** и противен *** вкара ДПС във власта!
16
3
 
25
 
! Отговори
прасчо фон бекон преди 12 години
г-н Сакскобурготски,след заверата Ви с Доган,най-добре е да забравите да бъдете морален съдник на България....Ауфидерзен и не се връщай България не те обича
15
5
 
13
 
! Отговори
Кирчев преди 12 години
позорно е, да ! няма място за джамия в центъра на София, още по-малко на налазили по земята молещи се. Ако искат да се молят на Аллах, да го правят вътре в джамията, и без да ги чуват всички наоколо!
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Толерантния му баща изпрати 22000 еврей от окупираните земи в Освиенцим - много толерантно и никак не е позорно - според него
13
1
 
17
 
! Отговори
уууууууууу преди 12 години
ПОЗОРНО Е ЧЕ САЩЕСТВУВАШ АМА КАКВО ДА СЕ ПРАВИ СЪДБА