Тарифата на таксито – да ти извади очите отдалеч

Въвежда се и тарифа за превоз извън населено място
22 авг 2011 08:04,
52
Тарифата на таксито – да ти извади очите отдалеч
Снимка: Булфото

Такситата ще трябва да слагат по-големи стикери с тарифите си. Това гласят промени в наредбата за този вид превози, изготвена от министерството на транспорта.

Лепенките ще се поставят вдясно на предното стъкло, на арматурното табло в салона на автомобила и на стъклата на двете задни врати.

Уголемяването на табелите е в полза на клиентите, прави се и заради въвеждането на още една нова тарифа - за превоз извън населено място.

Досега практиката бе, когато пътник наеме такси да го закара до съседно населено място, да плаща и обратния курс.

С новата тарифа, която определя цената, вече нямало да има основание това да се изисква от клиента, мотивират проментите от министерството на транспорта.

Новите текстове в наредбата задължават таксиметровите шофьори да превключат ръчно на извънградска тарифа, когато преминат пътния знак, който обозначава край на населеното място.

Промените допълват поправките в Закона за движение по пътищата, насочени срещу така наречените копърки, които возят на изключително високи тарифи.

Друга поправка в наредбата на транспортното министерство пък предвижда освен в жълто, такситата да могат да се боядисват и в зелено. Това ще става обаче само за електрически или хибридни автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Сави преди 12 години
отг. на 23...като не ти харесва,извикай си линейка,ако изобщо ти обърнат внимание...
50
0
 
2
 
! Отговори
DDD преди 12 години
До 50Всяка работа си има трудности, като си се хванал да я работиш ще се примиряваш с тях. А 23 е прав. Веднъж баща ми го бяха приели в реанимацията в Пирогов, и бакшиша каза че за 3 км не му се ходело и като му казах че ще му дам 5 лв се съгалси
49
5
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 12 години
Разликата е там,че ти докато си спиш спокойно посред нощ,в мекото легло въпросния бакшиш работи!Така,че не прави сметка на хората колко печелят и тяхната не е лесна.
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че кой луд още ползва услугите на тези мошеници бакшишки?
47
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 12 години
До 28 да затова сега оправят закона за такива като теб Бакшиш кадето много знаят и са много хитри.Дабезплатен обяд няма крайно време е и ти да го разбереш
46
12
 
10
 
! Отговори
Бакшиш висшист преди 12 години
Много от клиентите са отчайващо неграмотни и глупави!
45
0
 
8
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
Като ти е писнало-при колегите от Страбаг-образованието изискващо се е еднакво
44
20
 
6
 
! Отговори
Шишо бакшишо преди 12 години
Писнало ми е от миризливи и вонящи клиенти. Писнало ми е от капризни клиенти. Писнало ми е от безпарични клиенти
43
3
 
26
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 12 години
Ми,обикновено тези които стават бакшиши са типичните некадърни за друго селски тарикатчета.Тарикат за жълти стотинки,прай шантаж за по кафе и цигара,най големия крадец на кибрит за 2010г Много ясно,че ще хитрреят-те друго не могат.Да не кажа,че 50% от тя са си направо престъпници
42
4
 
30
 
! Отговори
АЗ666 преди 12 години
Такси ползвам само в краен случай. Много ми харесва да ми се пазарят за цена въпреки, че имат апарат - такива ги отсвирвам директно. В повечето таксита е мръсно, задимено, яко дъни чалга, изключително рядко ме питат по кой маршрут да минат. Не дай Боже да се прибирам от път и да съм с куфар - автоматично ги стяга дископатията, багажника вечно пълен с какви ли не ***. Да не говорим за спазване на правилата за движение... С 2 думи пълен въздух под налягане без покритие,и претенции много...
41
4
 
31
 
! Отговори
Това е картинката преди 12 години
Повикваш си такси. Идва някаква малолитрашка, за да влезеш и си заемеш мястото на седалката трябва да се прегъниш на две и да си извадиш портфейла от джоба. Не за да платиш, а защото ти пречи да се събереш в тясното пространство ако не си тренирал йога. Шофьора с шикозни виетнамски джапанки бързо натиска ***, та чак потника му вибрира от вятъра през прозореца, където на загорялата му ръка му гордо стоят татуировки на змия и Ш+A=Л. От радиото незнайна силиконка надува глас в бързи ритми.
40
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма нужда да сравняваме нашите с европейските таксита.Достатъчно е да видим колегите им в Турция - чисти и спретнати шофьори,хубави коли и любезно обслужване.Там ми се случи шофьора да ми даде чадъра си а той под дъжда пренесе куфара ми на около 50 метра,за да не се намокря.Нашите са съизмерими само с колегите си в Гърция.
39
18
 
6
 
! Отговори
БАКШИШ преди 12 години
ПРОЦЕНТА НА НЕКЪПАНИТЕ М/У КОЛЕГИТЕ БАКШИШИ И КЛИЕНТИТЕ Е В ПОЛЗА НА ВТОРИТЕ! НИЕ СИ ДЪРЖИМ НА ПРОФЕСИЯТА! ;)
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ползвайте колело поне лятно време
37
4
 
24
 
! Отговори
до БАКШИШ преди 12 години
Добре, кажи ми с каква кола си, на колко год. е колата, чиста ли е и ти къпеш ли се преди да излезеш на работа? А климатика пуснат ли е, или се потиш в колата? Нямам проблеми да плащам и го правя, но за тока като платя Х лева получавам ток, при вас като платя Х лева и не знам какво ще получа - приятно возене от т.А до т.Б или смърдящ шумахер в *** кола.
36
1
 
32
 
! Отговори
Гол шаран преди 12 години
Копърката е най-евтината риба. Копърките са най-скъпият превоз. За нас, шараните. Такса за повикване, първоначална такса, за сфетофар, за градско, за извънградско, дневна тарифа, нощна тарифа, за ляв мигач...То човек като си вземе такси трябва да е въоръжен с хронометър, калкулатор, джипиес и добър с аритметиката за да устои на фокусите.
35
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бакшишите твърдят, че такситата били евтини, ами съгласна съм да дам и малко повече, но да ме возят в нова и чиста кола с климатик и с любезен шофьор. А не да ме вози смръдлив *** по потник, който през цялото дъни чалга и ми пуши в лицето и единствената му цел е да ме прекара и да ме излъже в цената. Ок?
34
1
 
13
 
! Отговори
29-част3 преди 12 години
И че били първа кола на терминала, а ние като сме се обадили по телефона и трябвало те да дойдат. Те какво - искат някой чужденец и да го ошушкат ли... Изкарвам добра заплата, мога да си позволя таксита, но с това качество на услугата цената им е висока. Да се поддържат малко, да карат като хората, да почистват колата и отвътре и да се научат на работа. Ако за 1час вземе 5 малки курса по 3лв = 15лв, а иначе за този час я вземе я не 1 курс за 10лв примерно.
33
30
 
5
 
! Отговори
БАКШИШ преди 12 години
КОГАТО ВИ УВЕЛИЧАВАТ ЦЕНИТЕ ЗА ВОДА, БЕНЗИН ИЛИ ТОК СИ ПЛАЩАТЕ, КАТО ПОПОВЕ, А ТУК РЕВЕТЕ. :))))
32
4
 
13
 
! Отговори
29-част2 преди 12 години
Онзи ден от автогарата до Младост 4 не виждаше. С една огромна лупа гледаше машинката за повиквания и т.н. че се разпищя - изпаднах в ужас като видях това. Това, че не знаят кое къде е... има GPS ама нали трябва да дадат 300+лв. за него. В Париж всеки шофьор беше чист, имаше GPS, можеше и с кредитна карта да платиш при някои (и колата нова както казах). Тук пък ги и мързи - всеки ден правехме курс Летище София-Бъкстоун през дървеница (около 20-22лв) и пак се оплакваха, че им било малко..