Нови самолети, след като вдигнем доходите и оправим пътищата!

Борисов гледа и чака изгодна оферта
Обновена: 3 сеп 2011 14:43 | 3 сеп 2011 14:30,
328
Нови самолети, след като вдигнем доходите и оправим пътищата!
Снимка: Dnes.bg

„Нови самолети и модернизация на армията ще има, след като повишим доходите и оправим инфраструктурата”. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който наблюдаваше демонстрациите на авиошоуто „Небе за всички” на военното летище край Крумово.

В деня на 100-годишнината на ВВС Борисов каза, че нови изтребители и летателни машини България ще купи заради членството си в НАТО, но след като това стане крайно необходимо. За момента усилията на правителството са насочени към по-висок стандарт на живот на българите, строеж на магистрали и ремонт на основни пътни артерии.

„Решението за закупуване на самолети няма да бъде нито политическо, нито дори финансово”, заяви още Бойко Борисов. Последна дума за това какви машини да се купят ще имат генералите.

Борисов е обяснил на представителите на САЩ, Франция, Испания и Русия, които представиха най-новите си изтребители и самолети в Крумово, че България ще им даде възможност да се надпреварват и да дадат най-добра оферта с най-ниски цени, защото рано или късно ще си купим нови машини за армията.

„Това е като да си купуваш кола, гледаш, гледаш и накрая избираш най-изгодната”,  разсъждава премиерът.
По думите му цената на един нов самолет стига до 100 милиона евро.

Бойко Борисов не скри, че армията има нужда от модернизиране и че летателните ни машини са малко, но припомни, че в момента се чакат нови вертолети „Кугър” и самолетите „Спартан”, които вече са платени от хазната.

На авиобазата край Крумово премиерът беше придружен от министрите Росен Плевнелиев, Ивайло Московски и Аню Ангелов.
На пътя Пловдив-Асеновград през целия ден трафикът е натоварен и на няколко пъти се образуваха километрични колони от автомобили заради хилядите зрители, които наблюдаваха демонстрациите на изтребители и самолети.

Бойко Борисов не усети задръстването, тъй като пристигна в Крумово с хеликоптер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
7
 
21
 
! Отговори
асфалт преди 12 години
Пожарникарят: За какво са ни военни кораби? Че асфалтираме морето, че качиме корабите на колелета и те че фърчат като влакове с 200 километра в час! За какво са ни военни самолети? Че асфалтираме въздушното пространство, че качиме самолетите на подводни крила и те че фърчат като влакове с 200 километра в час!
255
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Циркаджия!
254
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Нови самолети и модернизация на армията ще има, след като повишим доходите и оправим инфраструктурата"Превод: Никога няма да имаме нови самолети. Виновни са Костов и Станишев.
253
6
 
29
 
! Отговори
паралелен свят преди 12 години
Най-добре е, пожарникарят да се заеме със здравето си, защото все по-често губи чувство за реалност и живее в някакъв негов си параноичен паралелен свят!
252
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно на новите ароплани им требе тиквени магистрали и спортни зали...
251
1
 
14
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
до 290,я кажи кои партии в БГ са десни и кои леви,че до ден днешен не мога да вдена.И какво значение каква партия ни управлява,ако не го прави както трябва.В БГ няма леви или десни партии има бандитски партии
250
19
 
14
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
и не се сърдете на Боко ,а на предните правителства.Аз не помня някое от тях да направи нещо за хората,работиха за себе си, а и не мога да кажа ,че тогава бях по-богат,но разликата е че това правителство поне прави нещо строи и гради,създава
249
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако Б.Борисов е десен, то ние, драги ми българи, сме марсианци най-вероятно...Чухте ли го как хвали агент гоце...?А'е у лево компире!
248
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв контраст с управлението на БСП, която с излишъка от милиард и половина евро закупи стари белгийски корвети, улеснявайки по този начин руския черноморски флот. И оставяйки българския народ да ГЛАДУВА.
247
14
 
8
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
след 20 години див грабеж и гопод не може ни оправи за една ,две години
246
9
 
4
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
до 285а можеха да бъдат с 20 години по-малко,но сигурно пак Боко е виновен
245
18
 
10
 
! Отговори
ГЕРБер преди 12 години
Всяка отрязана лента от Бойко Борисов - нож в гърба на БСП!;)
244
6
 
9
 
! Отговори
Nice A? преди 12 години
България е нужна 41 години да достигне минималната заплата ставки на най-напредналите страни на ЕС, съгласно изследване, проведено в София Университета за национално и световно стопанство.В момента минималната заплата в България е лева 289, или почти половината от сумата на парите, считани от националния статистически институт на страната, ако е необходимо за индивида да оцелеят един месец в "нормални" условия - лева 528 (приблизително EUR 271).За да за България да достигне нивото на минималната заплата на други източно европейски държави като Словакия и Словения тя трябва 27 години, но само ако му минималната заплата нараства с 5% всяка година и въпросните страни не променят собствените си от тях.При същите условия държавата на Балканите ще достигне Португалия и Гърция през 38 години по отношение на минимални заплати.За да се изравни с Франция, Нидерландия и Ирландия, български ще трябва да изчакате почти 41 години, сключва на изследването. Някои 10 националните правителства и 8 президентите би влязла и отправят преди да се достигне целта, е посочено нова Телевизия.
243
1
 
4
 
! Отговори
До 276.. преди 12 години
... и ти желая да можеш да я караш, че на мен след двадесет години само ще ми трябва да ида да си купя хляб. Но сит на гладен не вярва-това си е, и това е и синдромът на българина. Нормално човешко качество...
242
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ!
241
1
 
3
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
до 278,след 20 години цените ще са съвсем други,навремето за една *** слушалка ръсехме безбойни пари, а сега за смарт,таблет и останалите които са междудругото и телефон ги купуваме за доста по-малко.Технологиите вървят напред
240
5
 
2
 
! Отговори
Распутин2 преди 12 години
...така и на тези избори ще му напомпате на Борисов резултата с тази помия, която леете по форумите! И накрая ще квичите за полицейско насилие, това ще е единственото ви оправдание! Цяла кохорта от продажни политолози и социолози подготвят почвата, че щяло да има манипулации! И то точно когато на ТЕХНИТЕ многогодишни манипулации ще се сложи КРАЙ!!!
239
8
 
2
 
! Отговори
Распутин1 преди 12 години
Щом към неописуемия вопъл на КОМУНОИДИТЕ се присъединява и най-големият КРАДЕЦ в България, това е музика в моите уши. И когато дойде време да сърбате това, което в момента дробите, КОМУНОИДИ долни, ще изкарате Цветанов виновен за изборното ви фиаско. Както Доган 2009 докара 10-ина % отгоре за Борисов, с наглото си, самозабравено говорене,...
238
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Защо Масларова, Р. Овч., Р. Петков и Станишев не са в затвора,..."Щото явно няма за какво. Все пак след като Цоцко с всичките му доказателства за крадени пари бе оправдан, то какво да кажем за по-горните за които доказателствата са само в статии на жълтата преса?
237
3
 
2
 
! Отговори
До 276... преди 12 години
...пожелавам ти да има с какво да си я купиш-искрено. Като гледам сегашните цени на електрическите абтомобили. Но кой знае - както се казва сит на гладен не вярва-нали.....?????