Няма договор с Шеврон за шистовия газ, обясни Борисов

Ако НС наложи мораториум, правителството ще се съобрази
Обновена: 18 ное 2011 16:15 | 18 ное 2011 15:50, Красимир Ангелов
278
Няма договор с Шеврон за шистовия газ, обясни Борисов
Снимка: БТА

"Ако парламентът наложи мораториум върху проучването и добива на шистов газ, правителство ще се съобрази с това", обяви по време на парламентарния контрол премиерът Бойко Борисов.

Той припомни, че дружеството "Шеврон България" е спечелило конкурс за проучване на шистов газ.

"Дори да има доказано наличие на газ, това не определя дали добиването му е икономически изгодно, или не", разясни още Борисов.

Той заяви, че договор с "Шеврон" не е подписан. Преговорите обаче текат.

"Обсъжданите характеристики и клаузи са прецизни, икономически изгодни и изцяло в защита на националните интереси", посочи премиерът.

Още по темата

Той отбеляза, че диверсификацията на страната е изключително важна.

"Ако следващите поколения знаят, че имат залежи на газ, това би довело до поне няколко милиарда в икономиката през следващите десетилетия, но искам парламентът да е взел това решение и да знаят следващите поколения, че ако в Полша и в Румъния произвеждат и си стабилизират икономиките и диверсификацията, този парламент е взел обратното решение", завърши Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
0
 
0
 
! Отговори
Аноним преди 12 години
Лъже мръсника! Гледайте филма ГАЗЛАНД .
274
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато тиквата каже : Добро утро, виж дали Слънцето не залязва.
273
0
 
4
 
! Отговори
Българка преди 12 години
Шеврон какъв конкурс е спечелил? Айде стига лъжи и глупости. Тези масови убийци ходят от страна на страна да си развяват к*ровете и тровят навсякъде, откъдето минат. Сега е дошъл и нашия ред и искат да отровят точно житницата на България. Ами да видим кой *** ще позволи това да се случи!
272
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тиквата лъже както винаги!!!!!!!!!!!
271
0
 
3
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Айде стига лъжи, Бойко! Договора е подписан още лятото. За справка - Държавен Вестник брой: 47, от дата 21.06.2011 г. "Решение 427 от 16 юни 2011 г. за издаване на разрешение за търсене и проучване на нефт и природен газ подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 3 от Закона за подземните богатства"Накратко "разрешение на Шеврон...да извърши за своя сметка и на свой риск търсене и проучване на нефт и природен газ..."Честито! :(
270
0
 
4
 
! Отговори
Тодор преди 12 години
Следващите поколения сме ние. Не мислиш ли, че трябва ние да избираме дали да "печелим" от шистовия газ?
269
0
 
6
 
! Отговори
Сашо преди 12 години
Бойко, проклет да си, ако продадеш здравето на цяла България!!! Бял ден да не видиш, ако го направиш!
268
0
 
5
 
! Отговори
DSQUARED2ITALI преди 12 години
''Няма договор с Шеврон за шистовия газ, обясни Борисов''А ТОВА КАКВО Е БЕ БОЙКО? лъжец!
267
0
 
5
 
! Отговори
все 1... преди 12 години
Бойко трябва да почне да разсъждава като човек (в истинския смисъл на думата)!
266
13
 
0
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Пусто дърво неокастрено! Затова Ляпчев навремето добави "...и со малце кьотек!" Да протестираш ПРОТИВ енергийната си независимост, ПРОТИВ СОБСТВЕНИ енергийни ресурси? Колко *** трябва да си? Не е възможно някой да е толкова ***! Това трябва да са само ПРЕДАТЕЛИ на България и слуги на руската енергийна ОЛИГАРХИЯ, със своя най-виден представител агент Гоце, която ги е напазарувала, най-вероятно за жълти стотинки! Позор, братя българи, тази *** трябва да се озапти!!!
265
0
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 12 години
Как да разбраме, Ваше Величество? Че днес сте в настроение и затова договор няма, ама утре ако си припомните , че преди време казахте "Ако ме ядосате, ще подпиша договора!" и вземете ,та се ядосате по някакъв повод, не ни мърда договора с Шеврон?! Защото сутрин Вие казвате едно, сетне посл.Уорлик Ви "посъветва" и на обяд казвате съвсем друго, а вечерта, като премислите, казвате трето! Договорът с Шеврон първото мнение ли Ви е, или второто, а може би и третото?!
264
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
РЕШЕНИЕ 427 ОТ 16 ЮНИ 2011 Г.за издаване на разрешение за търсене и проучване на нефт и природен газ подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 3 от Закона за подземните богатства, в площ Блок 1 Нови пазар, разположена на територията на областите Разград, Силистра, Добрич, Шумен и ВарнаТова решение прието и подписано!!! и в сила!
263
0
 
13
 
! Отговори
лъжец си преди 12 години
Боооко , а решение 427 от 16.6.2011 г.на МС какво е? Има ли още някой който да ти вярва?
262
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единствените които нямат полза от намирането на шистов газ в България са руснаците. Т'ва е истината. ===================Явно е че си глупаво същество, потърси в гугъла метод за добив на шистов газ и ще видиш че никой освен американците от Шеврон и тъпите им слуги- български политици няма полза от това.
261
1
 
12
 
! Отговори
ПОМИСЛИ СИ преди 12 години
Бойко това е вредно за нас и за следващите поколения не е екологично.В много държави е забранено.Виж в нета има много информация по темата.Фен съм на ГЕРБ а *** ако подпишете излизам и аз на протест и покрай мен още няколкмо човека.
260
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единствените които нямат полза от намирането на шистов газ в България са руснаците. Т'ва е истината.
259
1
 
22
 
! Отговори
един преди 12 години
Ще отровят водата и земята за шепа жълтици!!!Цинични и алчни създания, рушащи майката Земя. Какво очаквате да се случи, за да се вразумите? Или си мислите, че сте извънземни?
258
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добив на гaз трябва да има, а руските лакеи да заминават в Раша да лапат руски ....
257
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Министър Председателят Бойко Борисов трябва да разбере, че скандалът Шеврон не е на популистка, а на национална основа. Допусне ли своеволие и не проведе ли референдум на тази тема да се сърди на твърдоглавието, ината и некомпетентността на министрите си. При най-малки съмнения, че Шеврон работи на територията на Варненска област, и въобще България ще се създаде Национален фронт срещу ГЕРБ.
256
1
 
4
 
! Отговори
zle преди 12 години
dnes pitah profesora mi po geologiq za 6istoviq gaz, toi mi kaza taka: ganz schlimm