ЕНП отряза Румяна Желева за вице

Конгресът на партията не одобри кандидатурата й, издигната от ГЕРБ
18 окт 2012 16:00, Елка Василева
429
ЕНП отряза Румяна Желева за вице
Румяна Желева. Снимка: архив, Reuters

Румяна Желева, чиято кандидатура беше издигната от ГЕРБ, не беше избрана за втори мандат за заместник-председател на Европейската народна партия.

На състоялия се в Букурещ конгрес на ЕНП за 10-членния състав на председателството на партията бяха предложени 13 души, сред тях и бившият министър на външните работи на България Румяна Желева. С получени за нея 266 гласа Румяна Желева се нареди на предпоследното 12-о място.

Още по темата

Румяна Желева беше евродепутат от 2007 г. до 2009 г. През юли 2009 г. стана външен министър в правителството на ГЕРБ. През октомври същата година Бойко Борисов обяви кандидатурата й за български еврокомисар. Непосредствено преди изслушването й в Европейския парламент в европейски медии се появиха информации за нейни връзки с организираната престъпност чрез съпруга й. На самото изслушване пък Желева се изложи с не особено добрия си английски език и с демонстрирани недостатъчни познания. Последва оттеглянето на кандидатурата й за еврокомисар, а на поста външен министър беше избран Николай Младенов.

Само месец преди това злополучно изслушване - през декември 2009 г. Желева беше избрана за заместник-председател на ЕНП с тригодишен мандат.

Конгресът на ЕНП приключи с избор на генерален секретар и на 10-имата членове на председателството. За генерален секретар на десноцентристката европейска партия с 80 на сто от гласовете бе преизбран Антонио Лопес-Истурис, предаде БТА.

Десетимата членове на новото председателството на ЕНП, са: Мишел Барние, еврокомисар по проблемите на вътрешния пазар и услугите, Анка Боаджиу, член на Сената на румънския парламент и заместник-председател на румънската Либерално-демократическа партия, Марио Давид, член на Европарламента от португалската Социалдемократическа партия, Йоханес Хан, еврокомисар по проблемите на регионалната политика, Тобиас Билстрьом, министър на миграцията и политиката на убежище на Швеция, Лусинда Крайтън, държавен министър по европейските въпроси на Ирландия, Петер Хинце, парламентарен секретар на федералното министерство на икономиката на Германия, представител на германския Християндемократически съюз, Яцек Сариуш-Волски, член на европарламента от Полската народна партия, Корин Вортман-Кол, член на Европейския парламент от холандската партия Християндемократически призив и Антонио Таяни, еврокомисар по проблемите на промишлеността и предприемачеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
0
 
19
 
! Отговори
Р.Желева преди 11 години
Не стаАм ,не стаАм ,...ама имам много кинти ,и те не са мои ,а ваши ...ХАХАХАХА!
279
1
 
22
 
! Отговори
анонимна преди 11 години
бокоооо, прибери си я тази грозотия, в Европа ще помислят че всички българки сме такива. УЖАС!
278
1
 
18
 
! Отговори
кофти преди 11 години
Румето Ж.,от толкова "проби",дали ще доживее ,за да бъде избрана ---НЯКОГА ?----ЖЕНА!?
277
1
 
27
 
! Отговори
До 301 преди 11 години
Румяна Желева - ВИЦЕ ?!?!ВИЦ Е !
276
1
 
29
 
! Отговори
АНТИ преди 11 години
ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ИМА НЕЩО С ГЕРБ И МАТ`РЯЛА НА ГЕЙрб! БОКО, ОТИВАЙ СИ! НИКОЙ, ОСВЕН ЧАНТАДЖИИТЕ ПО АДМИНИСТРАЦИЯТА И ОЛИГАРСИТЕ В ТЕСНИЯ ИМ КРЪГ, НЕ ТЕ ПОДКРЕПЯ ПОВЕЧЕ! ТИ РАЗСИПА НАДЕЖДИТЕ НА ХОРАТА, ИЗЛЪГА ГИ НАЙ-ГРУБО И Е РЕДНО ДА СЕ ОТТЕГЛИШ САМ КАТО МЪЖ, ТАКА КАКТО ГО СТОРИ ЖАН ВИДЕНОВ И ЗАТОВА БЪЛГАРИТЕ НЕГО ГО УВАЖАВАТ КАТО ЧОВЕК!
275
1
 
9
 
! Отговори
лъвица преди 11 години
Слава богу..................
274
1
 
6
 
! Отговори
до 311 преди 11 години
Браво ,това бе най-големият виц на деня!
273
0
 
13
 
! Отговори
атом преди 11 години
еййййййййййййй голяма простотия бе.тия хора срам нямат ли?шуро-баджанащината тресе и гербаджиите,нищо че разбойко и цецко се хвалят че едва ли не са божии пратеници.реалността,обаче е съвсем различна.под привидно спокойната повърхност кипят страсти и желания за власт,а с това и приходът на финанси.Не че ме бърка че се излагат като кифли,но адски ме е яд когато го правят и на международно ниво.дори *** ни не злепоставят Бг.толкова колкото тези псевдо патриоти.затова ги призовавам *** OFF
272
0
 
19
 
! Отговори
СЛЕДВА в Бг преди 11 години
Следващата кандидатура ще е на крал Кирил Рашков от Катуница ,....той по-може да има кАсмет!
271
0
 
13
 
! Отговори
анонемен преди 11 години
каква гнусна физиономия
270
1
 
25
 
! Отговори
Димитър преди 11 години
както винаги! Тя въобще как е на политическата сцена се чудя.Доста некадърен кадър.Както 99 % от партията ГЕРБ! Как така лошо ни измамиха не знам!Дано хората поправят грешката си и да ги затрият и никога повече да не се върнат!
269
0
 
19
 
! Отговори
САМО в Бг преди 11 години
Другари и другарки,госпожи и господа ,....такъв ни е матриала ,нЕма кой да предложим ,....в чужбина са !В Бг нивото е ---***+......!
268
2
 
13
 
! Отговори
Репата преди 11 години
До Анонимен Румито и Боко не знаели добре английски !? Голема работа,ами ония да не би да знаят Български ?
267
0
 
20
 
! Отговори
ало,фотото? преди 11 години
Друг път снимайте Румето ...на тъмно ,така и така от нея няма отърваване ,ще има предлагане ,предлагане ...!Какво ли трябва да стане ,за да разбере ,че не стаА за НИЩО ?
266
1
 
35
 
! Отговори
Хип, хип ... преди 11 години
Гордея се като българин с успеха на Румяна Желева!Тя се класира ПРЕДПОСЛЕДНА!Тя е ПО-ДОБРА от НЯКОГО!Руми,нямам думи ...
265
1
 
12
 
! Отговори
до 302 преди 11 години
Кога че си оди ще кажат само Бойковите господари!
264
0
 
10
 
! Отговори
AZ SAM BALGAR4E преди 11 години
SNAHA NA MAFIATA I DS...NISAK INTELEKTUALEN KAPATSITET - 0 .....GERBERI PRIBERETE SI BOKLUKA,4E MHOGO SMARDI.....AMAN OT VAS........NEKADARNITSI.......
263
0
 
24
 
! Отговори
напред преди 11 години
Времето си минава а ние само дремем трябва да се вземем в ръце да излезем на улицата като всички цивилизовани народи да си потърсим правата единни срещу олигархичните кръгове които ни доведоха до това жалко съществуване и да си направим наша партия нова без стари муцуни дължим го на децата си - друг изход няма
262
2
 
16
 
! Отговори
стоян преди 11 години
Не може да има такава безочливост и гьонтсуратлък,ЕС я отряза тая е е меко казано неграмотна, тези безмозъчни същества от ГЕРБ пак я пробутват,въпросът който се задава е С КАКВО И С КОЛКО Е ДЛЪЖНИК Б.Б. НА *** ЧЕ ДА ПРОБУТВАТ ТОЯ БУРСУК ОТНОВО И ОТНОВО, ЕЙЙЙЙЙЙ *** ТОВА НЕ ЧАЛГАРИЯ ТА ДА ПРАВИТЕ ПРОСТОТИЯ СЛЕД ПРОСТОТИЯ И БАВНОРАЗВИВАЩИ СЕ ИНДИВИДИ ДА ВИ РЪКОПЛЯСКАТ. Всичките кадри на Винету са от кол и въже,до вчера мутри от утре министри и фидоски, айййй сиктир *** с *** ви.
261
0
 
13
 
! Отговори
мани,мани.. преди 11 години
Р.Желева имала ---млад любовник !Тоя ,..хахо перо ли е..?