Европа се чуди какво да я прави. Тя не знае къде е Аденският залив?

Отлагат окончателното решение за Желева
13 яну 2010 23:11,
526
Европа се чуди какво да я прави. Тя не знае къде е Аденският залив?
Снимка: БГНЕС

Ройтерс съобщава, че българската кандидатка за еврокомисар Румяна Желева е изправена пред заплахата да бъде отхвърлена от Европейския парламент заради съмнения в нейната компетентност и конфликт на интереси.

Комисията по развитието на ЕП оцени представянето на Желева във вторник като слабо.

В Комисията по развитието дори предполагат, че външният ни министър не знае къде се намира Аденският залив.

Барозу e на ход

Според източници на седмичния вестник "Ню Юръп" окончателното решение по кандидатурата на Румяна Желева за еврокомисар може да бъде отложено за понеделник (18 януари) в Страсбург.

Сега на ход е председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

В сряда не е имало среща на Барозу с председателите на групите в Европейския парламент на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол и на социалистите и демократите Мартин Шулц.

Мога да потвърдя, че такава среща не имало, заяви говорител на Европейската комисия.

Спор около българския кандидат за еврокомисар предизвика разделения в Европейския парламент (ЕП), тъй като има неяснота около подкрепата за целия нов екип на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. В центъра на спора стои Румяна Желева, коментира Франс прес.

ЕНП брани Желева

Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент изрази подкрепа за Румяна Желева след вчерашното й изслушване като кандидат-комисар в Комисията по развитието на парламента – това заяви Йожеф Сайер, заместник-председател на парламентарната Група на ЕНП и координатор по изслушването на кандидат-комисарите, членове на тази група.

Още по темата

Междувременно ЕНП отвърна на удара по Желева. Партията обяви, че номинираният от Словакия Марос Шефкович от Партията на европейските социалисти не може да стане заместник-председател на Европейската комисия.

От Европейската народна партия са открили негово изказване отпреди четири години, което  представлявало „проява на расизъм спрямо ромското малцинство“, съобщава БНР.

Желева нямаше конкретни идеи за Афганистан, Газа, Конго и Судан. Изглежда, че тя не знаеше къде географски се намират някои конфликтни зони, например Аденският залив. Това пишат в оценката си за представянето на кандидатката ни депутатите от Комисията по развитието на ЕП, съобщава БНТ.

Борисов се закани на червените и жълтите

Бил съм БСП и НДСВ пет пъти и заради този срам, който нанесоха на България, им обещавам да ги бия още пет пъти, закани се пред bTV премиерът Борисов.

Много добър сценарий. Много добър капан. БСП нямат равни по подривна дейност. Изиграха ни. Никога не са мислили доброто на България, каза още премиерът.

Как действах аз, когато Ирина Бокова беше кандидат за шеф на ЮНЕСКО?  Пратих двама министри в Париж да я подкрепят. Радо Точев поддържаше непрекъснато връзка с нея. Когато тя се върна, дойде в кабинета ми да ми благодари, прегърнахме се, пожелахме си успех. Ако исках да действам като БСП и НДСВ, щях да извадя колко пъти като главен секретар на МВР съм арестувал племенника й и да кажа: къде е тръгнала леля му да става шеф?! – подчерта Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
514
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Златка 2 или поредната Златка.
513
1
 
14
 
! Отговори
Хайде,холан...! преди 14 години
Може и да не знае къде е Аденския залив, ама знае пътя за тлъстата заплата в Европарламента!
512
2
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 14 години
Kакво обшо има племеника и КАКВО?АКО ИСКАШ ПОРОВИ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО-ВАПРОСА Е ЧЕ ТЯ Е КОМПЕТНТНА(БОКОВА) ЗНАЕЩА И МОЖЕЩА,А НЕ ТАПА КАТО ЖЕЛЕВА!РАЗБРА ЛИ ГПУПАК-БОЙКО
511
0
 
4
 
! Отговори
меглияна преди 14 години
ами всички са *** ати кой си? великият? я майната ти не сме длъжни да знаем цялата география ясно ли ти е! но ЖЕЛЕВА е длъжна не на мен ще ми дават 20000е заплата нито на тебе! така че тя трябва да знае всичко всичко!! но явно не затова айде там на село мъжа и я чака и без това се прави на артист сутринта!!!
510
1
 
6
 
! Отговори
Г-жа Йес преди 14 години
Кунева не блестеше с особен интелект, но поне викаше само Йес, йес и не се зъбеше така на европейците. Тая квачка от Нова Загора е класи под Кунева! Най-добре беше Надка Михайлова да пратят, ама Бойко е голем инат!
509
1
 
7
 
! Отговори
до Шоп преди 14 години
Много си прав, Желева е провинциалистка и говори на меко дори и на английски. Няма място в Европа за такива селяни! Ако беше от София щеше да се справи далеч по-добре!Доктор Албан е роден в Лагос, Нигерия...да спомена, че ако я пипат на поправката, поне г-жата да знае, а не да ги кани при мъжа си в Бургас за суинг оргия :))
508
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе ***,колко от вас знаят къде се намира Аденския залив,ако не беше станала аварията там едва ли щеше да сте чували за него..Да не мислите че онези шматки в европарламента знаят къде се намира,ама нали не ги питат,правят се на умни ---
507
0
 
3
 
! Отговори
Здрав Разум преди 14 години
До 36 (шеговито): Колега, дано не е на същата "височина", на която направи "опита" си г-жа Желева, че по-голям срам в скоро време май не сме брали пред цял свят.
506
0
 
1
 
! Отговори
Bo преди 14 години
Za6to be Balgarino vse si misli6 4e si po-prost ot drugite...Kolko ot tezi deto plujat tuk sa rabotili dalgo vreme s 4ujdentzi ta da davat takiva otzenki...Maloum6tina..!!! I na zapad sa si prosti4ki ama njama koi da im go kaje, 6toto stava lo6o....Ne vklju4vam v tova 4islo Aristokratzijata im.Za sajalenie pove4eto ot tezi "gore" po varhovete trjabva da u4at geografija po neobhodimost 6toto ne ja znajat, ama nali ima internet, vse pak!
505
0
 
2
 
! Отговори
sis преди 14 години
kadrovika e gola voda
504
0
 
2
 
! Отговори
YMD преди 14 години
БЕШЕ ВИДНО ОТ ДАЛЕ4 ,4Е НА Г-ЖА ЖЕЛЕВА МЯТОТО И НЕ Е ТАМ В ЕВРО ПАРЛАМЕНТА. НИТО ЗА ВЪНШЕН МИНИСТЪР.НА ТАКИВА ПОСТОВЕ СЕ ИЗБИРАТ ХОРА МОЖЕЩИ И ЗНАЕЩИ. А ТЯ С ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ СИ ПОЗНАНИЯ ПО ГЕОГРАФИЯ А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПОЛИТИКА САМА ДОКАЗА ,4Е НЕ И Е ТАМ МЯСТОТО ,4Е ДА ИСКАШ И ДА МОЖЕШ СА 2-ВЕ РАЗЛИ4НИ НЕЩА.ДА 4ОВЕК НЕ МОЖЕ ДА ЗНАЕ ВСИ4КО НО КАТО Е НЕКАДАРЕН НЕ ТРЯБВА ДА Е ТОЛКОВА ВИСОКОМЕРЕН И НАГЪЛ,ЗА ДА СА ЗНАЕЩИТЕ ПО-СНИЗХОДИТЕЛНИ КЪМ НЕГО.ПОСТАВИ ЕНП В ШАХ ДА СЕ 4УДЯТ КАКВО ДА Я ПРАВЯТ ХОРАТА
503
0
 
2
 
! Отговори
Бойко доносника преди 14 години
... и е злоупотреба със служебна информация от твоя ресор. Веднага ще те попитат: А защо я пуснахте тогава?
502
0
 
2
 
! Отговори
Бойко доносника преди 14 години
къде е тръгнала леля муБойко, това се нарича донос. Всеки отговаря сам за себе си. Лелята не е майка на племенника си, а ако е пълнолетен споменаването и ще ти затвори всички врати в Европа.
501
0
 
2
 
! Отговори
простак преди 14 години
Когато забележиш, че яздиш умрял кон (Желева), слез от него!
500
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Защо, вие г-н Борисов не го направихте? Не само заради това какви ги е надробил племенника на Бокова, а заради нейният произход, минало и всичко което тя олицетворява. Да си спомним и брат и, който по въпроса за винат ана "Партията" за периода 44-89 година заяви - Ние, вината ги пием с мезе.... Вие бяхте едит от тях, уви :((( Мъчно ми е за родината, управляване от бивш пожарникар-телохранител, ммоче за всичко на комунистическия ни диктатор т.е. силно доверен и проверен човек...
499
2
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 14 години
Така е, като пращат провинциалистки да се излагат... Ако беше от София, никога нямаше да се издъни така. Добре, че не я питаха къде е Титикака, Серенгети, Тора-Бора или Нгоро-Нгоро. Или от къде е родом Доктор Албан.
498
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
da hvyrli wyw Wynshno ministerstwo biserite, ogyrlicata i beloto sukman4e s golemite kop4eta i da ide na selo da kopa-tova trea da stori Jeleva zada iztrie sramyt ot liceto i zadnikyt na Bylgaria
497
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Европа се чуди какво да я прави! А ние пък, изобщо не сме учудени!Ние, българите, имаме един много голям недостатък. Винаги, когато се провалим, не търсим вината първо в себе си, а все трябва някой да ни е виновен!От няколко месеца слушам само оправдания! Все космоса ни пречи!Ама, някои неща трябва да се правят с мисъл!Не може да подредиш до себе си само некадърници и да очакваш големи успехи!Това всяка разумна логика го изключва! С този перфектен английски и с познания по география, колкото има един петокласник, блондинката не става и за външен министър, те за еврокомисар я пращат!
496
0
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 14 години
Аз го знам от 6-ти клас още. Както и много други заливи, протоци, острови и езера.
495
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Европа се чуди какво да я прави. Тя не знае къде е Аденският залив?golemiat pras, dnes ve4e go znae! i nie go znaeme, no i oste nesto dnes nie znaeme koi e Jeleva i kwi gi e nadrobila w 4orbata na drugariat BiBo